Постанова
від 18.01.2012 по справі 15/151-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банк рутом

18.01.2012 справа № 15/151-б

За заявою (боржник) Пуб лічного акціонерного товари ства комерційного банку "ПРИ ВАТБАНК"

до Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Торгівельна компанія "Моде рн"(код ЄДРПОУ 34817619)

про визнання ба нкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники:

від заявника -не з"явилис я

від боржника -не з"явилис я

розпорядник майна-Біло ус А.В.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення с прави про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського су ду міста Києва від 06.06.2011 порушен о провадження у справі № 15/151-б за особливостями передбачен ими ст.ст.3-14 Закону України «Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом»

15.06.2011 Господарським судом м іста Києва винесено ухвалу п ідготовчого засідання у спра ві № 15/151-б, якою визнано розмір в имог кредитора Публічного ак ціонерного товариства Комер ційного банку "ПРИВАТБАНК", як ий подав заяву про порушення справи про банкрутство Това риства з обмеженою відповіда льністю "Торгівельна компані я "Модерн", в сумі 2365027,24 грн, зобов ' язано ініціюючого кредито ра подати до офіційного друк ованого органу Верховної Рад и України (газета «Голос Укра їни») чи Кабінету Міністрів У країни (газета «Урядовий кур ' єр») оголошення про поруше ння справи про банкрутство б оржника, призначено у справі розпорядником майна боржник а арбітражного керуючого Біл оуса А.В.

Згідно з ч. 1 ст. 14 Закону конку рсні кредитори за вимогами, я кі виникли до дня порушення п ровадження у справі про банк рутство, протягом тридцяти д нів від дня опублікування в о фіційному друкованому орган і оголошення про порушення п ровадження у справі про банк рутство зобов'язані подати д о господарського суду письмо ві заяви з вимогами до боржни ка, а також документи, що їх пі дтверджують.

З матеріалів справи судом встановлено, що відповідне о голошення було опубліковано в газеті "Голос україни" №113 (5113) від 23.06.2011 р.

Ухвалою попереднього засі дання від 04.10.2011 затверджено реє стр вимог кредиторів, до яког о включено вимоги Публічного акціонерного товариства ко мерційного банку "Приватбанк " на суму 2365027,24грн.; зобов' язано розпорядника майна Товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Торгівельна компанія "Мо дерн" арбітражного керуючого Білоус А.В. протягом 10-ти днів п овідомити кредиторів про міс це і час проведення зборів кр едиторів та провести відпові дні збори та надати суду прот окол зборів кредиторів боржн ика, на яких обрано комітет кр едиторів боржника, а також пр отокол засідання комітету кр едиторів, на якому вирішено п итання про відкриття ліквіда ційної процедури або процеду ри санації боржника, признач ення ліквідатора або керуючо го санацією боржника.

15 листопада 2011 року до Господ арського суду міста Києва на дійшло клопотання розпорядн ика майна Товариства з обмеж еною відповідальністю "Торгі вельна компанія "Модерн" арбі тражного керуючого Білоус А. В про витребування бухгалте рської та іншої документації боржника.

Ухвалою Господарського с уду м.Києва від 16.11.2011 задоволено клопотання майна Товариства з обмеженою відповідальніст ю "Торгівельна компанія "Моде рн" арбітражного керуючого Б ілоус А.В про витребування бу хгалтерської та іншої докуме нтації боржника; витребувано у директора та учасника TOB "То ргівельна компанія "Модерн" М агеровського В"ячеслава Іван овича (03170, м.Київ, вул.Зодчих,72,кв .224), наступну документацію:

- посвідчену копію д іючої редакції статуту TOB "Тор гівельна компанія "Модерн";

- посвідчені копії щок вартальних та річних фінансо вих і статистичних звітів TOB "Т оргівельна компанія "Модерн" (форми звітів №№ 1, 1-Б. 2, 3, 4, 5, 11-03, 1-ПВ, 1П -НПП) за 2007 - 201 1р.р; витребувано у Д ержавної податкової інспекц ії у Подільському районі м. Ки єва та у Головного управлінн я статистики у м. Києві посвід чені копії щоквартальних та річних фінансових і статисти чних звітів TOB "Торгівельна ко мпанія "Модерн"(04070, м.Київ, вул. І ллінська,12, офіс 313, код ЄДРПОУ 348 17619 (форми звітів №№ 1, 1-Б, 2, 3, 4, 5, 11-03, 1-ПВ , 1П-НПП та інші)) за 2007-2011р.р.;

Крім того, ухвалою від 16.11.20 11 задоволено клопотання Публ ічного акціонерного товарис тва Комерційного банку "ПРИВ АТБАНК"; продовжено строк про цедури розпорядження майном Товариства з обмеженою відп овідальністю "Торгівельна ко мпанія "Модерн" до 28.11.2011., а так ож продовжено строк повн оважень розпорядника майна Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Торгівельна комп анія "Модерн" арбітражного ке руючого Білоуса Андрія Волод имировича до 28.11.2011 та зо бов' язано розпорядника ма йна Товариства з обмеженою в ідповідальністю "Торгівельн а компанія "Модерн" арбітражн ого керуючого Білоуса Андрія Володимировича надати суду звіт про конкретно проведену ироботу у справі №15/151-б.

12 грудня 2011 року до Господа рського суду м.Києва надійшл о чергове клопотання ініціюючого кредитора про п родовження строку процедури розпорядження майном боржни ка та повноважень розпорядни ка майна Товариства з обмеже ною відповідальністю "Торгів ельна компанія "Модерн" арбіт ражного керуючого Білоуса А. В. на три місяці.

Відповідно до п.6 ч.11 ст.11 За кону України "Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м" дата засідання суду, на яком у буде винесено ухвалу про са націю, чи про визнання боржни ка банкрутом і відкриття лік відаційної процедури, чи при пинення провадження у справі про банкрутство, яке має відб утись не пізніше шести місяц ів після дати проведення під готовчого засідання суду.

Зважаючи на той факт, що тер мін процедури розпорядженн я майном боржника сплинув, а р озпорядник майна та комітет кредиторів не надали суду жо дних пропозицій щодо подальш ого розгляду справи, суд, ухва лою від 26.12.2011 призначив розгляд справи у суовому засіданні н а 18.01.2012.

У судове засідання, що відбу лось18.01.2012, надійшла заява Публі чного акціонерного товарист ва Комерційного банку "ПРИВА ТБАНК" про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквід аційної процедури та признач ення ліквідатором боржника а рбітражного керуючого Білоу са А.В.До клопотання додано пр отокол зборів кредиторів То вариства з обмеженою відпові дальністю "Торгівельна компа нія "Модерн" від 11.01.2012, на якому в ирішено звернутись з клопота нням до Господарського суду міста Києва про визнання бор жника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

У судовому засіданні прису тні учасники провадження у с праві підтримали зазначене к лопотання про визнання боржн ика банкрутом та відкриття л іквідаційної процедури.

Згідно з ч. 8 ст. 16 Закону Укра їни «Про відновлення платосп роможності боржника або визн ання його банкрутом»до компе тенції комітету кредиторів н алежить прийняття рішення пр о звернення до господарськог о суду з клопотанням про визн ання боржника банкрутом і ві дкриття ліквідаційної проце дури.

Відповідно до ч. 1 ст. 22 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»у випадках, передбачених цим З аконом, господарський суд пр иймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкри ває ліквідаційну процедуру.

З матеріалів справи вбачає ться, що майна боржника недос татньо для задоволення вимог кредиторів, тому у суду є підс тави для визнання боржника б анкрутом та відкриття ліквід аційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом»у постанові про визнання боржн ика банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквіда тора в порядку, передбаченом у для призначення керуючого санацією.

За таких обставин, суд вважа є за доцільне задовольнити к лопотання комітету кредитор ів Товариства з обмеженою ві дповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн" щодо призна чення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Біло уса А.В.

На підставі викладеного, ке руючись ч. 8 ст. 16, ст.ст. 22-24 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», с уд

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом Т овариство з обмеженою відпов ідальністю "Торгівельна комп анія "Модерн" (04070, м. Київ, вул. Ілл інська,12, офіс 313, код ЄДРПОУ 34817619).

2. Припинити процедуру розпо рядження майном.

3. Відкрити ліквідаційну про цедуру.

4. Призначити ліквідатором б анкрута арбітражного керуюч ого Білоуса Андрія Володимир овича (ліцензія серії НОМЕР _1 від 09.06.2010).

5. Підприємницьку діяльніст ь банкрута завершити.

6. Зобов' язати ліквідатор а у п' ятиденний строк з дня п рийняття постанови про визна ння боржника банкрутом подат и до офіційного друкованого органу Верховної Ради Україн и чи Кабінету Міністрів Укра їни оголошення про визнання боржника банкрутом і відкрит тя ліквідаційної процедури. Відомості про визнання бо ржника банкрутом і про відкр иття ліквідаційної процедур и повинні містити: найменува ння та інші реквізити боржни ка, визнаного банкрутом, найм енування господарського суд у, в провадженні якого знаход иться справа про банкрутство , дату прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури, відомості про ліквідато ра.

7. Зобов' язати ліквідато ра надати суду докази публік ації оголошення в офіційному друкованому органі про визн ання боржника банкрутом та в ідкриття ліквідаційної проц едури протягом двох тижнів з моменту опублікування (ор игінал примірника газети).

8. Скасувати арешт, накладе ний на майно банкрута, чи інші обмеження щодо розпорядженн я майном банкрута. Накладенн я нових арештів або інших обм ежень щодо розпорядження май ном банкрута не допускається .

9. Строк виконання всіх грош ових зобов' язань вважати та ким, що настав з 18.01.2012.

10. Припинити нарахування не устойки (штрафу, пені), процент ів та інших економічних санк цій по всіх видах заборгован ості банкрута з 18.01.2012.

11. Припинити повноваження о рганів управління банкрута щ одо управління банкрутом та розпорядження його майном з 18.01.2012.

12. Зобов' язати ліквідатор а надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт лікв ідатора до 18.01.2013. Звіт лі квідатора повинен містити: д окази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню ак тивів та пасивів боржника, вс тановлення неможливості від новлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих л іквідатором заходів, встанов лення неможливості задоволе ння визначених за звітом лік відатора вимог кредиторів та необхідності у зв' язку з ци м ліквідації боржника. До зві ту ліквідатора повинні додав атись письмові пояснення та докази проведення ліквідаці йної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням ви мог ініціюючого кредитора, д окази встановлення наявност і активів боржника та докази вчинення ліквідатором дій п о встановленню грошових вимо г кредиторів шляхом надіслан ня відповідних запитів до де ржавної податкової інспекці ї, Головного управління стат истики; Фонду соціального ст рахування з тимчасової втрат и працездатності; Київськог о міського бюро технічної ін вентаризації та реєстрації п рава власності на об"єкти нер ухомого майна; Головного упр авління земельних ресурсів; УДАІ МВС України в м. Києві; Ки ївської міської інспекції де ржавного технічного нагляду ; Державної комісії з ці нних паперів та фондового ри нку; державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомо го майна Державного підприєм ства «Інформаційний центр»М іністерства юстиції України ; Державного підприємства «У країнський інститут промисл ової власності»Філія «Украї нський центр інноватики та п атентно-інформаційних послу г»; Державного департаменту інтелектуальної власності; І нспекції головного державно го реєстратора флоту України ; Державної митної служби Укр аїни; Державної авіаційної а дміністрації Міністерства т ранспорту та зв"язку України ; Київської державної інспек ції котлонагляду і підіймаль них споруд; Територіального управління державного коміт ету України з промислової бе зпеки, охорони праці та гірни чого нагляду по м.Києву та Киї вській області; Державної ар хітектурно-будівельної інсп екції Міністерства регіонал ьного розвитку та будівництв а України, тощо.

13. Копію постанови направит и заявнику (боржнику), ліквід атору та кредиторам.

14. Копію постанови для відом а направити в Прокуратуру м. К иєва, ДПА у м. Києві, м. Ки їв, вул. Шолуденка, 33/19 (Управлін ня по забезпеченню оперативн о-правового супроводження ма теріалів ДПС в судових устан овах УПМ ДПА у м. Києві), Держав ну податкову інспекцію за мі сцем знаходження боржника та державному реєстратору за м ісцемзнаходженням боржника .

Суддя М.Г. Хоменко

Дата ухвалення рішення18.01.2012
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20945255
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/151-б

Ухвала від 19.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 05.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 15.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні