Постанова
від 18.10.2011 по справі 2а-4082/11/1070
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

18 жовтня 2011 року                                                                                   2а-4082/11/1070                                                                                                          

Київський окружний адміністративний суд  в складі головуючого - судді Щавінського В.Р. розглянувши в порядку письмового провадження у м. Києві адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Києво-Святошинському районі Київської області до Універсального торгівельного підприємства „Кіровоград” у формі закритого акціонерного товариства „УТП „Кіровоград” про припинення юридичної особи, -

в с т а н о в и в:

ДПІ у Києво-Святошинському районі Київської області звернулась до суду з позовом про припинення юридичної особи Універсального торгівельного підприємства „Кіровоград” у формі закритого акціонерного товариства „УТП „Кіровоград”.

Свої позовні вимоги обґрунтовує тим, що відповідач починаючи з 2010 р. не подає до ДПІ у Києво-Святошинському районі Київської області декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів, документи фінансової звітності відповідно до закону, в зв'язку з чим позивач просить прийняти постанову про припинення юридичної особи – Універсального торгівельного підприємства „Кіровоград” у формі закритого акціонерного товариства „УТП „Кіровоград.

В судове засідання представник позивача не з'явився, надіслав до суду заяву про розгляд справи у його відсутність та просив позов задовольнити.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, про причини неявки суд не повідомив, відзиву на позов не надав, будь-яких заяв  чи клопотань  про відкладення розгляду справи  не заявляв.

Відповідно до ч. 6 ст. 128 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Дослідивши матеріали адміністративної справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що Універсальне торгівельне підприємство „Кіровоград” у формі закритого акціонерного товариства „УТП „Кіровоград зареєстроване 18.12.2008 р. Києво-Святошинською районною адміністрацією Київської області.

Як платник податків відповідач перебуває на обліку в ДПІ у Києво-Святошинському районі Київської області з 28.01.2009 р., що підтверджується Довідкою.

Відповідно до ст.9 Закону України "Про систему оподаткування", платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані: вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни встановлені законами; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Згідно довідки ДПІ у Києво-Святошинському районі Київської області відповідач не звітується перед податковим органом з 2010 р. Заборгованість відповідача перед бюджетом відсутня.

Згідно статті 16 Податкового Кодексу України, платник податків зобов'язаний зокрема: вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів;  подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 15 травня 2003 року N 755-IV, підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з п. 20.1.12 ст. 20 Податкового Кодексу України, органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Доказів, які б спростовували доводи позивача, відповідач суду не надав.

Враховуючи викладене, суд вважає, що позовні вимоги обґрунтовані, підтверджуються належними доказами, а тому підлягають задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) згідно ч. 4 ст. 94 КАС України стягненню з відповідача не підлягають.

На підставі ст.46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", керуючись ст.ст. 94, 128, 158-163,167,254 КАС України суд, -

п о с т а н о в и в:

1.  Позов задовольнити.  

2. Припинити діяльність юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством – Універсального торгівельного підприємства „Кіровоград” у формі закритого акціонерного товариства „УТП „Кіровоград ( код ЄДРПОУ 01559962, 08132, Київська область, Києво-Святошинський район, місто Вишневе, вулиця Промислова, будинок 5) .

3. Копію постанови суду, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору за місцезнаходженням відповідача для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова набирає законної сили в порядку встановленому ст. 254 КАС України.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду у порядку, встановленому статтями 185-187 КАС України.

Суддя                                                                                                      Щавінський В. Р.

Дата ухвалення рішення18.10.2011
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20956530
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4082/11/1070

Ухвала від 06.12.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Постанова від 18.10.2011

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні