Постанова
від 28.11.2011 по справі 2а-3690/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" листопада 2011 р. Справа № 2a-3690/11/0970

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Остап'юк С.В., розглянувши у порядку скороченого провадження в приміщенні суду адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції в місті Івано_Франківську до Товариства з обмеженою відповідальністю В»Імех УкраїнаВ» про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

08.11.2011 року Державна податкова інспекція в місті Івано_Франківську звернулася до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю В» Імех УкраїнаВ» про припинення юридичної особи. Позовні вимоги мотивовані тим, що 28.07.2010 року державним реєстратором виконавчого комітету Коломийської міської ради Івано-Франківської області до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців було внесено запис № 11191430008008124, щодо відсутності підприємства за місцезнаходженням, що відповідно до частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» є підставою припинення юридичної особи.

Судом 08.11.2011 року відповідно до пункту 3 частини 1 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження по даній адміністративній справі, яку разом із копією позовної заяви та доданими до неї документів направлено відповідачу для подання заперечення або заяви про визнання позову.

14.11.2011 року документи які надсилались відповідачу повернулись на адресу суду з відміткою центру поштового зв'язку В«за зазначеною адресою не проживаєВ» , відповідно до частини 8 статті 35 Кодексу адміністративного судочинства вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Згідно із пунктом 2 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута в порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, якщо до суду не було подано заперечення відповідача та за умови, що справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Суд, в порядку скороченого провадження, відповідно до вимог статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України розглянувши матеріали адміністративної справи, оцінивши повідомлені сторонами обставини, прийшов до висновку, що позов підставний та підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що відповідач 02.11.2007 року зареєстрований Подільським районним у місті Києві державною адміністрацією, як юридична особа та 19.05.2011 року взятий на облік Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради у зв'язку із зміною місця знаходження а саме місто Івано-Франківськ, вулиця Чорновола 11..

Згідно до частини 3 статті 4 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» зміни до установчих документів юридичної особи, а також зміна прізвища та/або імені, та/або по батькові (далі - імені) або місця проживання фізичної особи - підприємця підлягають обов'язковій державній реєстрації шляхом внесення відповідних змін до записів Єдиного державного реєстру в порядку, встановленому цим Законом.

В частині 1 статті 16 зазначеного Закону передбачено, що Єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення органів державної влади, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з Єдиного державного реєстру.

Відповідно до частини 1 статті 18 Закону якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

Відповідно до вимог частини 1 статті 33 Закону юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом. Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Відповідно до частини 2 статті 38 Закону однією з підстав для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Дослідивши матеріли адміністративної справи, судом встановлено, що 28.07.2010 року державним реєстратором внесено запис за № 11191430008008124 про відсутність підприємства те що Товариства з обмеженоювідпоіідальністю В»Імех УкраїнаВ» за місцезнаходженням, а також підприємство не надало державному реєстратору виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради будь-якої інформації про зміну свого місцезнаходження .

Заборгованість перед бюджетом та цільовими фондами, що контролюється органами Державної податкової служби, у відповідача відсутня, що підтверджується довідкою про стан розрахунків перед бюджетом, № 26721/10/19-012/6915 від 24.10.2011 року.

Наявність запису в Єдиного державного реєстру про відсутність товариства з обмежено відповідальністю В»Імех УкраїнаВ» за місцем його реєстрації дає право органам Державної податкової служби на підставі підпункту 20.1.12 статті 20 Податкового кодексу України звертатись до суду з заявою (позовною заявою) про припинення юридичної особи.

Таким чином, суд приходить до висновку, що товариства з обмежено відповідальністю В»Імех УкраїнаВ» за місцем знаходженням відсутнє, наявність про це запису в Єдиному державному реєстрі, у відповідності до частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» є підставою для припинення підприємницької діяльності товариства з обмежено відповідальністю В»Імех УкраїнаВ» .

Враховуючи вище викладене, суд вважає вимоги позивача обгрунтованими, а позов таким, що підлягає до задоволення.

Відповідно до вимог частини 1 статті 38 даного Закону суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Відповідно до частини 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійсненні позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі статті 124 Конституції України, керуючись статтями 158-163, 167 < Текст > Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - товариства з обмежено відповідальністю В»Імех УкраїнаВ» індекс 76000, вулиця Чорновола, 11, місто Івано-Франківськ ідентифікаційний код 35442502.

Постанову звернути до негайного виконання.

Копію постанови відправити державному реєстратору виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення про припинення юридичної особи.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку скаргу не було подано.

Суддя: (підпис) ОСОБА_1

Постанова складена в повному обсязі 28.11.2011 року.

Дата ухвалення рішення28.11.2011
Оприлюднено14.12.2015
Номер документу54129055
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3690/11/0970

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Ухвала від 08.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

Постанова від 28.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Остап'юк С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні