Постанова
від 24.10.2011 по справі 2а-4497/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

24 жовтня 2011 року                                                                                  2а-4497/11/1070                                                                                                          

Суддя Київського окружного адміністративного суду                      Лапій С.М., розглянувши у порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом  Територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку в м. Києві та Київській області до ВАТ «Племзавод «Світанок»про стягнення заборгованості, -

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся до  суду з позовом, в якому просить стягнути з відповідача заборгованість за  фінансовими санкціями  у сумі 1020 грн. 00 коп.

Судом встановлено, що відповідач, згідно ч. 3 ст. 41 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок»зобов'язаний оприлюднювати шляхом опублікування в одному з офіційних друкованих видань Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України або Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку і розміщувати у загальнодоступній інформаційній базі даних Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку відкриту особливу інформацію про емітента.

Відповідно до ст.40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок»- регулярна інформація про емітента - річна та квартальна звітна інформація про результати фінансово-господарської діяльності емітента, яка подається Державній комісії з цінних паперів та фондового ринку (в тому числі в електронному вигляді). Строки, порядок та форми подання регулярної інформації про емітента (річної та квартальної) встановлюється Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно пункту 3 глави 3 розділу 4 Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19.12.06 р. № 1591  розкриття квартальної інформації  має здійснюватись у строк не пізніше 45 днів після закінчення звітного кварталу, квартальну інформацію за 4 квартал –не пізніше 15 квітня року, наступного за звітним роком.

ВАТ «Племзавод «Світанок» не розмістило у термін визначений законодавством регулярну квартальну інформацію за IV квартал 2010 року, за що статтею 1 1 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні»передбачена відповідальність юридичних осіб.

Пунктом 14 ст. 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні»передбачено, що Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку має право накладати адміністративні стягнення, штрафні та інші санкції за порушення чинного законодавства на юридичних осіб та їх співробітників, аж до анулювання ліцензій на здійснення професійної діяльності на ринку цінних паперів.

На підставі акту про правопорушення на ринку цінних паперів від 12.05.11 року №792- КУ позивачем винесено постанову про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів від 25.05.11 №768-КУ, відповідно якої до товариства застосовано штраф у розмірі 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1020 грн.

Відповідачем постанова про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів від 1825.05.11 №768-КУ оскаржена не була, в добровільному порядку штрафні санкції не сплачені.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача –суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають.

Суд, керуючись статтями 11, 14, 33, 70, 71, 72, 86, 94, 183-2, 256  Кодексу адміністративного судочинства України, -

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов Територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку в м. Києві та Київській області до ВАТ «Племзавод «Світанок»про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з ВАТ «Племзавод «Світанок»(08400 Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Світанок, код ЄДРПОУ 00846375) на користь Територіального управління  в м. Києві та Київській області Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку  заборгованість в сумі 1020 (одна тисяча двадцять) грн. 00 коп.

Стягнути з ВАТ «Племзавод «Світанок»(08400 Київська область, Переяслав-Хмельницький район, с. Світанок, код ЄДРПОУ 00846375) на користь Державного бюджету України  судовий збір у розмірі 3 (три) грн.. 40 коп.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішення за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                                                           Лапій С.М.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.10.2011
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20956498
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4497/11/1070

Ухвала від 27.02.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Хрімлі О.Г.

Постанова від 24.10.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні