Постанова
від 12.12.2011 по справі 2а-1670/9530/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 грудня 2011 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-1670/9530/11

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Алєксєєва Н.Ю., розглянувши в порядку скороченого прова дження справу за адміністрат ивним позовом Кременчуцьк ої об'єднаної державної под аткової інспекції в Полтавсь кій області до Приватного пі дприємства " Ліквід " про прип инення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

18 листопада 2011 року пози вач Кременчуцька об'єдна на державна податкова інспек ція в Полтавській області зв ернувся до Полтавського окру жного адміністративного суд у з адміністративним позовом до Приватного підприємства " Ліквід " про припинення юрид ичної особи, посилаючись на н аявність в Єдиному державном у реєстрі юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців зап ису про відсутність юридично ї особи за вказаним її місцез находженням, що є підставою д ля звернення податкової інсп екції до суду про припинення юридичної особи відповідно до ст. 38 Закону України “Про де ржавну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підпри ємців”.

Конверт із копією ухвали пр о відкриття скороченого пров адження, направлений відпові дачу за адресою місцезнаходж ення відповідача: вул. Першот равнева, 41/3, м. Кременчук, Полта вська область,39600, повернувся д о суду із відміткою “за зазна ченою адресою не знаходиться ”. З огляду на положення абзац у 2 ч. 3 ст. 167 КАС України копія ух вали про відкриття скорочено го провадження вважається вр ученою відповідачу. У строк, в становлений частиною 3 статт і 183-2 Кодексу адміністративно го судочинства України, відп овідачем не подано до суду за перечень проти позову.

Відтак, суд доходить виснов ку, що спір підлягає вирішенн ю на підставі наявних у матер іалах справи доказів, оскіль ки вони повно та всебічно вис вітлюють обставини спірних п равовідносин.

Розглянувши подані позива чем документи, об' єктивно о цінивши докази, які мають юри дичне значення для розгляду справи і вирішення спору по с уті, суд вважає, що позов підля гає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований 16 червн я 2009 року Виконавчим комітето м Дніпропетровської міської ради (ідентифікаційний код 364 96449).

Згідно довідки Кременчуц ької об'єднаної державної п одаткової інспекції від 29.11.2011 р оку Приватне підприємство " Л іквід " заборгованості перед бюджетом не має.

Відповідно до п. 17 ст. 11 Закону України “Про державну подат кову службу” голови державни х податкових адміністрацій і начальники державних податк ових інспекцій та їх заступн ики мають право звертатися у передбачених законом випадк ах до судових органів із заяв ою (позовною заявою) про скасу вання державної реєстрації с уб'єкта підприємницької діял ьності.

Згідно із ч. 2 ст. 38 Закону Укра їни "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб" підставою для постановл ення судового рішення щодо п рипинення юридичної особи, щ о не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: вн есення до Єдиного державного реєстру запису про відсутні сть юридичної особи за вказа ним її місцезнаходженням.

З матеріалів справи вбачає ться, що державним реєстрато ром внесено до Єдиного держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в запис про відсутність Прив атного підприємства "Ліквід" за його місцезнаходженням, щ о підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру ю ридичних осіб та фізичних ос іб - підприємців, копія якого н аявна у матеріалах справи.

Крім того, при винесенні ріш ення судом враховано, що оскі льки Приватне підприємство " Ліквід " відсутнє за місцезна ходженням, тобто за адресою, я ка була внесена до Єдиного де ржавного реєстру, відповідач своїми діями позбавляє можл ивості органи податкової слу жби здійснювати контроль за додержанням податкового зак онодавства України, правильн істю обчислення, повнотою та своєчасністю сплати податкі в, зборів.

З огляду на викладене, суд д ійшов висновку, що вимоги поз ивача обґрунтовані та підляг ають задоволенню.

Відповідно до частини 1 стат ті 256 Кодексу адміністративно го судочинства України поста нови суду, прийняті в порядку скороченого провадження вик онуються негайно.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183- 2 Кодексу адміністративного судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Кременчуцької об'єдна ної державної податкової інс пекції до Приватного підпри ємства " Ліквід " про припинен ня юридичної особи задовольн ити.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство" Ліквід ", ідентифікацій код 36496449, що зар еєстроване 16 червня 2005 року Вик онавчим комітетом Дніпропет ровської міської ради .

Копію постанови направити державному реєстратору за м ісцем державної реєстрації ю ридичної особи Приватного пі дприємства " Ліквід "(ідентифі кацій код 36496449) для внесення до Є диного державного реєстру за пису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Суддя Н.Ю. Алєксєєва

Дата ухвалення рішення12.12.2011
Оприлюднено11.01.2012
Номер документу20583960
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/9530/11

Ухвала від 21.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Постанова від 12.12.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Н.Ю. Алєксєєва

Ухвала від 21.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Алєксєєва Н.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні