Постанова
від 25.09.2008 по справі 6/219
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

6/219

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                       ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  "25" вересня 2008 р.                                                                   Справа № 6/219

Господарський суд Чернівецької області в складі головуючого судді Паскаря А.Д., при секретарі Балух М.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративний позов

Прокурора Глибоцького району Чернівецької області в інтересах держави в особі Глибоцького районного центру зайнятості

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Україна"

про стягнення заборгованості - 2354,74 грн.

за участю представників сторін:

від позивача: Попеску В.Л, доручення від 24.09.2008;

від відповідача: не з'явився;

за участю прокурора Пацарена В.Я.

В С Т А Н О В И В :

        Прокурор Глибоцького району Чернівецької області звернувся з позовом в інтересах Глибоцького районного центру зайнятості до Товариства з обмеженою відповідальністю "Україна", с. Тарашани Глибоцького району Чернівецької області, про стягнення 2354,74 грн. заборгованості по прострочених страхових внесках.

Позов мотивується тим, що відповідач в порушення вимог Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, неналежним чином сплачує страхові внески до Фонду загальнообов'язкового соціального страхування на випадок безробіття, внаслідок чого, відповідно до наданих позивачем розрахунків, заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття станом на 28.07.2008 року складає суму позову.

Відповідач явку свого представника в судовому засіданні не забезпечив, однак надав відзив на позовну заяву, з якого вбачається, що ТОВ «Україна»визнає позовні вимоги в повному обсязі та просить розглянути справу без участі його представника за наявними в ній матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача та прокурора, який бере участь у розгляді справи, проаналізувавши законодавство, що регулює спірні правовідносини, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного.

Правові, фінансові та організаційні засади загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття регулюються Законом України від 02.03.2000 року № 1533-ІІІ “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” (далі –Закон).

Відповідно до ст. 8 Закону, для управління страхуванням на випадок безробіття, провадження збору та акумуляції страхових внесків, контролю за використанням коштів, виплати забезпечення та надання соціальних послуг створено Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Згідно із ст. 12 Закону функції виконавчої дирекції Фонду, в тому числі і функції з проведення збору страхових внесків, контролю правильності нарахування, своєчасності сплати страхових внесків, представництва інтересів Фонду в судових та інших органах, покладено на органи державної служби зайнятості.

Частиною 2 ст. 35 Закону визначено, що роботодавець зобов'язаний зареєструватися у виконавчій дирекції Фонду за місцем свого знаходження як платник страхових  внесків у 10-денний строк з дня отримання ним свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності або з дня укладення трудового договору з найманим працівником, своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески.

Відповідач як платник внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття зареєстрований 01.07.2000 за № 2403000055 року.

Відповідальність за несвоєчасну та неповну сплату страхових внесків   встановлено ст. 38 Закону, відповідно до якої у випадках несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки) штраф та пеню. Пеня нараховується за весь строк недоїмки, а строк давності у разі стягнення страхових внесків, пені та фінансових санкцій не застосовується.

З розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття за період з 01.01.2006 року по 25.06.2008 року в цілому вбачається, що заборгованість (недоїмка) відповідача до Фонду станом на 28.07.2008 року склала 9642,97 грн.

         Однак, відповідно до рішень господарського суду Чернівецької області від 04.07.2005 року у справі № 6/128 та від 08.08.2006 року № 8/174 за позовом Глибоцького районного центру зайнятості Товариства з обмеженою відповідальністю "Україна" позовні вимоги задоволені відповідно на суму 7078,79 грн. та 609,44 грн. Таким чином, станом на 28.07.2008 року, прострочена заборгованість до Фонду складає суму позову.

За таких обставин суд зазначає, що позовні вимоги ґрунтуються на законі та підтверджується матеріалами справи.

Відповідно до частини 4 статті 94 КАС України, судові витрати з відповідача стягненню не підлягають.

На підставі викладеного, керуючись статтями 86, 94, 160-163, 167, 185, 186, пунктом 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд

П О С Т А Н О В И В :

1.          Позов задовольнити.

2.          Стягнути із Товариства з обмеженою відповідальністю "Україна", с. Тарашани Глибоцького району Чернівецької області, код 30812926) на користь Глибоцького районного центру зайнятості (смт. Глибока, вул. Центральна, 89, код 21432407) недоїмку в сумі 2354,74 грн.

3. Судові витрати не стягувати.

Постанова, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Порядок і строки апеляційного оскарження:

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції спочатку подається заява. Обґрунтування мотивів оскарження і вимоги до суду апеляційної інстанції викладаються в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до Львівського апеляційного господарського через господарський суд Чернівецької області. Копія апеляційної  скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя                                                        А. Паскарь

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення25.09.2008
Оприлюднено13.10.2008
Номер документу2113230
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/219

Рішення від 22.06.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Рішення від 22.06.2007

Господарське

Господарський суд Одеської області

Демешин О.А.

Ухвала від 18.01.2018

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 02.11.2017

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 18.10.2017

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 20.09.2017

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 01.09.2017

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 01.08.2017

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 19.07.2017

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

Ухвала від 04.07.2017

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кадар Й.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні