Постанова
від 12.01.2012 по справі 2а-1870/9011/11
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КОПІЯ

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІ СТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 січня 2012 р. Спр ава № 2a-1870/9011/11

Суддя Сумського окружно го адміністративного суду К равченко Є.Д., розглянувши в пр иміщенні суду в м. Суми адміні стративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду в Тростянецькому районі Сум ської області до Публічного акціонерного товариства ім. Шевченка про стягнення забор гованості з відшкодування фа ктичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій з а списком № 2,-

В С Т А Н О В И В:

Управління Пенсійного фо нду в Тростянецькому районі Сумської області (далі - поз ивач) звернулося до суду з адм іністративним позовом, в яко му просить стягнути з відпов ідача - Публічного акціонер ного товариства ім. Шевченка (далі - відповідач) заборго ваність з відшкодування факт ичних витрат на виплату та до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах за списко м № 2 у розмірі 3 738, 73 грн. за листоп ад 2011 року.

Позовні вимоги мотивовані тим, що відповідно до розділу 6 Інструкції про порядок обчи слення і сплати страхувальни ками та застрахованими особа ми внесків на загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування до Пенсійного фонду України, що затверджена пост ановою правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 р оку № 21-1 (далі - Інструкці я) відповідач зобов' язаний відшкодовувати витрати Пенс ійного фонду на виплату та до ставку пенсій, призначених н а пільгових умовах, відповід но до ч.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загально обов'язкове державне пенсійн е страхування" від 09 липня 2003 ро ку № 1058 (далі - Закон № 1058) в розмі рі 100 відсотків фактичних витр ат на виплату і доставку пенс ій, призначених відповідно д о абзацу першого частини 2 При кінцевих положень Закону зас трахованим особам, які працю вали або працюють на роботах зі шкідливими і важкими умов ами праці за списком № 2 виробн ицтв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Каб інетом міністрів України, та за результатами атестації р обочих місць, на посадах, що да ють право на призначення пен сії за віком на пільгових умо вах. Проте за листопад 2011 року з азначених витрат відповідач не відшкодував, внаслідок чо го утворилася заборгованіст ь у розмірі 3 738, 73 грн.

Представник позивача, нале жним чином повідомлений про час і місце розгляду справи (а .с. 25), у судове засідання не при був.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився , про день, час і місце розгляд у справи був повідомлений на лежним чином (а.с. 27), клопотань про відкладення розгляду спр ави чи розгляд справи без йог о участі суду не надав.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які прий мають участь у справі, фіксув ання судового засідання по с праві за допомогою звукозапи сувального пристрою згідно с т.ст. 12, 41 КАС України не здійсню ється.

Вивчивши матеріали справи , дослідивши письмові докази по справі, суд вважає, що позо в підлягає задоволенню, вихо дячи з наступного.

Судом встановлено, що відпо відач зареєстрований як юрид ична особа 06.08.2010 Тростянецькою районною державною адмініст рацією Сумської області та в ключений до ЄДРПОУ, що підтве рджується копією свідоцтва п ро державну реєстрацію юриди чної особи (а.с. 21) та копією дов ідки з ЄДРПОУ (а.с. 22).

Відповідно до повідомленн я від 11.10.2011 № 4013/02-06 (а.с. 5) відповідач у було надіслано розрахунок, яким визначена сума витрат н а виплату та доставку пільго вих пенсій за списком № 2 за ли стопад 2011 року у розмірі 5 438, 73 грн . (а.с. 4-5).

Даний розрахунок був отрим аний відповідачем 14.10.2011, що підт верджується копією повідомл ення про вручення поштового відправлення (а.с. 5).

Відповідачем частково пог ашена заборгованість у розмі рі 1 700, 00 грн., що вбачається з дов ідки про боржників, які мають заборгованість (а.с. 3) та вбача ється з позовних вимог.

Надаючи правову оцінку від носинам, що виникли між сторо нами, суд виходить з наступно го.

Порядок відшкодування під приємством витрат на виплату та доставку пенсій, призначе них на пільгових умовах, визн ачено Інструкцією.

Згідно з пунктом 6.1. Інструкц ії відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, п ризначених на пільгових умов ах відповідно до частини 2 При кінцевих положень Закону № 1058 .

Пунктами 6.4-6.6 Інструкції вст ановлено, що розмір сум до від шкодування на поточний рік в изначається відділами надхо дження доходів органів Пенсі йного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витр ат на виплату та доставку піл ьгових пенсій, призначених в ідповідно до частини 2 Прикін цевих положень Закону, які на дсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та п ротягом 10 днів з новопризначе них (перерахованих) пенсій.

Розрахунки складаються на підставі відомостей відділі в з призначення пенсій орган ів Пенсійного фонду України, які подаються до 1 січня поточ ного року та протягом 10 днів з дня прийняття рішення про пр изначення нової пенсії.

Додаткові пенсії, доплати, н адбавки та підвищення призна чені відповідно до законодав ства України, не включаються до розміру фактичних витрат на виплату та доставку пільг ових пенсій, що підлягають ві дшкодуванню.

Відповідно до п. 6.8. р. 6 Інструк ції відповідач повинен вноси ти до Пенсійного фонду зазна чену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на вип лату та доставку пенсій, приз начених на пільгових умовах, щомісяця до 25-го числа.

У разі зміни розміру пенсії або настання обставин, які вп ливають на суму відшкодуванн я, органи Пенсійного фонду по відомляють про це підприємст ва в місячний термін з момент у виникнення цих обставин.

Суми фактичних витрат на ви плату та доставку пільгових пенсій за період з дати призн ачення пенсії до дати склада ння розрахунку фактичних вит рат на виплату та доставку пі льгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикі нцевих положень Закону № 1058, сплачуються одноча сно із оплатою фактичних вит рат на виплату та доставку пі льгових пенсій за перший пот очний місяць.

Відповідно до п. 6.9 розділу 6 І нструкції у разі призначення пенсій на пільгових умовах о собам, які мають необхідний с таж роботи не за місцем призн ачення цієї пенсії, орган Пен сійного фонду за місцем приз начення пенсії надсилає пові домлення для зазначених підп риємств у двох примірниках ч ерез орган Пенсійного фонду за місцезнаходженням цього п ідприємства. Відшкодування с ум фактичних витрат на випла ту та доставку пенсій, призна чених на пільгових умовах, у т аких випадках здійснюється п ідприємством на рахунки орга ну Пенсійного фонду за місце м його реєстрації.

Залтшок заборгованості ві дповідачем не сплачений, що п ідтверджується довідкою про боржників, які мають заборго ваність (а.с. 3) та карткою особо вого рахунку відповідача (а.с . 23) і складає 3 738, 73 грн.

За таких обставин, судом вст ановлено, що заборгованість з відшкодування витрат на ви плату та доставку пенсій, при значених на пільгових умовах є не сплаченою і складає 3 738, 73 грн., що підтверджується м атеріалами справи, а тому суд вважає, що позовні вимоги щод о стягнення зазначеної суми заборгованості є обґрунтова ними та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов У правління Пенсійного фонду в Тростянецькому районі Сумсь кої області до Публічного ак ціонерного товариства ім. Ше вченка про стягнення заборго ваності з відшкодування факт ичних витрат на виплату та до ставку пільгових пенсій за с писком № 2 - задовольнити.

Стягнути з Публічного акці онерного товариства ім. Шевч енка (42620, Сумська область, Трос тянецький р-н, с. Гребениківка , вул. Сумська, буд. 1, ідентифіка ційний код 03779202) на користь Упра вління Пенсійного фонду в Тр остянецькому районі Сумсько ї області (42600, Сумська область, м. Тростянець, вул. Миру, буд. 2, і дентифікаційний код 21129459, п/р 256053 227012 у філії Охтирського відділ ення № 2833 ВАТ "Ощадний банк України", МФО 337609) заборгованіс ть з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставк у пільгових пенсій за списко м № 2 за листопад 2011 року у розмі рі 3 738 (три тисячі сімсот тридця ть вісім) грн. 73 коп. < Текст >

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Сумський окружний адм іністративний суд шляхом под ачі апеляційної скарги на по станову суду протягом десяти днів з дня отримання ко пії повного тексту постанови .

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не с касовано, набирає законної с или після закінчення апеляці йного розгляду справи.

Суддя (підпис) Є.Д. Кравченко

З оригіналом згід но

Суддя Є.Д. Кравченко

Дата ухвалення рішення12.01.2012
Оприлюднено23.01.2012
Номер документу20960547
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1870/9011/11

Постанова від 12.01.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 12.12.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 22.02.2012

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Мельнікова Л.В.

Постанова від 12.01.2012

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

Ухвала від 15.12.2011

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Є.Д. Кравченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні