Рішення
від 14.12.2011 по справі 24/427
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 24/427 14.12.11

За позовом: Приватного акціонерного т овариства «Страхова компані я «АХА Страхування»

До: Приватного акціонерного т овариства «Страхова компані я «ОСТРА»

Про: стягнення 13 776, 90 грн.

Суддя Гавриловс ька І.О.

У судовому засіданні бра ли участь:

Від позивача: Бабій В.В.

Від відповідача: не з' явив ся

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

На розгляд Господарс ького суду передані позовні вимоги Приватного акціонер ного товариства «Страхова ко мпанія «АХА Страхування»до П риватного акціонерного това риства «Страхова компанія «О СТРА»про стягнення компенса ції здійснених страхових вип лат в розмірі 16 658, 82 грн.

Ухвалою Господарського с уду м. Києва від 30.09.2011 р. (суддя Ше вченко В.Ю.) було порушено пров адження у справі № 24/427 та призн ачено її розгляд на 24.10.11 р., зобо в' язано сторін надати певні документи.

Судове засідання 24.10.2011 р. не ві дбулось.

У зв' язку зі звільненням с удді Шевченка В.Ю., в результат і повторного автоматичного р озподілу автоматизованою си стемою документообігу Госпо дарського суду м. Києва справ у № 24/427 було передано на р озгляд судді Гавриловській І .О.

Враховуючи наведене, керую чись ст. 86 ГПК України, ухвалою Господарського суду міста К иєва від 26.10.2011 р. було прийнято с праву № 24/427 до свого провадженн я, призначено її розгляд на 28.1 1.2011 р., зобов' язано сторін вик онати вимоги ухвали Господар ського суду міста Києва про п орушення провадження у даній справі.

Представник позивача у су довому засіданні 28.11.2011 р. надав суду документи на виконання вимог ухвал суду у даній спра ві та клопотання про витребу вання у Моторного (транспорт ного) страхового бюро Україн и інформацію наступного зміс ту: яким страховиком була зас трахована цивільно-правова в ідповідальність у порядку об ов' язкового страхування вл асників наземних транспортн их засобів ОСОБА_1, який ви знаний винуватцем у настанні дорожньо-транспортної приго ди, в якій він керував транспо ртним засобом agen”, державний НОМЕР_1, та яка сталася 08.08.2008 р., який розмір ліміту майнової відповідальності та франшиз и страхувальника, термін дії та тип полісу, за яким була за страхована цивільно-правові відповідальність ОСОБА_1 .

У відповідності до ч. 1 ст. 38 Г осподарського процесуально го кодексу України, сторона а бо прокурор у разі неможливо сті самостійно надати докази вправі подати клопотання пр о витребування господарськи м судом доказів.

Розглянувши клопотання по зивача, суд з метою з' ясуван ня всіх обставин справи, які м ають значення для вирішення спору у даній справі, його зад овольнив.

Представник відповідача у призначене судове засідання не з' явився, відзиву на позо в не надав, хоча про призначен е судове засідання був повід омлений належним чином.

Враховуючи наведене, з мет ою здійснення судового запит у до Моторного (транспортног о) страхового бюро України, а т акож у зв' язку з нез' явлен ням представника відповідач а у призначене судове засіда ння та невиконанням ним вимо г ухвал суду у даній справі, що перешкоджає вирішенню спору у даному судовому засіданні , суд відклав розгляд справи д о 14.12.2011 р.

Представник позивача у суд овому засіданні 14.12.2011 р. повторн о позовні вимоги підтримав, п росив їх задовольнити.

Представник відповідача п овторно у судове засідання н е з' явився, відзиву на позов суду не надав, про причини нея вки та невиконання вимог ухв али суду не повідомив.

Розглянувши подані матеріали справи та заслухав ши пояснення представника по зивача, Господарський суд мі ста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

08.08.2008 р. на перехресті Дніп ровського узвозу та Наддніпр овського проїзду у м. Києві с талася дорожньо-транспортна пригода, зокрема, зіткнення а втомобіля «Jaguar», державний Н ОМЕР_2, що належить ОСОБА_2 , та автомобіля «Volkswagen», державн ий НОМЕР_1, під керуванням Погосян Георга Ліпоришовича .

ОСОБА_1, керуючи автомобіл ем «Volkswagen», державний НОМЕР_1 , не врахував дорожню обстав н ову, стан транспортного засо бу, не дотримався безпечної д истанції, в результаті чого з дійснив зіткнення з автомобі лем «Jaguar», державний НОМЕР_2 , що належить ОСОБА_2, чим п орушив п. 13.1. ПДР. Внаслідок ДТП автомобілі отримали механіч ні пошкодження.

Про наведене свідчить дові дка про дорожньо-транспортну пригоду, видана 14.08.2008 р. Печерсь ким районним управлінням Гол овного управління МВС Україн и в м. Києві МВС України, та пос танова Печерського районног о суду міста Києва від 13.08.2008 рок у в адміністративній справі № 3-10223/08, відповідно до якої ОСО БА_1 було визнано винним у ск оєнні ДТП.

У відповідності до частини 2 статті 35 Господарського про цесуального кодексу України , факти, встановлені рішенням господарського суду (іншого органу, який вирішує господа рські спори) під час розгляду однієї справи, не доводяться знову при вирішенні інших сп орів, в яких беруть участь ті с амі сторони.

Згідно з п. 4 Роз'яснення Вищо го арбітражного суду України № 02-5/215 від 01.04.1994 року «Про деякі пи тання практики вирішення спо рів пов' язаних з відшкодува нням шкоди»відповідно до ста тті 35 Господарського процесу ального кодексу України, пре юдиціальне значення для госп одарського суду мають вирок суду з кримінальної справи, щ о набрав законної сили, щодо п евних подій та ким вони вчине ні або рішення суду з цивільн ої справи, що набрало законно ї сили, щодо фактів, які встано влені судом. В інших випадках питання щодо вини конкретни х осіб вирішується господарс ьким судом самостійно за рез ультатами дослідження всіх о бставин та матеріалів справ, у тому числі матеріалів слід чих органів. Рішення господа рського суду не може обґрунт овуватись тільки довідкою ор гану ДАІ або постановою про в ідмову у порушенні криміналь ної справи.

Факти, які встановлені пост ановою Печерського районног о суду міста Києва від 13.08.2008 рок у в адміністративній справі № 3-10223/08, у відповідності до стат ті 35 Господарського процесуа льного кодексу України, мают ь преюдиціальне значення.

Внаслідок вищевказаної до рожньо-транспортної пригоди було пошкоджено автомобіль «Jaguar», державний НОМЕР_2, що належить ОСОБА_2.

Відносини, пов' язані із ст рахуванням, регулюються пара графом 2 глави 35 Господарськог о кодексу України, главою 67 Ци вільного кодексу України, За коном України від 07.03.1996 р. № 85/96-ВР «Про страхування»(надалі - З акон України «Про страхуванн я»), а відносини у сфері обов'я зкового страхування цивільн о-правової відповідальності власників наземних транспор тних засобів - також Законом У країни від 01.07.2004 р. № 1961 - IV «Про об ов'язкове страхування цивіль но-правової відповідальност і власників наземних транспо ртних засобів»(надалі - Зако н України «Про обов'язкове ст рахування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засоб ів»).

Згідно з п. 1 ст. 352 Господарськ ого кодексу України, страхув ання - це діяльність спеціаль но уповноважених державних о рганізацій та суб' єктів гос подарювання (страховиків), по в' язана з наданням страхови х послуг юридичним особам аб о громадянам (страхувальника м) щодо захисту їх майнових ін тересів у разі настання визн ачених законом чи договором страхування подій (страхових випадків), за рахунок грошови х фондів, які формуються шлях ом оплати страхувальниками с трахових платежів.

Відповідно до ст. 1 Закону Ук раїни «Про страхування», стр ахування - це вид цивільно-пра вових відносин щодо захисту майнових інтересів громадян та юридичних осіб у разі наст ання певних подій (страхових випадків), визначених догово ром страхування або чинним з аконодавством, за рахунок гр ошових фондів, що формуються шляхом сплати громадянами т а юридичними особами страхов их платежів (страхових внеск ів, страхових премій) та доход ів від розміщення коштів цих фондів.

Пунктом 2 ст. 352 Господарськог о кодексу України встановлен о, що страхування може здійсн юватися на основі договору м іж страхувальником і страхов иком (добровільне страхуванн я) або на основі закону (обов' язкове страхування).

Згідно ч. 1 ст. 5 Закону Україн и «Про страхування», страхув ання може бути добровільним або обов'язковим.

Страхування наземного тра нспорту (крім залізничного), в ідповідно до п. 6 ч. 4 ст. 6 Закону У країни «Про страхування», є в идом добровільного страхува ння.

В частині 1 ст. 6 даного Закону зазначено, що доброві льне страхування - це страхув ання, яке здійснюється на осн ові договору між страхувальн иком і страховиком. Загальні умови і порядок здійснення д обровільного страхування ви значаються правилами страху вання, що встановлюються стр аховиком самостійно відпові дно до вимог цього Закону. Ко нкретні умови страхування в изначаються при укладенні до говору страхування відповід но до законодавства.

В статті 16 Закону Укра їни «Про страхування»визнач ено, що договір страхування - ц е письмова угода між страхув альником і страховиком, згід но з якою страховик бере на се бе зобов'язання у разі настан ня страхового випадку здійсн ити страхову виплату страхув альнику або іншій особі, визн аченій у договорі страхуванн я страхувальником, на корист ь якої укладено договір стра хування (подати допомогу, вик онати послугу тощо), а страхув альник зобов'язується сплачу вати страхові платежі у визн ачені строки та виконувати і нші умови договору.

Між Закритим акціоне рним товариством «Страхова к омпанія «ВЕСКО», що змінило с вою назву на Закрите акціоне рне товариство «Страхова ком панія «АХА Страхування», яке , в свою чергу, змінило свою на зву на Приватне акціонерне т овариство «Страхова компані я «АХА Страхування»(страхови к) та ОСОБА_2 (страхувальни к) було укладено договір добр овільного страхування назем ного транспорту № 3631-а/07к від 28.12.2 007 р., у відповідності до якого с траховик застрахував трансп ортний засіб, який належить с трахувальнику, а саме - автомо білем марки «Jaguar», державний НОМЕР_2, що належить ОСОБА _2.

Частиною 2 ст. 8 Закону У країни «Про страхування»пер едбачено, що страховий випад ок - подія, передбачена догов ором страхування або законод авством, яка відбулася і з нас танням якої виникає обов'язо к страховика здійснити випла ту страхової суми (страховог о відшкодування) страхувальн ику, застрахованій або іншій третій особі.

Згідно з п. 1 ст. 354 Господ арського кодексу України, за договором страхування страх овик зобов' язується у разі настання страхового випадку здійснити страхову виплату страхувальнику або іншій осо бі, визначеній страхувальник ом у договорі страхування, а с трахувальник зобов' язуєть ся сплачувати страхові плате жі у визначені строки та вико нувати інші умови договору.

Відповідно до ст. 979 Цив ільного кодексу України, за д оговором страхування одна ст орона (страховик) зобов' язу ється у разі настання певної події (страхового випадку) ви платити другій стороні (стра хувальникові) або іншій особ і, визначеній у договорі, грош ову суму (страхову виплату), а страхувальник зобов' язуєт ься сплачувати страхові плат ежі та виконувати інші умови договору.

Умовами даного договору д обровільного страхування тр анспортного засобу визначен о, що страховим ризиком є, зокр ема, дорожньо-транспортна пр игода.

08.08.2008 р. ОСОБА_2 письмово по відомив позивачу про настанн я страхового випадку у зв' я зку з ДТП, в яку він потрапив, у зв' язку з чим 15.08.2008 р. за завдан ням позивача ТОВ «Незалежна експертно-асистуюча компані я»було оглянуто пошкоджений в результаті ДТП автомобіль «Jaguar», державний НОМЕР_2, що належить ОСОБА_2, та склад ено протокол огляду транспо ртного засобу.

Позивач з метою визначення вартості матеріального збит ку, завданого власнику автом обіля марки «Jaguar», державний НОМЕР_2, що належить ОСОБА _2, замовив у ТОВ «Незалежна е кспертно-асистуюча компанія », яке діє на підставі сертифі ката суб' єкта оціночної дія льності № 6085/07, виданого Фондом державного майна України 12.09.20 07 р.

Відповідно до звіту ТОВ «Не залежна експертно-асистуюча компанія»№ 782 від 28.08.2008 р., складе ного відповідно до Методики товарознавчої експертизи та оцінки колісних транспортни х засобів, затвердженої нака зом Міністерства юстиції Укр аїни та Фондом державного ма йна України від 24.11.2003 р. № 142/5/2092, Нац іонального стандарту № 1 «Заг альні засади оцінки майна і м айнових прав», затвердженого постановою КМ України від 10.09.2 003 року № 1440, вартість матеріаль ного збитку, завданого власн ику автомобіля марки «Jaguar», дер жавний НОМЕР_2, що належит ь ОСОБА_2, становить 13 874, 69 гр н.

Позивачем на підставі заяв и страхувальника про виплату страхового відшкодування бу ло здійснено розрахунок стра хового відшкодування та скла дено страховий акт № 3631-а/07к-2 від 06.10.2008 р., в якому визначена сума с трахового відшкодування, яка підлягає виплаті, та станови ть 13 776, 90 грн.

Платіжним дорученням № 2068 ві д 08.10.2008 р. позивач перерахував с трахувальнику 13 776, 90 грн. страхо вого відшкодування.

Статтею 29 Закону України «П ро страхування»передбачено , що у зв'язку з пошкодженням т ранспортного засобу відшкод овуються витрати, пов'язані з відновлювальним ремонтом тр анспортного засобу з урахува нням зносу, розрахованого у п орядку, встановленому законо давством, включаючи витрати на усунення пошкоджень, зроб лених навмисно з метою порят унку потерпілих внаслідок до рожньо-транспортної пригоди , з евакуацією транспортного засобу з місця дорожньо-тран спортної пригоди до місця пр оживання того власника чи за конного користувача транспо ртного засобу, який керував т ранспортним засобом у момент дорожньо-транспортної приго ди, чи до місця здійснення рем онту на території України.

Враховуючи те, що постаново ю Печерського районного суду міста Києва від 13.08.2008 року в адм іністративній справі № 3-10223/08 ОСОБА_1, який керував автомо білем «Фольксваген», державн ий реєстраційний НОМЕР_1, визнано винним у дорожньо-тр анспортній пригоді, яка стал ася в результаті його зіткне ння з автомобілем марки «Jaguar» , державний НОМЕР_2, що нале жить ОСОБА_2, то він є особо ю, відповідальною за збиток, з аподіяний автомобілю «Jaguar», де ржавний НОМЕР_2.

Відповідальність власника транспортного засобу «Фольс кваген», державний реєстраці йний НОМЕР_1, ОСОБА_3 за страхована Приватним акціон ерним товариством «Страхова компанія «ОСТРА»на підставі договору обов' язкового стр ахування цивільно-правової в ідповідальності власників н аземних транспортних засобі в у відповідності до полісу № ВС/373863.

З огляду на те, що позивачем внаслідок настання страхово ї події - дорожньо-транспорт ної пригоди, яка сталася 08.08.2008 р . на перехресті Дніпровськог о узвозу та Над дніпровськог о проїзду у м. Києві, виплачено страхове відшкодування стра хувальнику за договором добр овільного страхування транс портного засобу у розмірі 13 77 6, 90 грн., позивачем, у відповідн ості до положень статті 27 Зако ну України «Про страхування» та статей 993 та 1191 Цивільного ко дексу України, отримано прав о зворотної вимоги до особи, в ідповідальної за завдану шко ду, а саме, до страхової органі зації, якою здійснено обов' язкове страхування цивіль но-правової відповідальност і власника транспортного зас обу «Фольксваген», державн ий НОМЕР_1, водія якого виз нано винним у скоєнні ДТП, - Пр иватного акціонерного товар иства «Страхова компанія «ОС ТРА».

За таких обставин на розгля д Господарського суду міста Києва були передані позовні вимоги Приватного акціонерн ого товариства «Страхова ком панія «АХА Страхування»до Пр иватного акціонерного товар иства «Страхова компанія «ОС ТРА»про стягнення суми страх ового відшкодування в порядк у регресу в розмірі 13 776, 90 грн.

Оцінюючи подані сторонами докази за своїм внутрішнім п ереконанням, що ґрунтується на повному, всебічному і об' єктивному розгляді в судовом у засіданні всіх обставин сп рави в їх сукупності, та врахо вуючи, що кожна сторона повин на довести ті обставини, на як і вона посилається як на підс таву своїх вимог і заперечен ь, суд вважає, що вимоги позива ча підлягають задоволенню ч астково з наступних підстав.

Статтею 3 Закону України «Пр о обов'язкове страхування ци вільно-правової відповідаль ності власників наземних тра нспортних засобів»встановл ено, що обов'язкове страхув ання цивільно-правової відпо відальності здійснюється з м етою забезпечення відшкодув ання шкоди, заподіяної життю , здоров'ю та/або майну потерпі лих внаслідок дорожньо-транс портної пригоди та захисту м айнових інтересів страхувал ьників.

В статті 5 Закону України «П ро обов'язкове страхування ц ивільно-правової відповідал ьності власників наземних тр анспортних засобів»зазначе но, що об'єктом обов'язкового с трахування цивільно-правово ї відповідальності є майнові інтереси, що не суперечать за конодавству України, пов'яза ні з відшкодуванням особою, ц ивільно-правова відповідаль ність якої застрахована, шко ди, заподіяної життю, здоров'ю , майну потерпілих внаслідок експлуатації забезпеченого транспортного засобу.

Відповідно до ст. 6 Закону Ук раїни «Про обов'язкове страх ування цивільно-правової від повідальності власників наз емних транспортних засобів» , страховим випадком є подія, в наслідок якої заподіяна шкод а третім особам під час дорож ньо-транспортної пригоди, як а сталася за участю забезпеч еного транспортного засобу і внаслідок якої настає цивіл ьно-правова відповідальніст ь особи, відповідальність як ої застрахована за договором .

Відповідно до п. 9 ст. 7 Зако ну України «Про страхування» , страхування цивільно-право вої відповідальності власни ків наземних транспортних за собів відноситься до обов' я зкових видів страхування, що здійснюються в Україні.

Пунктом 22.1 ст. 22 Закону Україн и «Про обов'язкове страхуван ня цивільно-правової відпові дальності власників наземни х транспортних засобів»пере дбачено, що при настанні стра хового випадку страховик від повідно до лімітів відповіда льності страховика відшкодо вує у встановленому цим Зако ном порядку оцінену шкоду, як а була заподіяна у результат і ДТП життю, здоров'ю, майну тр етьої особи.

Пунктом 37.4 ст. 37 Закону Україн и «Про обов'язкове страхуван ня цивільної відповідальнос ті власників транспортних за собів»передбачено право стр аховика за договором обов'яз кового страхування цивільно ї відповідальності власника транспортного засобу в разі настання страхового випадку здійснювати виплату страхов ого відшкодування безпосере дньо потерпілим або погоджен им з ними підприємствам, уста новам та організаціям, що над ають послуги, пов'язані з відш кодуванням збитків.

Частинами першою та другою статті 1187 ЦК України передбач ено, що джерелом підвищеної н ебезпеки є діяльність, пов'яз ана з використанням, зберіга нням або утриманням транспор тних засобів, механізмів та о бладнання, використанням, зб еріганням хімічних, радіоакт ивних, вибухо- і вогненебезпе чних та інших речовин, утрима нням диких звірів, службових собак та собак бійцівських п орід тощо, що створює підвище ну небезпеку для особи, яка цю діяльність здійснює, та інши х осіб. Шкода, завдана джерело м підвищеної небезпеки, відш кодовується особою, яка на ві дповідній правовій підставі (право власності, інше речове право, договір підряду, оренд и тощо) володіє транспортним засобом, механізмом, іншим об 'єктом, використання, зберіга ння або утримання якого ство рює підвищену небезпеку.

Відповідно до пункту 1 части ни 1 статті 1188 ЦК України шкода, завдана внаслідок взаємодії кількох джерел підвищеної н ебезпеки, відшкодовується на загальних підставах, а саме ш кода, завдана одній особі з ви ни іншої особи, відшкодовуєт ься винною особою.

Таким чином, за змістом вказ аної норми, у відносинах між к ількома володільцями джерел підвищеної небезпеки відпов ідальність будується на зага льному принципі вини.

Враховуючи вищевикладене, суд відзначає, що незалежно в ід джерела виникнення права позов щодо відшкодування зби тків подається до особи, відп овідальної за завдані збитки , проте враховуючи те, що цивіл ьна відповідальність винної особи застрахована, позов мо же бути заявлений також і до ю ридичної особи, яка застраху вала відповідальність власн ика транспортного засобу «Фо льксваген», державний НОМЕ Р_1, зокрема - до відповідача у даній справі - Приватного акціонерного товариства «Ст рахова компанія «ОСТРА»(дана правова позиція підтверджує ться також постановою ВГСУ в ід 05.12.2006 року № 54/53-06).

Статтею 1166 Цивільного кодек су України встановлено, що шк ода, завдана майну фізичної ч и юридичної особи, відшкодов ується особою, яка її завдала .

Згідно з частиною 2 ст. 1198 Циві льного кодексу України, шкод а, заподіяна джерелом підвищ еної небезпеки, відшкодовуєт ься особою, яка на відповідні й правовій підставі володіє транспортним засобом.

Згідно зі ст. 1191 Цивільного к одексу України, особа, яка від шкодувала шкоду, завдану інш ою особою, має право зворотно ї вимоги (регресу) до винної ос оби в розмірі виплаченого ві дшкодування.

Відповідно до ст. 993 Цивільно го кодексу України та ст. 27 Зак ону України «Про страхування », до страховика, який виплат ив страхове відшкодування в межах фактичних витрат перех одить право вимоги (регресу), я ке страхувальник, що одержав страхове відшкодування, має до особи, відповідальної за з авдані збитки.

З огляду на вищенаведене, су дом встановлено, що особою, ві дповідальною за шкоду, завда ну ОСОБА_2 - власнику авто мобіля «Jaguar», державний НОМЕ Р_2, що належить ОСОБА_2, є Приватне акціонерне товарис тво «Страхова компанія «ОСТР А».

З матеріалів справи вбачає ться, що 13.11.2008 р. позивач зверн увся до Акціонерної страхово ї компанії «ОСТРА»з претензі єю про виплату страхового ві дшкодування в порядку регрес у у розмірі 13 776, 90 грн.

Відповідач суму страховог о відшкодування позивачу не сплатив, відповіді на претен зію не надав.

У відповідності до п. 12.1 Зако ну України «Про обов'язкове с трахування цивільно-правово ї відповідальності власникі в наземних транспортних засо бів», розмір франшизи при від шкодуванні шкоди, заподіяної майну потерпілих, встановл юється при укладанні договор у обов'язкового страхування цивільно-правової відповіда льності і не може перевищува ти 2 відсотки від ліміту відпо відальності страховика, в ме жах якого відшкодовується зб иток, заподіяний майну потер пілих. Страхове відшкодуванн я завжди зменшується на суму франшизи, розрахованої за пр авилами цього підпункту.

Полісом обов'язкового стра хування цивільно-правової ві дповідальності власників на земних транспортних засобів № ВС/373863 передбачена франшиза у розмірі 510 грн., ліміт цивільн о-правової відповідальності за даним полісом - 25 500, 00 грн.

Враховуючи те, що Приватним акціонерним товариством «Ст рахова компанія «АХА Страхув ання»виплачено страхове від шкодування страхувальнику в розмірі 13 776, 90 грн., у відповідно сті до положень статті 27 Закон у України «Про страхування»т а статей 993 та 1191 Цивільного код ексу України, то сума страхов ого відшкодування в порядку регресу, яка підлягає стягне нню з відповідача, становить 13 266, 90 грн. (13 776, 90 грн. - 510, 00 грн.).

Таким чином, зважаючи на в становлені факти та вимоги в ищезазначених правових норм , господарський суд приходит ь до висновку, що позовні вимо ги Приватного акціонерного т овариства «Страхова компані я «АХА Страхування»до Приват ного акціонерного товариств а «Страхова компанія «ОСТРА» про стягнення суми страховог о відшкодування в порядку ре гресу підлягають задоволенн ю частково - в розмірі 13 266, 90 грн.

Відповідно до вимог стат ті 49 Господарського процесуа льного кодексу України, держ мито та витрати на інформаці йно-технічне забезпечення су дового процесу покладаються на сторін пропорційно розмі ру задоволених позовних вимо г.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 32, 33, 44, 47, 49, 82 - 85 Го сподарського процесуальног о кодексу України, Господарс ький суд міста Києва, -

В И Р І Ш И В:

1. Позов задово льнити частково.

2. Стягнути з Приватног о акціонерного товариства «С трахова компанія «ОСТРА»(вул . Мечнікова, 10/2, оф. 98, м. Київ, 01023, іде нтифікаційний код 14288111) на кори сть Приватного акціонерного товариства «Страхова компан ія «АХА Страхування»(вул. Поч айнинська, 70, оф. 1, м. Київ, 04070, іден тифікаційний код 26059781) суму стр ахового відшкодування в поря дку регресу в розмірі 13 266 (трин адцять тисяч двісті шістдеся т шість) грн. 90 коп., 132 (сто тридця ть дві) грн. 67 коп. витрат по спл аті державного мита та 236 (двіс ті тридцять шість) грн. 00 коп. в итрат на інформаційно-техніч не забезпечення судового про цесу.

3. У задоволенні решти п озову відмовити.

4. Після набрання рішен ням законної сили видати нак аз.

5. Дане рішення набирає законної сили після закінче ння десятиденного строку з д ня складення його повного те ксту і може бути оскаржене в п орядку, передбаченому чинним законодавством України.

Суддя Гавриловська І.О.

Повне рішення складе но

19.12.2011 р.

Дата ухвалення рішення14.12.2011
Оприлюднено05.01.2012
Номер документу20531031
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/427

Рішення від 14.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гавриловська І.О.

Ухвала від 28.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гавриловська І.О.

Ухвала від 26.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гавриловська І.О.

Ухвала від 30.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шевченко В.Ю.

Ухвала від 14.10.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смілянець В.В.

Рішення від 26.02.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Смілянець В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні