Постанова
від 13.01.2012 по справі 99/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



     

Харківський окружний адміністративний суд

61004  м. Харків  вул. Мар'їнська, 18-Б-3

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

 Харків

 13 січня 2012 р.                                                                                 № 2-а- 99/12/2070  

       Харківський окружний адміністративний суд в особі судді Самойлової В.В., розглянувши в порядку скороченого провадження справу за адміністративним позовом   

 управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м.  Харкова   

до

 Харківського СКБ "Поліграфічного машинобудування"   

про

стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до належного суду з адміністративним позовом, в якому просить про стягнення з відповідача заборгованості по відшкодуванню на фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів за період жовтень-листопад 2011 р. в розмірі 342,86 грн., посилаючись на те, що згідно Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" та "Порядку фінансування та виплати різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних бюджетних установ і організацій, науковим (науково-педагогічним) працівникам державних не бюджетних підприємств і організацій" відповідач повинен внести до Пенсійного фонду України кошти на покриття сум наукових пенсій, в даному випадку стосовно колишніх співробітників відповідача, які займали посади, пов'язані з науковою роботою, що підтверджується довідкою інституту, оскільки вказана заборгованість не сплачена відповідачем до теперішнього часу.

Згідно зі ст.183-2 КАС України даний позов підлягає розгляду та вирішенню в порядку скороченого провадження.

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази, суд приходить до висновку про задоволення позову, виходячи з наступного.

Встановлено, що колишнім працівникам Харківського СКБ "Поліграфічного машинобудування", які мали право на призначення пенсії відповідно до ст. 24 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", була призначена пенсія згідно цього закону.

Відповідно до п. 5 ст. 24 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність" та ст. 2 "Порядку фінансування та виплати різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних бюджетних установ і організацій, науковим (науково-педагогічним) працівникам державних не бюджетних підприємств і організацій", згідно із Законом України "Про наукову і науково-технічну діяльність", та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на яку мають право зазначені особи, відповідач повинен внести до Пенсійного фонду України кошти на покриття сум наукових пенсій.

Згідно з "Порядком фінансування та виплати різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних бюджетних установ і організацій, науковим (науково-педагогічним) працівникам державних не бюджетних підприємств і організацій", різниця між сумою пенсії призначеною на підставі Закону України "Про наукову та науково-технічну діяльність" i сумою пенсії, обчисленою на загальних підставах відшкодовується підприємством на якому працівник набув науковий стаж з урахуванням розподілу фінансування за рахунок державного бюджету та за рахунок господарських договорів.

Таким чином, у відповідності до "Порядку фінансування та виплати різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам державних бюджетних установ і організацій, науковим (науково-педагогічним) працівникам державних не бюджетних підприємств і організацій" частка різниці в poзмірі пенсії, що підлягає відшкодуванню відповідачем складає 342,86 грн.

Згідно до вищевказаного Порядку органи Пенсійного фонду України, які здійснюють виплату пенсій, розраховують суму, що належить до сплати підприємством, та надсилають на адресу відповідних органів Пенсійного фонду України. Орган Пенсійного фонду України, в якому на обліку знаходиться підприємство, надсилає цьому підприємству повідомлення за встановленою формою з загальною сумою, що належить до сплати. Підприємство зобов'язане перерахувати органу Пенсійного фонду за своїм місцезнаходженням відповідні кошти щомісяця до 25 числа.

Управлінням Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова на адресу відповідача були направлені повідомлення з розрахунками за жовтень-листопад 2011 р. на суму 342,86 грн., але зазначені кошти  Пенсійним фондом не отримані.

Таким чином, не сплачені в добровільному порядку відповідачем до Пенсійного фонду України кошти по відшкодуванню на фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів за період жовтень-листопад 2011 р. у відповідності до вищезазначеного, є підставою для задоволення адміністративного позову.

Керуючись ст. ст. 9, 11, 159, 160, 183-2 КАСУ, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов  управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м.  Харкова до Харківського СКБ "Поліграфічного машинобудування" про стягнення заборгованості - задовольнити.

Стягнути з Харківського СКБ "Поліграфічного машинобудування" (юридична адреса: 61082, м. Харків, вул. Лодзька, буд. 7, код ЄДРПОУ: 00243903) на користь управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м.  Харкова (юридична адреса: 61082, Харків, проспект Московський, 198/3, код ЄДРПОУ: 22645387) заборгованість по відшкодуванню на фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної науковим (науково-педагогічним) працівникам та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, за період жовтень-листопад 2011 р. в сумі 342,86 (триста сорок дві гривні) грн. 86 коп., на р/р 256083122088, в ХОУ ВАТ "Державний Ощадний банк України", МФО 351823. 

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд у десятиденний строк з моменту отримання копії постанови.

          Суддя                                                                                      Самойлова В.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.01.2012
Оприлюднено24.01.2012
Номер документу20961114
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —99/12/2070

Ухвала від 05.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Ухвала від 05.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Постанова від 13.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні