Постанова
від 12.01.2012 по справі 2а-4147/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИ Й ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" січня 2012 р. Справа № 2a-4147/11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський о кружний адміністративний су д у складі:

Судді Григорука О.Б .

при секретарі Руд ій В.О.

за участю: представни ка позивача - Вікаря В.М.; пр едставник відповідача - не з'я вився,

розглянувши у відк ритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністрат ивну справу за позовом:

Коломийського міськрайо нного центру зайнятості

до відповідача: ТзОВ "Трускавець-Аз-Тревел"

про стягнення заборг ованості в сумі 1510,02 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

Коломийський міськрайон ний центр зайнятості звернув ся до суду з адміністративни м позовом до ТзОВ "Трускавець -Аз-Тревел" про стягнення забо ргованості в сумі 1510,02 грн.

Позовні вимоги мотивує тим , що на виконання ст. 30 Закону Ук раїни "Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування на випадок безробітт я " та Порядку надання робото давцю дотації на створення д одаткових робочих місць для працевлаштування безробітн их на підставі договорів про працевлаштування безробітн ого з наданням дотації № 0902100719001 03 від 20.07.2010 р. та №090210062900088 від 30.06.2010 р. ві дповідачем прийнято на робот у ОСОБА_2 та ОСОБА_3 Поз ивач зазначає, що відповідач ем порушено вимоги законодав ства та зазначених договорів , а саме подано недостовірні відомості, що стали підставо ю для визначення розміру дот ації та її використання, у зв' язку з чим до останнього зас тосовано штрафні санкції в р озмірі 1510,02 грн., однак станом на момент звернення з даним адм іністративним позовом кошти товариством не сплачені.

Представник позивача в суд овому засідання позовні вимо ги підтримав з підстав навед ених позовній заяві, позов пр осив задовольни та стягнути заявлену суму заборгованост і.

Відповідач в судове засіда ння повторно не з' явився, на лежним чином повідомлений пр о дату, час та місце судового р озгляду, що підтверджується повідомленнями про вручення поштового відправлення, які містяться в матеріалах спра ви. Причини неявки відповіда ч суду не повідомив, правом на подання заперечення не скор истався. На підставі ч. 4 ст. 128 К одексу адміністративного су дочинства України судом прод овжено розгляд справи за від сутності відповідача.

Розглянувши матеріали спр ави, дослідивши та оцінивши п одані докази, заслухавши поя снення представника позивач а, судом встановлено наступн е.

Відповідно до п. 1 ст. 30 Закону України "Про загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування на випадок безробі ття" фондом може надаватися д отація роботодавцям для прац евлаштування безробітних, у тому числі молоді на перше ро боче місце у розмірі витрат н а заробітну плату прийнятих за направленням державної сл ужби зайнятості осіб (але не в ище за середній рівень у галу зях національної економіки в ідповідної області) в розрах унку на рік.

Відповідно до п. 7 Порядку на дання роботодавцю дотації на створення додаткових робочи х місць для працевлаштування безробітних від 10.01.2001 р. затвер дженого наказом Міністерст ва праці та соціальної політ ики України передбачено, що д отація надається щомісячно п ротягом року в розмірі факти чних витрат на заробітну пла ту прийнятих за направленням державної служби зайнятості осіб, але не вище за середній рівень заробітної плати за в сіма видами економічної діял ьності у відповідній області за місяць, за який нараховано заробітну плату, або обчисле ної з неї відповідної суми в р азі, якщо особа працювала неп овний місяць.

Ці витрати включають основ ну та додаткову заробітну пл ату, визначену відповідно до першої та другої частин стат ті 2 Закону України "Про оплату праці", та суму єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування в ідповідно до Закону України "Про збір та облік єдиного вне ску на загальнообов'язкове д ержавне соціальне страхуван ня".

Пунктом 15 Порядку надання р оботодавцю дотації на створе ння додаткових робочих місць для працевлаштування безроб ітних зазначено, що роботод авець у встановленому законо давством порядку несе відпов ідальність за забезпечення г арантії зайнятості осіб, при йнятих на роботу з наданням р оботодавцю дотації, достовір ність відомостей, що є підста вою для прийняття рішення що до надання дотації для праце влаштування безробітних, виз начення розміру дотації, та в икористання дотації.

Як вбачається з матеріалів справи, між Коломийським міс ькрайонним центром зайнятос ті та ТзОВ "Трускавець-Аз-Тре вел" на підставі ст. 30 Закону Ук раїни "Про загальнообов' язк ове державне соціальне страх ування на випадок безробіття " та Порядку надання роботода вцю дотації на створення дод аткових робочих місць для пр ацевлаштування безробітних укладено договори про праце влаштування безробітного з н аданням дотації № 090210071900103 від 20.07. 2010 р. та №090210062900088 від 30.06.2010 р. (а.с. 9, 10), ві дповідно до пунктів 2.1.1., 2.1.2 яких центр зайнятості зобов' язу вався направити відповідачу для працевлаштування за про фесією (на посаду) агент з дост авки замовлених квитків безр обітну ОСОБА_2 та ОСОБА _3 та надавати дотацію у поря дку та в розмірах передбачен их договорами та Порядком.

Пунктом 2.3.3 вказаних договор ів передбачено, що ТзОВ "Труск авець-Аз-Тревел" зобов' язує ться щомісячно не пізніше п' яти робочих днів після випла ти заробітної плати особі, пр ацевлаштованій з наданням до тації, надавати центру зайня тості довідку встановленої ф орми про нараховану та випла чену заробітну плату такій о собі та сплату страхових вне сків відповідно до чинного з аконодавства.

Пунктом 4.1 вищенаведеного д оговору сторонами визначено , що Центр зайнятості щомісяч но після подання роботодавце м довідки про нараховану та в иплачену заробітну плату осо бі, працевлаштованій за напр авленням центру зайнятості, та сплату страхових внесків відповідно до чинного законо давства протягом 30 календарн их днів з дня отримання інфор мації про середній рівень за робітної плати за всіма вида ми економічної діяльності по області за місяць, за який нар аховано заробітну плату, пер ераховує суму дотації.

Згідно абз.2 п.15 Порядку надан ня роботодавцю дотації на ст ворення додаткових робочих м ісць для працевлаштування бе зробітних зазначено, що цент р зайнятості не рідше ніж оди н раз на півроку відповідно д о затвердженого плану або за письмовим зверненням фізичн ої чи юридичної особи про фак ти порушення роботодавцем ум ов надання дотації перевіряє достовірність відомостей, п оданих роботодавцем для отри мання коштів Фонду.

Судом встановлено, що Колом ийським міськрайонним центр ом зайнятості проведено пере вірку ТзОВ "Трускавець-Аз-Тре вел" щодо достовірності пода них роботодавцем даних, що є п ідставою для визначення розм іру дотації та порядку її вик ористання, за результатами я кою складено акт від 25.10.2011 року ( а.с.7).

Перевіркою виявлено поруш ення, а саме в поданих ТзОВ "Тр ускавець-Аз-Тревел" відомо стей (даних) до Коломийського міськрайонного центру зайня тості по особам ОСОБА_3 та ОСОБА_2, на відшкодуванн я дотації вказано суми сплат и єдиного внеску на загально обов' язкове соціальне стра хування до органів Пенсійног о фонду України за червень, ли пень 2011р., які фактично на день подання відомостей не були с плачені.

Як вбачається з матеріалів справи, сума єдиного внеску на загальнообов' язкове соц іальне страхування до органі в Пенсійного фонду сплачена 24.10.2010 р відповідно до квитанці ї 1612 636.3 (а.с.17). При цьому згідно над аних письмових пояснень, від повідачем зазначено, що у зв' язку накладенням арешту на р озрахункові рахунки в банках виконавчою службою товарист во не сплатило суму єдиного в неску в терміни встановлені діючим законодавством (а.с.16).

Відповідно до п.5.3 Договорів про працевлаштування з нада нням дотації від 20.07.2010 р., 30.06.2010 р. пе редбачено, що роботодавець н есе відповідальність за заб езпечення гарантій зайнятос ті особи, прийнятої на роботу з наданням дотацій, достовір ність даних, що є підставою дл я визначення розміру дотації , та використання дотацій.

Згідно з ч.2. ст. 38 Закону Украї ни "Про загальнообов' язкове державне соціальне страхува ння на випадок безробіття" та п.15 Порядку надання роботодав цю дотації на створення дода ткових робочих місць для пра цевлаштування безробітних з а порушення порядку використ ання роботодавцем коштів Фон ду накладається штраф у розм ірі наданої Фондом суми, вико ристаної з порушенням.

Судом встановлено, що позив ачем 03.11.2011р прийнято рішення №10 32 щодо застосування до відпо відача штрафу за встановлені порушення вимог чинного зак онодавства у сфері зайнятост і населення, у якому встановл ений строк для добровільної сплати відповідачем суми штр афу в розмірі 1510,02 грн. Вказане рішення направлено і отриман о відповідачем, що підтвердж ується підписом уповноважен ої особи (а.с.11, 12).

Суду не надано доказів оска рження відповідачем рішення позивача про застосування ш трафу, а тому рішення є чинним та підлягає виконанню.

Оскільки відповідачем не н адано доказів добровільної с плати штрафу в терміни, визна чені позивачем, сума штрафу в розмірі 1510,02 грн. підлягає стяг ненню в судовому порядку.

За таких обставин, з врахува нням вищенаведеного, суд при ходить до висновку що позовн і вимоги Коломийського міськ районного центру зайнятості є обґрунтованими та підляга ють задоволенню.

На підставі ст. 124 Конс титуції України, керуючись с т. ст. 158-163, 167 < Текст > Кодексу а дміністративного судочинст ва України, суд ,-

ПО СТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з ТОВ "Труск авець-Аз-Тревел", код 36480465, на кор исть Коломийського міськрай онного центру зайнятості заб оргованість в сумі 1510 (одна тис яча п'ятсот десять) грн. 02 коп.

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України, апеляційна ск арга на постанову суду першо ї інстанції подається протяг ом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого Кодекс ом адміністративного судочи нства України, якщо таку скар гу не було подано.

Суддя: Гр игорук О.Б.

Постанова складен а в повному обсязі 17.01.2012 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.01.2012
Оприлюднено30.01.2012
Номер документу21074926
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-4147/11/0970

Постанова від 12.01.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Постанова від 12.01.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Ухвала від 13.12.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

Постанова від 12.01.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Григорук О.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні