Ухвала
від 25.11.2011 по справі 6-36/11
БОРИСЛАВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 6-36/2011 р.

У Х В А Л А

судового засідання

25 листопада 2011 року Бориславський міський су д Львівської області

в складі головуючого: судді - Слиша А.Т.,

при секретарі: Слєпченко Н.С .

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Борисл аві подання державного викон авця про звернення стягнення на майно боржника, що перебув ає в інших осіб, -

в с т а н о в и в :

Начальник підрозділу пр имусового виконання рішень в ідділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській област і Цабак В.Я., державний вик онавець підрозділу примусов ого виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиці ї у Львівській області Тетю к Р.М. звернулись в суд пошто ю з поданням про звернення ст ягнення на майно боржника, що перебуває в інших осіб, прося ть постановити ухвалу про зв ернення стягнення на кошти б оржника - Бориславської м іської ради, що перебувають в інших осіб (іншої юридичної о соби - Фінансового управлінн я Бориславської міської ради) шляхом стягнення кошті в з Фінансового управлі ння Бориславської міськ ої ради в користь ОСОБА_4.

Подання мотивують тим, що на виконанні у підрозділі прим усового виконання рішень від ділу державної виконавчої сл ужби Головного управління юс тиції у Львівській області п еребуває на примусовому вико нанні виконавче провадження з примусового виконання вик онавчого листа № 2-332/2010 року від 15 лютого 2011 року, виданого Бори славським міським судом Льві вської області про зобов'яза ти Бориславську міську р аду виконати рішення № 3 коміс ії з питань поновлення прав р еабілітованих від 22 вересня 2006 року «Про нарахування комп енсації за конфісковане майн о спадкоємцю ОСОБА_3.»та в иплатити ОСОБА_4 65 мінімал ьних заробітних плат.

Державним виконавцем 21 люто го 2011 року було винесено поста нову про відкриття виконавчо го провадження та надано бор жнику строк для добровільног о виконання до 28 лютого 2011 року . Боржником в добровільний те рмін рішення суду не виконан о та станом на сьогоднішній д ень не виконується.

Відповідно до ст.124 Конститу ції України - судові рішення у хвалюються судами іменем Укр аїни і є обов'язковими до вико нання на всій території Укра їни.

Відповідно до ч. 1 ст.5 Закону України «Про виконавче прова дження»- вимоги державного в иконавця щодо виконання ріше нь обов'язкові для всіх орган ів, організацій, посадових ос іб, фізичних і юридичних осіб на території України.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.11 Закон у України «Про виконавче про вадження», - державний викона вець здійснює заходи, необхі дні для своєчасного і в повно му обсязі виконання рішення, зазначеного в документі на п римусове виконання рішення ( далі - виконавчий документ), у спосіб та в порядку, встановл еному виконавчим документом і цим Законом.

Відповідно до ч.1 ст.27 Закону України «Про виконавче прова дження»- у разі ненадання бор жником у строки, встановлені частиною другою статті 25 цьог о Закону для самостійного ви конання рішення, документаль ного підтвердження повного в иконання рішення державний в иконавець на наступний день після закінчення відповідни х строків розпочинає примусо ве виконання рішення.

Відповідно до ч.2 ст.52 Закону України «Про виконавче прова дження», - стягнення за викона вчими документами звертаєть ся в першу чергу на кошти борж ника у гривнях та іноземній в алюті, інші цінності, у тому чи слі кошти на рахунках і вклад ах боржника у банках та інших фінансових установах, на рах унки в цінних паперах у депоз итаріях цінних паперів.

Відповідно до ч.4 ст.55 Закону України «Про виконавче прова дження», - на належні боржнико ві у разі передачі від інших о сіб кошти, що перебувають на р ахунках у банках та інших фін ансових установах, стягнення звертається державним викон авцем на підставі ухвали суд у в порядку, встановленому ци м Законом.

Відповідно до відповіді ДП І у м.Бориславі Львівської об ласті від 21 липня 2011 року та від повіді УДК у м.Бориславі від 21 липня 2011року у боржника Бор иславської міської ради (ЄД РПОУ 26181298) - відсутні відкриті ра хунки в установах банків. Одн ак, рахунки відкриті в її стру ктурного підрозділу - Фінанс ового управління Борислав ської міської ради (ЄДРПОУ 02314760).

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.11 Закон у України «Про місцеве самов рядування»: виконавчими орга нами сільських, селищних, міс ьких, районних умістах (у разі їх створення) рад є їх виконав чі комітети, відділи, управлі ння та інші створювані радам и виконавчі органи. Виконавч і органи сільських, селищних , міських, районних у містах ра д є підконтрольними і підзві тними відповідним радам, а з п итань здійснення делеговани х їм повноважень органів вик онавчої влади також підконтр ольними відповідним органам виконавчої влади.

Відповідно до ст.26 Закону Ук раїни «Про місцеве самовряду вання», до виключної компете нції сільських, селищних, міс ьких рад належить -

23) затвердження місцевого б юджету, внесення змін до ньог о; затвердження звіту про вик онання відповідного бюджету ;

27) прийняття рішень щодо пер едачі коштів з відповідного місцевого бюджету.

Відповідно до ст.28 Закону Ук раїни «Про місцеве самовряду вання», до відання виконавчи х органів сільських, селищни х, міських рад належить - ч.І а/ п .З) встановлення за узгоджени м рішенням відповідних рад п орядку використання коштів т а іншого майна, що перебувают ь у спільній власності терит оріальних громад.

Відповідно до ч.1 ст.51 Закону України «Про місцеве самовря дування», - виконавчим органо м сільської, селищної, місько ї, районної у місті (у разі її с творення) ради є виконавчий к омітет ради, який утворюєтьс я відповідною радою на строк її повноважень.

Відповідно до ч.8 ст.51 Закону України «Про місцеве самовря дування», - виконавчий коміте т ради є підзвітним і підконт рольним раді, що його утворил а.

Як випливає з вищенаведено го, - Фінансове управління Б ориславської міської ради є структурним органом Бори славської міської ради; у Бориславської міської рад и відкритих рахунків немає, р ахунки відкриті лише у Фінан сового управління, а фактичн е користування та розпорядже ння здійснюється Борислав ською міською радою через ї ї орган Фінансове управління ; однак Бориславсь ка міська рада та Фінансове управління Бориславської міської ради є різними юрид ичними особами.

Таким чином, в зв'язку з наяв ністю передбачених законом о бставин, які ускладнюють под альше виконання рішення суду та з метою забезпечення в под альшому повного, своєчасного і неупередженого виконання рішення суду необхідно зверн ути стягнення на кошти боржн ика, що перебувають в інших ос іб (іншої юридичної особи) шля хом стягнення коштів з Фінан сового управління Борисла вської міської ради в корис ть ОСОБА_4.

В суд надійшло клопотання д ержавного виконавця про розг ляд подання про звернення ст ягнення на майно боржника, що перебуває в інших осіб без йо го участі.

Суд вважає за можливе розг лянути справу у відсутності відповідача на підставі наяв них у справі доказів.

Фіксування судового проц есу за допомогою звукозапису вального технічного засобу н е здійснюється через неявку в судове засідання осіб, які беруть участь у справі.

Дослідивши матеріали пода ння, суд вважає подання необґ рунтованим і таким, що не підл ягає до задоволенню з наступ них підстав.

Виходячи з вимог ст..30 ЦПК Укр аїни сторонами в цивільному процесі можуть бути фізичні та юридичні особи.

У поданні державним викона вцем зазначено, що Фінансове управління Бориславської міської ради є структурним органом Бориславської м іської ради, в той же час ствер джує, що боржник - Бориславс ька міська рада та її струк турний підрозділ - Фінансове управління Бориславської міської ради є різними юрид ичними особами, проте жодних відомостей щодо зазначених обставин суду не надано.

Враховуючи вищенаведене, к еруючись ст.377 ЦПК України, ст.с т.52,55 Закону України «Про викон авче провадження», суд, -

у х в а л и в :

В задоволенні подання н ачальника підрозділу примус ового виконання рішень відді лу державної виконавчої служ би Головного управління юсти ції у Львівській області Ца бака В.Я. та державного вико навця підрозділу примусовог о виконання рішень відділу д ержавної виконавчої служби Г оловного управління юстиції у Львівській області Тетюк а Р.М про звернення стягнен ня на майно боржника, що переб уває в інших осіб - про звернен ня стягнення на кошти боржни ка - Бориславської місько ї ради, що перебувають в інших осіб (іншої юридичної особи - Фінансового управління Бо риславської міської ради) ш ляхом стягнення коштів з Фінансового управління Б ориславської міської ради в користь ОСОБА_4 - відмови ти.

Апеляційна скарга на ухвал у суду може бути подана апеля ційному суду Львівської обла сті через Бориславський місь кий суд Львівської області п ротягом п' яти днів з дня отр имання копії ухвали.

Головуючий: Слиш А.Т.

Дата ухвалення рішення25.11.2011
Оприлюднено03.04.2012
Номер документу20785312
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-36/11

Ухвала від 24.02.2011

Цивільне

Старобільський районний суд Луганської області

Воронкін О. А.

Ухвала від 05.12.2011

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Міщенко К. М.

Ухвала від 24.10.2011

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Міщенко К. М.

Ухвала від 30.05.2011

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Юрлагіна Т. В.

Ухвала від 10.10.2011

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Бондарьова Г. М.

Ухвала від 18.07.2011

Цивільне

Миколаївський районний суд Львівської області

Карбовнік І. М.

Ухвала від 29.07.2011

Цивільне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Сеньков О. Г.

Ухвала від 03.10.2011

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Бабенко С. С.

Ухвала від 18.04.2011

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Кондратюк В. І.

Ухвала від 02.08.2011

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Криворучко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні