Постанова
від 27.12.2011 по справі 3-4254/11
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДОНЕЦЬКА

Справа № 3-4254/11

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2011 р. Київський районний суд м. Донецька в скл аді:

головуючого судді Шликов а С.П.,

при секретарі Савченко В.В.,

за участю прокурора Панчен ко С.Ю.,

представника митниці Іще нко О.А.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні у м. Донець ку адміністративну справу ві дносно

ОСОБА_2, ІНФОРМ АЦІЯ_1, уродженця м. Кишині ва, проживаючого за адресою : РФ, АДРЕСА_1, не працюючог о,

про порушення митних правил, яке передбачене ст. 340 М итного кодексу України,-

В С Т А Н О В И В:

20 листопада 2011року в 13 годи н 05 хвилин в зону митного конт ролю м/п «Новоазовськ» Східн ої митниці з боку РФ по червон ому коридору прибув рейсовий автобус сполученням «Ростов - на - Дону - Кишинів», реєс тр. №КJR702, в якому в якості пасаж ира прямував громадянин РФ ОСОБА_2, який при заповненні митної декларації в п.3.3 заяви в про відсутність будь - яки х наркотиків та психотропних речовин. Під час огляду прозо рого поліетиленового пакету з лікарськими засобами, що на лежать громадянину ОСОБА_2 , без ознак приховування від митного контролю було виявл ено медичний препарат «Феназ епам»у кількості 44 пігулок, не заявлені останнім за встано вленою формою.

Таким чином, гр. ОСОБА_2 н е заявив за встановленою фор мою точних відомостей про то вари, які підлягають обов' я зковому письмовому декларув анню у випадку їх переміщенн я через митний кордон Україн и, чим скоїла порушення митни х правил, передбачене ст. 340 Мит ного кодексу України.

Правопорушник в судове зас ідання не з' явився, був пові домлений належним чином прич ини неявки суду не повідомив .

Вислухавши пояснення пред ставника митниці, прокурора, дослідивши матеріали справи , суд вважає доведеною провин у ОСОБА_2 в порушенні вста новленого Митним кодексом Ук раїни, тобто не заявила за вст ановленою формою (обов'язков е письмове декларування) точ них відомостей (наявність, на йменування або назва, кількі сть, тощо) про товар, який підл ягає обов'язковому декларува нню у разі їх переміщення чер ез митний кордон України.

Тому суд вважає, що він скої в правопорушення, передбачен е ст. 340 МК України.

Судом встановлено, що відпо відно до висновку спеціаліст а НДЕКЦ при ГУМВС України в До нецькій області від 05.12.11 № 3273, піг улки містять фенозепам. Він в іднесений до психотропних ре човин, обіг яких обмежений та у відношенні яких допускают ься виключення деяких заході в контролю. Кількість фенозе паму в 44 (сорока чотирьох) пігу лках складає 0,044 гр.

Згідно ст. 7 Митного Кодексу України, законодавство Укра їни з питань митної справи ск ладається з Конституції Укра їни, цього Кодексу, законів Ук раїни та інших нормативно-пр авових актів з питань митної справи, які видані на підстав і та на виконання Конституці ї України, цього Кодексу та за конів України.

Статтею 81 Митного Кодексу У країни встановлено, що декла рування здійснюється шляхом заявлення за встановленою ф ормою (письмовою, усною, шляхо м вчинення дій) точних відомо стей про товари і транспортн і засоби, мету їх переміщення через митний кордон України , а також відомостей, необхідн их для здійснення їх митного контролю та митного оформле ння.

У відповідності до По рядку заповнення митної декл арації при переміщенні грома дянами предметів через митни й кордон України, затверджен ого наказом ДМСУ від 04.06.2008 року № 604, декларація застосовуєтьс я для письмового декларуванн я предметів, що належать до пр едметів, на переміщення яких через митний кордон України встановлено заборони чи обм еження (н. 1.4.). Згідно п. 1.11. з момен ту прийняття декларації поса довою особою митного органу для оформлення вона є докуме нтом, що засвідчує факти, які м ають юридичне значення і за д остовірність яких громадяни н (уповноважена особа) несе ві дповідальність згідно з зако нодавством.

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України №748 від 15.07.97 "П ро перелік відомостей, які ог олошуються громадянами за вс тановленою формою у разі пер еміщення ними через митний к ордон України товарів та інш их предметів", громадяни, які в ' їжджають (виїжджають) до Ук раїни, здійснюють декларуван ня предметів, які переміщуют ься ними через митний кордон України, в усній формі, крім в ипадків переміщення предмет ів, які декларуються в обов'яз ковому порядку (п.10 переміщенн я яких через митний кордон Ук раїни здійснюється за дозвіл ьними документами відповідн их компетентних органів).

Статтею 12 Закону України вс тановлено, що імпорт (ввезенн я), експорт (вивезення) або тра нзит наркотичних засобів, пс ихотропних речовин і прекурс орів здійснюється відповідн о до сертифіката (окремого до зволу), виданого спеціально у повноваженим органом викона вчої влади в галузі охорони з доров'я для кожного такого ви падку, незалежно від того, сто сується це одного чи кількох наркотичних засобів, психот ропних речовин або прекурсор ів.

Відповідно до ст. 384 МК Укра їни, наказу ДМСУ від 29.07.08 № 821 "Про затвердження Порядку справл яння плати за зберігання тов арів і транспортних засобів на складах митних органів" та наказу ДМСУ від 15.06.09 № 552 "Про зат вердження Порядку проведенн я розрахунків сум витрат у сп равах про ПМП та їх відшкодув ання" розмір витрат за зберіг ання майна буде розраховано згідно довідки головного бух галтера Східної митниці, ста новить 0,32 гривень.

Призначаючи ОСОБА_2 ви д та міру адміністративного стягнення, суд враховує тяжк ість скоєного, дані про особи стість правопорушника, що са нкція ст. 340 МК України передба чає накладення штрафу або ко нфіскацію предметів, які є бе зпосереднім об`єктом правопо рушення, суд, вважає за необхі дне накласти на ОСОБА_2 ад міністративне стягнення у ви гляді конфіскації вилученог о товару на користь держави.

На підставі викладеного, т а керуючись ст. ст. 319, 340, 391, 405 МК Укр аїни, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

ОСОБА_2 визнати винн им в порушенні митних правил , передбачених ст. 340 МК України , та накласти адміністративн е стягнення у вигляді конфіс кації на користь держави пре дметів, які є безпосереднім о б`єктом правопорушення, а сам е: - 44 пігулки лікарського пр епарату «Феназепам», що збер ігається в Східній митниці.

Стягнути з ОСОБА_2 на кор исть держави витрати за добу зберігання майна у розмірі 0 ,32 грн. (номер рахунку - 31251272210235, в ДК СУ у Донецькій області, МФО - 8340 16, ЄДРПОУ- 35793589)

Постанову може бути пред' явлено до примусового викона ння протягом трьох місяців з дня винесення, а в разі оскарж ення - протягом трьох місяці в з дня розгляду апеляційної скарги.

Постанова може бути оскарж ена особою, яку притягнуто до адміністративної відповіда льності, її законним предста вником, захисником, потерпіл им, його представником, або на неї може бути внесено протес т прокурором протягом 10 днів з дня винесення постанови.

Суддя:

Дата ухвалення рішення27.12.2011
Оприлюднено02.02.2012
Номер документу21131688
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-4254/11

Постанова від 14.10.2011

Адмінправопорушення

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Іщенко І. В.

Постанова від 05.10.2011

Адмінправопорушення

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Дяченко І. В.

Постанова від 24.06.2011

Адмінправопорушення

Святошинський районний суд міста Києва

Величко Т. О.

Постанова від 10.11.2011

Адмінправопорушення

Центральний районний суд м. Миколаєва

Селіванова О. О.

Постанова від 18.01.2012

Адмінправопорушення

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Нікуліна Л. П.

Постанова від 14.09.2011

Адмінправопорушення

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Постанова від 31.08.2011

Адмінправопорушення

Московський районний суд м.Харкова

Скотар А. Ю.

Постанова від 30.05.2012

Адмінправопорушення

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Наумова І. Й.

Постанова від 07.11.2011

Адмінправопорушення

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Донцов Д. Ю.

Постанова від 27.12.2011

Адмінправопорушення

Київський районний суд м.Донецька

Шликов С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні