Постанова
від 28.11.2011 по справі 2а-3690/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИ Й ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" листопада 2011 р. Справа № 2a- 3690/11/0970

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративног о суду Остап' юк С.В., розгляну вши у порядку скороченого пр овадження в приміщенні суду адміністративну справу за по зовом Державної податкової і нспекції в місті Івано_Франк івську до Товариства з обмеж еною відповідальністю ”Імех Україна” про припинення юри дичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

08.11.2011 року Державна податко ва інспекція в місті Івано_Фр анківську звернулася до суд у з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою ві дповідальністю ” Імех Україн а” про припинення юридичної особи. Позовні вимоги мотиво вані тим, що 28.07.2010 року державни м реєстратором виконавчого к омітету Коломийської місько ї ради Івано-Франківської об ласті до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців було внесено запис № 11191430008008124, щодо ві дсутності підприємства за мі сцезнаходженням, що відповід но до частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєст рацію юридичних осіб та фізи чних осіб - підприємців» є п ідставою припинення юридичн ої особи.

Судом 08.11.2011 року відповідно д о пункту 3 частини 1 статті 183-2 Ко дексу адміністративного суд очинства України винесено ух валу про відкриття скорочено го провадження по даній адмі ністративній справі, яку раз ом із копією позовної заяви т а доданими до неї документів направлено відповідачу для подання заперечення або заяв и про визнання позову.

14.11.2011 року документи які надс илались відповідачу поверну лись на адресу суду з відмітк ою центру поштового зв' язку “за зазначеною адресою не пр оживає”, відповідно до части ни 8 статті 35 Кодексу адмініст ративного судочинства вважа ється, що повістку вручено юр идичній особі, якщо вона дост авлена за адресою, внесеною д о відповідного державного ре єстру, або за адресою, яка зазн ачена її представником, і це п ідтверджується підписом від повідної службової особи.

Згідно із пунктом 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністра тивного судочинства України справа повинна бути розглян ута в порядку скороченого пр овадження не пізніше трьох д нів з дня закінчення строку, п ередбаченого частиною треть ою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення від повідача та за умови, що справ а розглядається судом за міс цезнаходженням відповідача .

Суд, в порядку скороченого п ровадження, відповідно до ви мог статті 183-2 Кодексу адмініс тративного судочинства Укра їни розглянувши матеріали ад міністративної справи, оціни вши повідомлені сторонами об ставини, прийшов до висновку , що позов підставний та підля гає до задоволення.

Судом встановлено, що відпо відач 02.11.2007 року зареєстровани й Подільським районним у міс ті Києві державною адміністр ацією, як юридична особа та 19.05. 2011 року взятий на облік Викона вчим комітетом Івано-Франків ської міської ради у зв'язку і з зміною місця знаходження а саме місто Івано-Франківськ , вулиця Чорновола 11..

Згідно до частини 3 статті 4 З акону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємці в” зміни до установчих докум ентів юридичної особи, а тако ж зміна прізвища та/або імені , та/або по батькові (далі - імен і) або місця проживання фізич ної особи - підприємця підляг ають обов'язковій державній реєстрації шляхом внесення в ідповідних змін до записів Є диного державного реєстру в порядку, встановленому цим З аконом.

В частині 1 статті 16 зазначен ого Закону передбачено, що Єд иний державний реєстр створю ється з метою забезпечення о рганів державної влади, а так ож учасників цивільного обор оту достовірною інформацією про юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців з Єдиног о державного реєстру.

Відповідно до частини 1 стат ті 18 Закону якщо відомості, як і підлягають внесенню до Єди ного державного реєстру, бул и внесені до нього, то такі від омості вважаються достовірн ими і можуть бути використан і в спорі з третьою особою, док и до них не внесено відповідн их змін.

Відповідно до вимог частин и 1 статті 33 Закону юридична ос оба припиняється в результат і передання всього свого май на, прав та обов'язків іншим юр идичним особам - правонаступ никам у результаті злиття, пр иєднання, поділу, перетворен ня (реорганізації) або в резул ьтаті ліквідації за рішенням , прийнятим засновниками (уча сниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рі шенням органу державної влад и, прийнятим у випадках, перед бачених законом. Юридична ос оба є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного дер жавного реєстру запису про д ержавну реєстрацію припинен ня юридичної особи.

Відповідно до частини 2 стат ті 38 Закону однією з підстав д ля постановлення судового рі шення про припинення юридичн ої особи, що не пов' язане з ба нкрутством юридичної особи, є наявність в Єдиному держав ному реєстрі запису про відс утність юридичної особи за в казаним її місцезнаходження м.

Дослідивши матеріли адмін істративної справи, судом вс тановлено, що 28.07.2010 року державн им реєстратором внесено запи с за № 11191430008008124 про відсутність пі дприємства те що Товариства з обмеженоювідпоіідальніст ю ”Імех Україна” за місцезна ходженням, а також підприємс тво не надало державному реє стратору виконавчого коміте ту Івано-Франківської місько ї ради будь-якої інформації п ро зміну свого місцезнаходже ння .

Заборгованість перед бюдж етом та цільовими фондами, що контролюється органами Держ авної податкової служби, у ві дповідача відсутня, що підтв ерджується довідкою про стан розрахунків перед бюджетом, № 26721/10/19-012/6915 від 24.10.2011 року.

Наявність запису в Єдиного державного реєстру про відс утність товариства з обмежен о відповідальністю ”Імех Укр аїна” за місцем його реєстра ції дає право органам Держав ної податкової служби на під ставі підпункту 20.1.12 статті 20 По даткового кодексу України зв ертатись до суду з заявою (поз овною заявою) про припинення юридичної особи.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що товариства з об межено відповідальністю ”Ім ех Україна” за місцем знаход женням відсутнє, наявність п ро це запису в Єдиному держав ному реєстрі, у відповідност і до частини 2 статті 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців» є під ставою для припинення підпри ємницької діяльності товари ства з обмежено відповідальн істю ”Імех Україна”.

Враховуючи вище викладене , суд вважає вимоги позивача о бгрунтованими, а позов таким , що підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог частин и 1 статті 38 даного Закону суд, я кий постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутство м юридичної особи, у день набр ання таким рішенням законної сили направляє його копію де ржавному реєстратору за місц езнаходженням юридичної осо би для внесення до Єдиного де ржавного реєстру запису про судове рішення.

Відповідно до частини 4 стат ті 94 Кодексу адміністративно го судочинства України у спр авах, в яких позивачем є суб' єкт владних повноважень, а ві дповідачем - фізична чи юри дична особа, судові витрати, з дійсненні позивачем, з відпо відача не стягуються.

На підставі статті 124 К онституції України, керуючис ь статтями 158-163, 167 < Текст > Кодекс у адміністративного судочин ства України, суд ,-

ПО СТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Припинити юридичну о собу - товариства з обмежено в ідповідальністю ”Імех Украї на” індекс 76000, вулиця Чорново ла, 11, місто Івано-Франківськ і дентифікаційний код 35442502.

Постанову звернути д о негайного виконання.

Копію постанови відп равити державному реєстрато ру виконавчого комітету Іван о-Франківської міської ради для внесення до Єдиного держ авного реєстру юридичних осі б та фізичних осіб - підприємц ів запису про судове рішення про припинення юридичної ос оби.

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України, апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодекс ом адміністративного судочи нства України, якщо таку скар гу не було подано.

Суддя: (підпис) Остап'ю к С.В.

Постанова складен а в повному обсязі 28.11.2011 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21074874
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3690/11/0970

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 08.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні