Ухвала
від 18.01.2012 по справі 2504/44/12
ВАРВИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                                                                                      Справа № 2504/44/12

                                                                           Провадження № 2-а/2504/7/12

УХВАЛА

          18 січня 2012 року  суддя Варвинського районного суду Чернігівської області Онищенко О.І., розглянувши позовну заяву Варвинського районного центру зайнятості – робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття до ОСОБА_1 про стягнення незаконно виплаченого матеріального забезпечення на випадок безробіття, -

В С Т А Н О В И В:

17 січня 2012 року  до суду  надійшла позовна заява Варвинського районного центру зайнятості – робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття до ОСОБА_1 про стягнення незаконно виплаченого матеріального забезпечення на випадок безробіття.

Вивчивши матеріали справи, приходжу до переконання, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 106 КАС  України, яка передбачає, що позивач повинен в позовній заяві зазначити  номери засобів зв'язку та дату подання позову .

Крім того , відповідно до вимог ст.ст.2, 48, 56, 58 КАС України повноваження  юридичних осіб , при подачі позову , повинні бути підтверджені довіреністю юридичної особи або документами, що посвідчують службове становище  і повноваження її керівника.. Також в силу вимог ст. 89  ЦК України юридична особа підлягає державній реєстрації , відомості про яку  вносяться до єдиного державного реєстру. Позивачем не надано суду доказів набуття Варвинським районним центром зайнятості – робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття   статусу  юридичної особи .

Відповідно до вимог ст. 106 ч.3 КАС України суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання, рекомендованим листом ,відповідачу і третім особам  копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Згідно ст.  108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог,  встановлених ст. 106 КАС України , постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк , достатній для усунення недоліків.

          Тому вважаю, що позовну заяву слід залишити без руху і надати строк для усунення недоліків.

          Для усунення недоліків позивачу необхідно надати довідку про включення установи до єдиного державного реєстру, витяг з положення про установу з зазначенням повноважень керівника щодо подачі позову до суду , завірену копію наказу про призначення на посаду особи , що від імені установи звертається до суду з позовом чи відповідне доручення, а також внести в позовну заяву дані про  номери засобів зв'язку , дату подання позову  та доказ надіслання рекомендованим листом , відповідачу і третім особам  копії позовної заяви та доданих до неї документів.

          Керуючись ст. ст. 106 ,108  КАС  України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Варвинського районного центру зайнятості – робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття до ОСОБА_1 про стягнення незаконно виплаченого матеріального забезпечення на випадок безробіття  залишити без руху, надавши позивачу строк для виправлення недоліків на протязі п'яти днів після отримання ухвали.

У разі не усунення недоліків у вказаний в ухвалі термін позовна заява буде вважатися неподаною та повернутою позивачу.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати позивачеві.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Варвинський районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали з одночасним надісланням копії апеляційної скарги особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                                                                                      О. І. Онищенко

СудВарвинський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення18.01.2012
Оприлюднено07.02.2012
Номер документу21200325
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2504/44/12

Постанова від 03.02.2012

Адміністративне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Онищенко О. І.

Постанова від 03.02.2012

Адміністративне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Онищенко О. І.

Ухвала від 27.01.2012

Адміністративне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Онищенко О. І.

Ухвала від 18.01.2012

Адміністративне

Варвинський районний суд Чернігівської області

Онищенко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні