Постанова
від 26.12.2011 по справі 2а/1770/5417/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/5417/2011

26 грудня 2011 року 11год. 00хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Шевчук С.М. за участю сек ретаря судового засідання Бє лкіної Д.С. та сторін і інших о сіб, які беруть участь у справ і:

прокурор: < Текст >

позивача: представник не пр ибув;

відповідача: представник н е прибув; третьої особи позив ача: представник < Текст > трет ьої особи відповідача: предс тавник < Текст >

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом

Здолбунівська об'єднана д ержавна податкова інспекція < Список > < Позивач в особі > т ретя особа, яка не заявляє сам остійних вимог на предмет сп ору на стороні позивача < 3-тя о соба >

до Острозьке районне міжгосп одарське виробничо-експлуат аційне підприємство по енерг етиці та електрофікації сіль ського господарства "Райагро променерго" третя особа, яка не заявляє самостійних вимо г на предмет спору на стороні відповідача < 3-тя особа >

про стягнення заборговано сті, -

ВСТАНОВИВ :

Здолбунівська об'єднана д ержавна податкова інспекція звернулася до Рівненського окружного адміністративног о суду з позовом до Острозько го районного міжгосподарськ ого виробничо-експлуатаційн ого підприємства по енергети ці та електрофікації сільськ ого господарства "Райагропро менерго" про стягнення забор гованості в сумі 1821,55 грн.

Від позивача надійшло клоп отання про розгляд справи бе з участі його представника.

Відповідач в судове засіда ння не з'явився. Судом вживали ся заходи щодо повідомлення відповідача про дату, час та м ісце розгляду справи за адре сою, внесеною до Єдиного держ авного реєстру.

Відповідно до ч.4 ст.33 КАС Укр аїни, у разі відсутності осіб , які беруть участь у справі за адресою, що зазначена в Єдино му державному реєстрів юриди чних осіб та фізичних осіб-пі дприємців, вважається, що суд овий виклик або судове повід омлення вручене їм належним чином.

За таких обставин, суд вважа є за можливе розглянути спра ву без участі сторін на підст аві наявних доказів.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беру ть участь у справі, відповідн о до положень ч.6 ст.12, ч.1 ст.41 КАС У країни, повне фіксування суд ового засідання за допомогою звукозаписувального техніч ного засобу не здійснюється.

Судом досліджені письмові докази, наявні у матеріалах с прави, які подані позивачем р азом з позовною заявою.

Розглянувши позовну заяву , дослідивши подані позиваче м письмові докази, оцінивши ї х за своїм внутрішнім переко нанням, що ґрунтується на все бічному, повному і об'єктивно му розгляді у судовому проце сі всіх обставин справи в їх с укупності, суд прийшов до вис новку, що позов слід задоволь нити повністю.

При цьому суд виходить з нас тупного.

Відповідач зареєстрований як юридична особа, перебуває на обліку як платник податкі в в Острозькому відділенні З долбунівської ОДПІ (а.с.11).

Станом на дату розгляду спр ави за відповідачем рахуєтьс я заборгованість в сумі 1821,55 гр н..

Обставини щодо такої забор гованості підтверджуються н аявними та дослідженими в су довому засіданні доказами: і нформацією про заборгованіс ть платежів до бюджету (а.с.3), по датковими деклараціями з под атку на додану вартість (а.с.5-8), корінцем податкового повідо млення-рішення № 0000161601 від 11. 05.2011 року (а.с.9), № 0000012401 від 28.10.2011 ро ку (а.с.10), зворотнім боком облік ової картки платника податкі в (а.с.12-14).

Позивачем для відповідача сформовано та надіслано под аткові вимоги від 21.04.2009 року № 1/4/ 2784 та від 25.05.2009 року № 2/9/3448 (а.с.4).

Відповідно до п. 54.1 ст. 54 Подат кового кодексу України, крім випадків, передбачених пода тковим законодавством, платн ик податків самостійно обчис лює суму податкового та/або г рошового зобов'язання та/або пені, яку зазначає у податков ій (митній) декларації або уто чнюючому розрахунку, що пода ється контролюючому органу у строки, встановлені цим Коде ксом. Така сума грошового зоб ов'язання та/або пені вважаєт ься узгодженою.

Відповідно до п.п.4 п. 1 ст. 16, ст. 57 Податкового кодексу Україн и, платник податків зобов'яза ний сплачувати податки та зб ори в строки та у розмірах, вст ановлених цим Кодексом та за конами з питань митної справ и.

Податковим обов'язком визн ається обов'язок платника по датку обчислити, задекларува ти та/або сплатити суму подат ку та збору в порядку і строки , визначені цим Кодексом, зако нами з питань митної справи. Виконанням податкового обов 'язку визнається сплата в пов ному обсязі платником відпов ідних сум податкових зобов'я зань у встановлений податков им законодавством строк (п.36.1 ст. 36, п. 38.1. ст. 38 ПК України).

Згідно п.п.20.1.18 п.20.1. ст.20 ПК Украї ни, позивач наділений повнов аженнями на звернення до суд у з позовом про стягнення сум и податкового боргу платника податку. Пункт 95.3 ст. 95 Податков ого кодексу України передбач ає, що стягнення коштів з раху нків платника податків у бан ках, обслуговуючих такого пл атника податків, здійснюєтьс я за рішенням суду.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями < Текст >, 160-163 Кодексу адміністративно го судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задоволити повніст ю.

Стягнути з Острозького рай онного міжгосподарського ви робничо-експлуатаційного пі дприємства по енергетиці та електрофікації сільського г осподарства "Райагропромене рго" (код ЄДРПОУ 05439485) до Державн ого бюджету заборгованість з податку на додану вартість в сумі 1821,55 грн. (одна тисяча вісім сот двадцять одна гривня 55 коп .).

Постанова суду першої інс танції набирає законної сили після закінчення строку под ання апеляційної скарги, якщ о таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після повернення апеляці йної скарги, відмови у відкри тті апеляційного провадженн я або набрання законної сили рішенням за наслідками апел яційного провадження.

Апеляційна скарга подаєть ся до Житомирського апеляцій ного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасн о надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апел яційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні ап еляційна скарга подається пр отягом десяти днів з дня отри мання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіст ь отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеля ційне оскарження постанови с уду обчислюється з наступног о дня після закінчення п'ятид енного строку з моменту отри мання суб'єктом владних повн оважень повідомлення про мож ливість отримання копії пост анови суду.

Суддя < Підпис > Ше вчук С.М.

Дата ухвалення рішення26.12.2011
Оприлюднено12.01.2012
Номер документу20690065
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/5417/2011

Постанова від 26.12.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 09.12.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

Ухвала від 09.12.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Шевчук С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні