Ухвала
від 05.02.2013 по справі 15/151-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98 УХВАЛА

Справа № 15/151-б 05.02.13

За заявою Публічного акціонерного товариства комерційного банку "ПРИВАТБАНК"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн" (код ЄДРПОУ 34817619)

про визнання банкрутом

Суддя Хоменко М.Г.

Представники: не викликалися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про визнання боржника банкрутом, оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 06.06.2011 порушено провадження у справі № 15/151-б за особливостями передбаченими ст.ст.3-14 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

15.06.2011 Господарським судом міста Києва винесено ухвалу підготовчого засідання у справі № 15/151-б, якою визнано розмір вимог кредитора Публічного акціонерного товариства Комерційного банку "ПРИВАТБАНК", який подав заяву про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн", в сумі 2365027,24 грн, зобов'язано ініціюючого кредитора подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України (газета «Голос України») чи Кабінету Міністрів України (газета «Урядовий кур'єр») оголошення про порушення справи про банкрутство боржника, призначено у справі розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Білоуса А.В.

Ухвалою попереднього засідання від 04.10.2011 затверджено реєстр вимог кредиторів, до якого включено вимоги Публічного акціонерного товариства комерційного банку "Приватбанк" на суму 2365027,24грн.; зобов'язано розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн" арбітражного керуючого Білоус А.В. протягом 10-ти днів повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та провести відповідні збори та надати суду протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів, на якому вирішено питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

15 листопада 2011 року до Господарського суду міста Києва надійшло клопотання розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн" арбітражного керуючого Білоус А.В про витребування бухгалтерської та іншої документації боржника.

Ухвалою Господарського суду м.Києва від 16.11.2011 задоволено клопотання майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн" арбітражного керуючого Білоус А.В про витребування бухгалтерської та іншої документації боржника; витребувано у директора та учасника TOB "Торгівельна компанія "Модерн" Магеровського В"ячеслава Івановича (03170, м.Київ, вул.Зодчих,72,кв.224), наступну документацію:

- посвідчену копію діючої редакції статуту TOB "Торгівельна компанія "Модерн";

- посвідчені копії щоквартальних та річних фінансових і статистичних звітів TOB "Торгівельна компанія "Модерн"(форми звітів №№ 1, 1-Б. 2, 3, 4, 5, 11-03, 1-ПВ, 1П-НПП) за 2007 - 201 1р.р; витребувано у Державної податкової інспекції у Подільському районі м. Києва та у Головного управління статистики у м. Києві посвідчені копії щоквартальних та річних фінансових і статистичних звітів TOB "Торгівельна компанія "Модерн"(04070, м.Київ, вул. Іллінська,12, офіс 313, код ЄДРПОУ 34817619 (форми звітів №№ 1, 1-Б, 2, 3, 4, 5, 11-03, 1-ПВ, 1П-НПП та інші)) за 2007-2011р.р..

Крім того, ухвалою від 16.11.2011 задоволено клопотання Публічного акціонерного товариства Комерційного банку "ПРИВАТБАНК"; продовжено строк процедури розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн" до 28.11.2011., а також продовжено строк повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн" арбітражного керуючого Білоуса Андрія Володимировича до 28.11.2011 та зобов'язано розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн" арбітражного керуючого Білоуса Андрія Володимировича надати суду звіт про конкретно проведену ироботу у справі №15/151-б.

12 грудня 2011 року до Господарського суду м.Києва надійшло чергове клопотання ініціюючого кредитора про продовження строку процедури розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн" арбітражного керуючого Білоуса А.В. на три місяці.

Відповідно до п.6 ч.11 ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" дата засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство, яке має відбутись не пізніше шести місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

Зважаючи на той факт, що термін процедури розпорядження майном боржника сплинув, а розпорядник майна та комітет кредиторів не надали суду жодних пропозицій щодо подальшого розгляду справи, суд, ухвалою від 26.12.2011 призначив розгляд справи у суовому засіданні на 18.01.2012.

У судове засідання, що відбулось 18.01.2012, надійшла заява Публічного акціонерного товариства Комерційного банку "ПРИВАТБАНК" про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Білоуса А.В.До клопотання додано протокол зборів кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельна компанія "Модерн" від 11.01.2012, на якому вирішено звернутись з клопотанням до Господарського суду міста Києва про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Постановою Господарського суду міста Києва від 18.01.2012 у справі № 15/150-б боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Білоуса Андрія Володимировича, якого зобов'язано надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора у строк до 18.01.2013 року.

Зважаючи на той факт, що термін ліквідаційної процедури банкрута сплив, а ліквідатор не надав суду жодного доказу виконання вимог постанови суду від 18.01.2013, зокрема, доказів вжиття всіх можливих заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна боржника з метою задоволення вимог кредиторів та не надав суду звіт ліквідатора та ліквідаційного баланс банкрута, суд вважає за доцільне призначити розгляд справи у судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22-25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Призначити розгляд справи у судовому засіданні 19.03.13 о 15:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44 - Б, в залі судових засідань № 7.

2.Продовжити строк ліквідаційної процедури до 19.03.2013.

3.Викликати у судове засіданні учасників провадження у справі та ліквідатора.

4. Повторно зобов'язати ліквідатора виконати у повному обсязі вимоги постанови суду про визнання боржника банкрутом, вжити всіх можливих заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна боржника з метою задоволення вимог кредиторів та надати суду звіт ліквідатора та ліквідаційного баланс банкрута. Звіт ліквідатора повинен містити: докази вчинення належних дій ліквідатором по виявленню активів та пасивів боржника, встановлення неможливості відновлення платоспроможності боржника внаслідок вжитих ліквідатором заходів, встановлення неможливості задоволення визначених за звітом ліквідатора вимог кредиторів та необхідності у зв'язку з цим ліквідації боржника. До звіту ліквідатора повинні додаватись письмові пояснення та докази проведення ліквідаційної процедури, реєстр вимог кредиторів (в разі наявності кредиторів) з урахуванням вимог ініціюючого кредитора, докази встановлення наявності активів боржника та докази вчинення ліквідатором дій по встановленню грошових вимог кредиторів шляхом надіслання відповідних запитів до державної податкової інспекції, Головного управління статистики; Київського міського бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об"єкти нерухомого майна; Головного управління земельних ресурсів; УДАІ МВС України в м. Києві; Київської міської інспекції державного технічного нагляду; Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку; державних реєстраторів заборон рухомого та нерухомого майна Державного підприємства "Інформаційний центр"Міністерства юстиції України; Державного підприємства "Український інститут промислової власності"Філія "Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг"; Державного департаменту інтелектуальної власності; Інспекції головного державного реєстратора флоту України; Державної митної служби України; Державної авіаційної адміністрації Міністерства транспорту та зв"язку України , Київської державної інспекції котлонагляду і підіймальних споруд щодо наявності/відсутності підіймальних спорут та котлів; Територіального управління державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по м.Києву та Київській області щодо наявності/відсутності об"єктів підвищеної небезпеки, викотонажних автомобілів, технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації у вулично-дорожній мережі, трубопроводів, об"єктів нафтогазового комплексу, ділянок надр, наданих для експлуатації та будівництва підземних споруд; Державної архітектурно-будівельної інспекції Міністерства регіонального розвитку та будівництва України щодо наявності/відсутності дозволу на виконання будівельних робіт та переліку замовника будівництва , тощо.

5. Попередити ліквідатора, що у разі невиконання вимог ухвал суду, суд вимушений буде вжити заходи реагуваня передбачені ст.90 ГПК України та направити відповідні відомості до Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України для реагування.

6. Копію ухвали направити учасникам провадження у справі, ліквідатору та Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України.

Суддя Хоменко М.Г.

Дата ухвалення рішення05.02.2013
Оприлюднено06.02.2013
Номер документу29100707
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —15/151-б

Ухвала від 19.03.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 05.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Постанова від 18.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 26.12.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 04.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 16.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 15.06.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні