Постанова
від 21.11.2011 по справі 2а-13782/11/2670
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВ НИЙ СУД міста КИЄВА

01601, м.Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

21 листопада 2011 року 12:15 № 2а-13782/11/2670

Окружний адміністратив ний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Аблова Є .В.;

при секретарі Мальчик І.Ю.,

за участю сторін:

представника позивача - Самбровського В.С.,

представник відповідача - Кобзар Г.А.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом Пер шого заступника прокурора Ше вченківського району міста К иєва в інтересах держави в ос обі Територіального управлі ння Державної комісії з цінн их паперів та фондового ринк у в м. Києві та Київській облас ті до товариства з обмеженою відповідальністю «Т.Н.Т.»про стягнення заборгованості у розмірі 17 000,00 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

З позовом до Окружного а дміністративного суду міста Києва звернувся перший заст упник прокурора Шевченківсь кого району міста Києва в інт ересах держави в особі Терит оріального управління Держа вної комісії з цінних папері в та фондового ринку в м. Києві та Київській області до това риства з обмеженою відповіда льністю «Т.Н.Т.»про стягнення заборгованості у розмірі 17 000, 00 грн.

Позовні вимоги обґрунтов ані тим, що ТОВ «Т.Н.Т» було пор ушено вимоги підпункту 1.1. пу нкту 1 розділу ІІІ Положення п ро порядок складання та нада ння адміністративних даних щ одо діяльності торгівців цін них паперів, затвердженого р ішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку № 279 від 08.06.2004р. та зареєстр ованого в Міністерстві юстиц ії України 09.09.2004р. за № 1122/9721, в част ині неподання адміністратив них даних за ІV квартал 2009 року та І, ІІ, ІІІ квартали 2010 року.

Представник позивача у су довому засіданні підтримав п озовні вимоги у повному обся зі та просив суд задовольнит и позов.

Представник відповідача п озовні вимоги не визнав повн істю з підстав, викладених у запереченнях на позов та про сив суд в задоволенні позовн их вимог відмовити.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні подані д окументи і матеріали, заслух авши пояснення представникі в сторін, всебічно і повно з' ясувавши фактичні обставини , на яких ґрунтується позов, оц інивши докази, які мають юрид ичне значення для розгляду с прави і вирішення спору по су ті, врахувавши норми закону, я кі діяли на момент виникненн я правовідносин між сторонам и, суд вважає встановленими н аступні обставини та відпові дні їм правовідносини.

Актом про правопорушення н а ринку цінних паперів № 692-КУ в ід 19.04.2011р. було встановлено пору шення ТОВ «Т.Н.Т», згідно з яки м товариством не виконано ро зпорядження про усунення пор ушень законодавства про цінн і папери № 144-КУ від 28.02.2011р. у термі н, встановлений відповідачем шляхом надання до центральн ого апарату Комісії адмініст ративних даних торговця цінн ими паперами за ІV квартал 2009 ро ку та І, ІІ, ІІІ квартали 2010 року .

На підставі акта № 692-КУ від 19.0 4.2011р. за невиконання Розпорядж ення про усунення порушень з аконодавства про цінні папер и, Територіальним управління м Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку в м. Києві та Київській області стосовно ТОВ «Т.Н.Т»винесено постанову про накладення са нкцій за правопорушення на р инку цінних паперів № 669-КУ від 05.05.2011 р. на суму 17 000,00 грн.

Станом на день звернення до суду відповідачем не сплаче но штраф, постанову № 692-КУ від 19.04.2011р. про накладення санкцій за правопорушення на ринку ц інних паперів не оскаржено.

Даючи правову оцінку право відносинам, що виникли, суд вв ажає за необхідне зазначити наступне.

Пунктом 8 розділу І Положенн я про порядок складання та на дання адміністративних дани х щодо діяльності торгівців цінних паперів, затвердженог о рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондовог о ринку № 279 від 08.06.2004р. та зареєст рованого в Міністерстві юсти ції України 09.09.2004р. за № 1122/9721 встан овлено, що дані надаються (над силаються) до Комісії у форма х, у строки та в обсязі, що вста новлені цим Положенням. Дані повинні містити всі визначе ні цим Положенням довідки, ус і довідки Даних мають бути за повнені, містити достовірну та повну інформацію.

Відповідно до підпункту 1.1. п ункту 1 розділу ІІІ зазначено го положення, торговець цінн ими паперами надає (надсилає ) квартальні дані до централь ного апарату Комісії не пізн іше останнього дня місяця, на ступного за звітним.

Пунктом 14 статті 8 Закону Ук раїни “Про державне регулюва ння ринку цінних паперів в Ук раїні” від 30.10.1996р. № 448/96-ВР встанов лено, що Державна комісія з ці нних паперів та фондового ри нку має право накладати адмі ністративні стягнення, штраф ні та інші санкції за порушен ня чинного законодавства на юридичних осіб та їх співроб ітників, аж до анулювання ліц ензій на здійснення професій ної діяльності на ринку цінн их паперів.

Пунктом 7 статті 11 Закону Ук раїни “Про державне регулюва ння ринку цінних паперів в Ук раїні” встановлено, що Держа вна комісія з цінних паперів та фондового ринку застосов ує до юридичних осіб фінансо ві санкції за неподання, пода ння не в повному обсязі інфор мації та/або подання недосто вірної інформації до Державн ої комісії з цінних паперів т а фондового ринку - у розмірі д о тисячі неоподатковуваних м інімумів доходів громадян.

Відповідно до пунктів 2-5 роз ділу 18 рішення Державної комі сії з цінних паперів та фондо вого ринку № 2272 від 11.12.2007р. "Про зат вердження Правил розгляду сп рав про порушення вимог зако нодавства на ринку цінних па перів та застосування санкці й затвердженого рішенням Дер жавної комісії з цінних папе рів та фондового ринку" зареє строваного в Міністерстві юс тиції України 12.02.2008р. за № 120/14811, шт раф має бути сплачений юриди чною особою не пізніше як чер ез 15 днів з дати отримання ним постанови. Юридичні особи сп лачують штрафи шляхом перера хування коштів до Державного бюджету. Документ, який підтв ерджує сплату штрафу, протяг ом п'яти робочих днів надсила ється до уповноваженого підр озділу центрального апарату Комісії (відповідного підро зділу територіального орган у Комісії). У разі несплати штр афу юридичною особою в строк , установлений пунктом 2 цього розділу, штраф стягується в с удовому порядку.

Як встановлено судом та вба чається з матеріалів справи, станом на момент слухання сп рави заборгованість відпові дачем по сплаті штрафних сан кцій не погашена, постанова п ро накладення санкцій за пра вопорушення на ринку цінних паперів не оскаржена.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 71 Кодек су адміністративного судочи нства України, кожна сторона повинна довести ті обставин и, на яких ґрунтуються її вимо ги та заперечення, крім випад ків, встановлених статтею 72 ць ого Кодексу. В адміністратив них справах про протиправніс ть рішень, дій чи бездіяльнос ті суб' єкта владних повнова жень обов' язок щодо доказув ання правомірності свого ріш ення, дії чи бездіяльності по кладається на відповідача, я кщо він заперечує проти адмі ністративного позову.

В даному випадку Територі альним управлінням Державно ї комісії з цінних паперів та фондового ринку в м. Києві та Київській області доведено правомірність своїх дій.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що управління Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку в м. К иєві та Київській області пр и винесенні постанови № 692-КУ в ід 19.04.2011р. про накладення санкці й за правопорушення на ринку цінних паперів діяла на підс таві, у межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конст итуцією та законами України.

Відповідно до статті 36-1 Зако ну України «Про прокуратуру» від 05.11.1991р. № 1789-ХІІ, представницт во прокуратурою інтересів гр омадянина або держави в суді полягає у здійсненні прокур орами від імені держави проц есуальних та інших дій, спрям ованих на захист у суді інтер есів громадянина або держави у випадках, передбачених зак оном.

Відповідно до вказаної нор ми, однією із форм представни цтва, зокрема, є звернення до с уду з позовами або заявами пр о захист прав і свобод іншої о соби, невизначеного кола осі б, прав юридичних осіб, коли по рушуються інтереси держави, або про визнання незаконними правових актів, дій чи рішень органів і посадових осіб;

З урахуванням наведеного, п озовні вимоги першого заступ ника прокурора Шевченківськ ого району міста Києва в інте ресах держави в особі Терито ріального управління Держав ної комісії з цінних паперів та фондового ринку в м. Києві та Київській області апідляг ають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС У країни суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Першого заступника прокурора Шевчен ківського району міста Києва в інтересах держави в особі Т ериторіального управління Д ержавної комісії з цінних па перів та фондового ринку в м. К иєві та Київській області до товариства з обмеженою відп овідальністю «Т.Н.Т.»про стяг нення заборгованості у розмі рі 17 000,00 грн. задовольнити повні стю.

Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «Т .Н.Т.»(код ЄДРПОУ: 30867158) до державн ого бюджету 17 000,00 грн.

Кошти стягнути на користь д ержавного бюджету України н а рахунки, відкриті в управлі ннях Державного казначейств а за балансовим рахунком 3111, ко д бюджетної класифікації 21081100, символ банку 106.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку ш ляхом подачі в Окружний адмі ністративний суд міста Києва апеляційної скарги на поста нову протягом десяти днів з д ня її отримання. Копія апеляц ійної скарги одночасно надси лається особою, яка її подає д о Київського апеляційного ад міністративного суду.

Якщо апеляційна скарга не б ула подана у строк, встановле ний ст. 186 КАС України, постанов а набирає законної сили післ я закінчення цього строку.

Суддя Аблов Є.В.

Дата ухвалення рішення21.11.2011
Оприлюднено10.01.2012
Номер документу20603881
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-13782/11/2670

Ухвала від 03.04.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Бабенко К.А

Постанова від 21.11.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні