Постанова
від 08.12.2011 по справі 2а/1770/5114/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/5114/2011

08 грудня 2011 року 16год. 34хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Зозулі Д. П. розглянувши в порядку скороченого прова дження адміністративну спра ву за позовом

Управління Пенсійного фо нду України в м. Рівне

до Товариства з обмеженою від повідальністю "Полісся-Вторк ольормет"

про стягнення заборговано сті, -

ВСТАНОВИВ :

Управління Пенсійного ф онду України в м. Рівне зверну лося до Рівненського окружно го адміністративного суду з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відп овідальністю "Полісся-Вторко льормет" про стягнення забор гованості.

Ухвала про відкритт я скороченого провадження ві д 23.11.2011 року направлена відпові дачу 25.11.2011 року за адресою, що вн есена до Єдиного державного реєстру, як місцезнаходження юридичної особи. Відповідач отримав дану ухвалу 28.11.2011 року, про що свідчить повідомленн я про вручення поштового від правлення (а.с. 8).

Відповідно до ч. 3 ст. 183-2 КАС Ук раїни відповідач у десятиден ний строк з дня отримання вищ езазначеної ухвали та копії документів заперечення прот и позову та необхідні докуме нти або заяву про визнання по зову до суду не подав.

Відтак, суд вважає за можлив е розглянути справу по суті в порядку скороченого провадж ення у встановлений ст.183-2 КАС У країни строк.

Розглянувши матеріали спр ави, оцінивши повідомлені по зивачем обставини, дослідивш и наявні докази, суд вважає, щ о позов підлягає до задоволе ння.

Суд виходив з такого.

Відповідач - товариство з об меженою відповідальністю "По лісся-Вторкольормет" є платн иком єдиного внеску на загал ьнообов'язкове державне соці альне страхування та є страх увальником в розумінні Закон у України "Про збір та облік єд иного внеску на загальнообов 'язкове державне соціальне с трахування". За змістом статт і 6 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на зага льнообов'язкове державне соц іальне страхування" платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсяз і нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок д о Пенсійного фонду.

Станом на день розгляду спр ави в суді заборгованість ві дповідача зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язков е державне соціальне страхув ання становить 2000, 65 грн., що підт верджується копією розрахун ку, яку відповідач власноруч склав та подав до органу пенс ійного фонду (а.с. 3, 4). Відтак вка зана сума є недоїмкою та є узг одженою.

Позивачем для відповідача , відповідно до вимог статті 25 Закону України "Про збір та об лік єдиного внеску на загаль нообов'язкове державне соціа льне страхування" вручено ви могу, яка на момент подання ад міністративного позову не за доволена та останнім у встан овленому законом порядку не оскаржувалась, а відтак є чин ною та такою, що обґрунтовує ф акт узгодження недоїмки (а.с. 5 ).

Відповідно до абзацу 6 части ни 4 статті 25 Закону України "Пр о збір та облік єдиного внеск у на загальнообов'язкове дер жавне соціальне страхування " у разі якщо платник єдиного в неску протягом десяти робочи х днів з дня надходження вимо ги не сплатив зазначені у вим озі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з органом Пен сійного фонду, не оскаржив ви могу в судовому порядку або н е сплатив узгоджену суму нед оїмки протягом десяти робочи х днів з дня надходження узго дженої вимоги, територіальни й орган Пенсійного фонду над силає в порядку, встановлено му законом, до підрозділу дер жавної виконавчої служби вим огу про сплату недоїмки. У заз начених випадках територіал ьний орган Пенсійного фонду також має право звернутися д о суду з позовом про стягненн я недоїмки. При цьому заходи д осудового врегулювання спор ів, передбачені законом, не за стосовуються.

Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, на кор исть сторони - суб' єкта вла дних повноважень не присуджу валися, оскільки доказів їх п онесення стороною суду не на дано. Позивач від сплати судо вих витрат звільнений у вста новленому Декретом Кабінету Міністрів України "Про держа вне мито" порядку (стаття 4).

Керуючись статтями 160-163, 183-2, 256 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повні стю.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Пол ісся-Вторкольормет" (33000, вул. Бу дівельників, 4, м. Рівне, код ЄДР ПОУ 30318269) на користь Управління Пенсійного фонду України в м . Рівне (33000, вул. Відінська, 41, м. Рі вне, код ЄДРПОУ 21098440) заборгован ість зі сплати єдиного внеск у в сумі 2000 (дві тисячі) грн. 65 коп .

Постанова суду перш ої інстанції є остаточною, кр ім випадків оскарження її в а пеляційному порядку.

У разі апеляційного о скарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законн ої сили після повернення апе ляційної скарги, відмови у ві дкритті апеляційного провад ження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга по дається до Житомирського апе ляційного адміністративног о суду через Рівненський окр ужний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одн очасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирськог о апеляційного адміністрати вного суду.

Апеляційна скарга на пост анову суду першої інстанції подається протягом десяти дн ів з дня отримання копії пост анови.

Відповідно до п. 8 ч. 6 с т. 183-2 КАС України відповідач зо бов' язаний виконати постан ову негайно.

Суддя < Підпис > З озуля Д. П.

Дата ухвалення рішення08.12.2011
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20959097
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/5114/2011

Постанова від 08.12.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

Ухвала від 23.11.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Зозуля Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні