Ухвала
від 05.01.2012 по справі 99/12/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 У Х В А Л А

з питання про забезпечення адміністративного позову

"05" січня 2012 р. № 2а- 99/12/2070

Харківський окружний адміністративний суд в особі судді Самойлової В.В., розглянувши клопотання управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова про забезпечення адміністративного позову в адміністративній справі

за позовом управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова до СКБ "Поліграфічних машин" простягнення заборгованості, ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до належного суду з адміністративним позовом до СКБ "Поліграфічних машин" про стягнення заборгованості по відшкодуванню на фінансування різниці між сумою пенсії, призначеної на пільгових умовах та сумою пенсії, обчисленою відповідно до інших законодавчих актів, на підставі розрахунків та повідомлень за жовтень-листопад 2011 року в розмірі 342,86 грн.

Разом із позовною заявою позивачем було подано клопотання про забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно боржника - СКБ "Поліграфічних машин".

Своє клопотання позивач мотивує тим, що несвоєчасне відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій може призвести до затримки їх виплат, завдати істотної шкоди інтересам громадян та державі, а також підірвати авторитет останньої.

Відповідно до ч. 1 ст. 117 КАС України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

В ч. 3 та ч. 4 вказаної статті передбачені способи забезпечення адміністративного позову, як такі: зупинення дії оскаржуваного рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень, а також, заборона вчиняти певні дії.

Відповідно до ч. 1 ст. 118 КАС України клопотання про забезпечення адміністративного позову розглядається не пізніше наступного дня після його одержання й у разі обґрунтованості та терміновості вирішується ухвалою негайно без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

Розглянувши дане клопотання про забезпечення адміністративного позову, дослідивши матеріали справи, із урахуванням фактичних обставин справи, суд вважає, що застосування зазначених заходів забезпечення позову не відповідає вимогам чинного законодавства та не є обґрунтованими і співрозмірними заявленим позовним вимогам, а тому суд не вважає доцільним їх застосування.

Керуючись положеннями ст. ст. 117, 118 Кодексу адміністративного судочинства України, Харківський окружний адміністративний суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання управління Пенсійного фонду України в Фрунзенському районі м. Харкова про забезпечення адміністративного позову у справі № 2а-99/12/2070 відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали шляхом подачі апеляційної скарги.

Суддя Самойлова В.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.01.2012
Оприлюднено29.10.2015
Номер документу52665362
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —99/12/2070

Ухвала від 05.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Ухвала від 05.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

Постанова від 13.01.2012

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Самойлова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні