Постанова
від 28.11.2011 по справі 2а-1670/9298/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 листопада 2011 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-1670/9298/11

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Гіглава О.В., розглянувши в п орядку скороченого провадже ння справу за адміністративн им позовом Кременчуцької об' єднаної державної податково ї інспекції у Полтавській об ласті до Товариства з обмеже ною відповідальністю "Росток - Еко" про припинення юридичн ої особи, -

В С Т А Н О В И В:

07 листопада 2011 року Кре менчуцька об'єднана державна податкова інспекція у Полта вській області звернулась д о Полтавського окружного адм іністративного суду з адміні стративним позовом до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Росток - Еко" про припин ення юридичної особи, посила ючись на наявність в Єдиному державному реєстрі юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців запису про відсутніст ь юридичної особи за місцезн аходженням, що є підставою дл я звернення податкової інспе кції до суду з позовом про при пинення юридичної особи відп овідно до статті 38 Закону Укра їни "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців".

Конверт із копією ухвали пр о відкриття скороченого пров адження, направлений відпові дачу за адресою: вул. Першотра внева, 61, м. Кременчук, Полтавсь ка область, 39600, яка внесена до Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців, повернувся до суду із відміткою пошти від 15 листопада 2011 року "за даною адр есою не знаходиться". З огляду на положення абзацу 2 частини 3 статті 167 Кодексу адміністра тивного судочинства України копія ухвали про відкриття с короченого провадження вваж ається врученою відповідачу . У строк, встановлений частин ою 3 статті 183-2 Кодексу адмініст ративного судочинства Украї ни, заперечень проти позову в ідповідачем до суду не подан о.

Крім того, копії ухвали про відкриття скороченого прова дження направлялись судом на адреси засновників ТОВ "Рост ок - Еко" ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 та отримані ними 15 листопада 2011 року, що підтверд жується повідомленнями про в ручення рекомендованого пош тового відправлення.

Дослідивши матеріали справи та застосувавши до сп ірних правовідносин відпові дні норми матеріального та п роцесуального права, суд дох одить висновку про можливіст ь ухвалення у цій справі зако нного та обґрунтованого судо вого рішення у порядку скоро ченого провадження.

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований як юрид ична особа виконкомом Кремен чуцької міської ради (іденти фікаційний код 31574422). 21 вересня 200 5 року державним реєстраторо м до Єдиного державного реєс тру юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців внесено запис про включення відомост ей про юридичну особу - ТОВ "Ро сток - Еко" за № 1585 120 0000 001885.

Відповідач перебуває на об ліку як платник податків і зб орів (обов'язкових платежів) у Кременчуцькій об'єднаній де ржавній податковій інспекці ї.

Згідно довідки позивача ві д 24 листопада 2011 року ТОВ "Росто к - Еко" не має заборгованості зі сплати податків, зборів (об ов'язкових платежів) перед бю джетом.

Відповідно до підпункту 20.1.12 пункту 20.1 статті 20 та пункту 67.2 с татті 67 Податкового кодексу У країни органи державної пода ткової служби мають право у в ипадках, встановлених законо м, звертатися до суду щодо при пинення юридичної особи та п ідприємницької діяльності ф ізичної особи-підприємця.

Згідно із частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб" підставою дл я постановлення судового ріш ення щодо припинення юридичн ої особи, що не пов'язано з бан крутством юридичної особи, з окрема є: наявність в Єдиному державному реєстрі запису п ро відсутність юридичної осо би за вказаним її місцезнахо дженням.

З матеріалів справи вбачає ться, що державним реєстрато ром 12 вересня 2011 року внесено д о Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців запис про ві дсутність ТОВ "Росток - Еко" за його місцезнаходженням, що п ідтверджується довідкою з Єд иного державного реєстру юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців, яка наявна у ма теріалах справи.

Крім того, при прийня тті рішення у справі судом вр аховано, що оскільки ТОВ "Рост ок - Еко" відсутнє за місцезнах одженням, тобто за адресою, як а була внесена до Єдиного дер жавного реєстру, то відповід ач своїми діями позбавляє мо жливості органи податкової с лужби здійснювати контроль з а додержанням податкового за конодавства України, правиль ністю обчислення, повнотою т а своєчасністю сплати податк ів, зборів.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку, що вимоги п озивача обґрунтовані та підл ягають задоволенню.

Відповідно до частини 1 стат ті 256 Кодексу адміністративно го судочинства України поста нови суду, прийняті в порядку скороченого провадження вик онуються негайно.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспек ції у Полтавській області до Товариства з обмеженою відп овідальністю "Росток - Еко" про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Росток - Еко" (іден тифікаційний код 31574422), запис пр о включення відомостей про ю ридичну особу внесено до Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців 21 вересня 2005 року за № 1 585 120 0000 001885.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Копію постанови напр авити державному реєстратор у за місцем державної реєстр ації відповідача для внесенн я до Єдиного державного реєс тру запису про судове рішенн я щодо припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "Росток - Ек о".

Постанова набирає з аконної сили після закінченн я строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя О.В. Гіглава

Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено12.01.2012
Номер документу20582746
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/9298/11

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

Ухвала від 09.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

О.В. Гіглава

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні