Ухвала
від 27.02.2012 по справі 2а-4497/11/1070
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251 КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа 2а-4497/11/1070

У Х В А Л А

27 лютого 2012 р. м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Хрімлі О.Г., перевіривши матеріали апеляційної скарги Відкритого акціонерного товариства «Племзавод «Світанок»на постанову Київського окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2011 року по справі за позовом Територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку в м. Києві та Київській області до Відкритого акціонерного товариства «Племзавод «Світанок»про стягнення заборгованості по фінансових санкціях, -

В С Т А Н О В И В :

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 31 жовтня 2011 року адміністративний позов задоволений.

05 січня 2012 року Відкрите акціонерне товариство «Племзавод «Світанок», не погоджуючись з постановою Київського окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2011 року, звернулось з апеляційною скаргою.

Перевіривши апеляційну скаргу, вважаю, що вона не може бути прийнята до апеляційного провадження та підлягає залишенню без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Частиною 8 ст. 183-2 КАС України визначено, що строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Як вбачається з матеріалів справи, апеляційну скаргу на постанову Київського окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2011 року до суду першої інстанції було подано ВАТ «Племзавод «Світанок»05 січня 2012 року, тобто поза межами встановленого законом десятиденного строку.

Разом з тим, в матеріалах справи міститься повідомлення про отримання апелянтом 04 листопада 2011 року поштового відправлення (постанови від 24 жовтня 2011 року) (а.с. 23).

Апелянтом порушується питання про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови та обґрунтовано причину його пропуску тим, що про оскаржувану постанову дізнався лише 19 грудня 2011 року після ознайомлення з матеріалами справи. Крім того, апелянтом зазначено, що ніякої поштової кореспонденції ВАТ «Племзавод «Світанок»не отримувало. При цьому, ніяких доказів на підтвердження зазначених обставин не надано.

Відповідно до ч. 4 ст. 189 КАС України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 186 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом тридцяти днів з моменту отримання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строків або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

З огляду на вищевикладене, вважаю за необхідне апеляційну скаргу залишити без руху для надання можливості апелянту звернутися до суду із обґрунтованим клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови із зазначенням інших підстав.

Між тим, вважаю за необхідне зазначити, що не можна також визнати поважною причину пропущення строку на оскарження постанови у зв'язку з її отриманням 19 грудня 2011 року та ознайомлення з матеріалами справи, оскільки і в такому випадку останнім строком подачі апеляційної скарги є 29 грудня 2011 року.

Керуючись ст.ст. 108, 187, 189 КАС України, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу Відкритого акціонерного товариства «Племзавод «Світанок»на постанову Київського окружного адміністративного суду від 24 жовтня 2011 року -залишити без руху.

Надати апелянту строк тривалістю тридцять днів з моменту отримання копії ухвали, протягом якого він має право звернутися до Київського апеляційного адміністративного суду із клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції та надати докази поважності причини пропуску даного строку.

Роз'яснити апелянту, що у разі невиконання вимог ухвали у наданий строк, у відкритті апеляційного провадження буде відмовлено.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена протягом двадцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Суддя О.Г. Хрімлі

СудКиївський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.02.2012
Оприлюднено05.06.2012
Номер документу24365009
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4497/11/1070

Ухвала від 27.02.2012

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Хрімлі О.Г.

Постанова від 24.10.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні