Ухвала
від 27.01.2012 по справі б-7/160-21/146
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАН О-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

27 січня 2012 р. Справа № Б-7/160-21/146

Господарський суд Івано-Фр анківської області у складі судді Скапровської І.М.

при секретарі судового за сідання Дуб"юк Т.Ю

За участю:

ліквідатора боржника - Юркі в В.

розглянувши у відкритому с удовому засідання матеріали справи за заявою: Управління Пенсійного фонду України в Г алицькому районі, вул. Шевчен ка, 10, м. Галич, 77100 про визнання В АТ "Чисте джерело" вул. Двірськ а, 9, с. Більшівці, Галицького ра йон, Івано-Франківська облас ть, 77100, Код ЄДРПОУ 03378207 - банкрутом .

Встановив, що Управління п енсійного фонду України в Га лицькому районі звернулось до суду з заявою про порушен ня справи про банкрутство ВА Т "Чисте джерело" в порядку ст. 52 Закону України "Про відновле ння платоспроможності боржн ика або визнання його банкру том".

15.08.2007р. судом винесено ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство ВАТ "Ч исте джерело", введено морато рій, призначено розгляд спра ви в підготовчому засіданні.

За наслідками підготовчог о засідання 04.09.2007р. судом винесе но постанову про визнання ВА Т "Чисте джерело" банкрутом, ві дкрито ліквідаційну процеду ру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Юркі ва В.В.

08.10.2007р. судом винесено ухвалу про переведення провадження по справі № Б-7/160 про банкрутст во ВАТ "Чисте джерело" до загал ьних процедур ст.11-15 Зако ну України "Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом", в ведено процедуру розпорядже ння майна боржника строком н а 6 місяців та призначено розп орядником майна арбітр ажного керуючого Юрківа В.В.

31.10.2007р. в газеті "Голос України " №198(4198) опубліковано оголошенн я про порушення справи про ба нкрутство даного боржника.

26.12.07р. у відповідності до вимо г ст.31 Закону України "Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом", судом винесено ухва лу про затвердження реєстру вимог кредиторів на загальн у суму 387 141, 34 грн.

Вимога Івано-Франківської філії Акціонерного Банку "Бр окбізнесбанк" в частині майн ової вимоги на суму штрафних санкцій в розмірі 65186,97 грн. та в изначення їх черговості в Ре єстрі, зупинено до вирішення в судовому порядку спорів що до недійсності договору заст ави та кредитного договору.

Враховуючи, що суд виніс ух валу, яка є підставою для виз начення кількості голосів, я кі належать кожному кредито ру при прийнятті рішення на з борах (комітеті) кредиторів, а рбітражний керуючий в порядк у передбаченому ст. 16 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом" скли кав збори кредиторів і утвор ив комітет кредиторів.

Комітет кредиторів до комп етенції якого належить прий няття рішення про:

вибори голови комітету, ск ликання зборів кредиторів, п ідготовку та укладення миров ої угоди, внесення пропозиці й господарському суду щодо п родовження або скорочення с троку процедур розпоряджен ня майном боржника чи санаці ї боржника, звернення до госп одарського суду з клопотання м про відкриття процедури са нації, визнання боржника ба нкрутом і відкриття ліквід аційної процедури, припине ння повноважень арбітражно го керуючого (розпорядника м айна, керуючого санацією, лік відатора) та про призначення нового арбітражного керуючо го (розпорядника майна, керую чого санацією, ліквідатора) , надання згоди на укладенн я арбітражним керуючим значн их угод боржника чи угод борж ника, щодо яких є заінтересов аність, прийняв рішення визн ати боржника банкрутом та ві дкрити ліквідаційну процеду ру, призначити ліквідатором боржника - арбітражного керу ючого - Юрківа В.В.

На виконання рішення комі тету кредиторів, арбітражним керуючим подано клопотання про визнання боржника банк рутом і відкриття ліквідаці йної процедури у справі про банкрутство ВАТ "Чисте джер ело" та про призначення лікв ідатором боржника - арбітра жного керуючого Юрківа В.В.

19.02.2008р. судом винесено постан ову про визнання боржника ВА Т "Чисте джерело" банкрутом, ві дкрито ліквідаційну процеду ру терміном на 3 (три) місяці, пр изначено ліквідатором арбіт ражного керуючого Юрків В.В.

Ухвалами суду, строк ліквід аційної процедури неоднораз ово продовжувався, розгляд с прави відкладався.

26.12.2011р. ліквідатор на виконан ня приписів ст. 32 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" після зав ершення усіх розрахунків з к редиторами в порядку передб аченому ст. 31 вищевказаного за кону, подав до господарськог о суду звіт та ліквідаційний баланс боржника.

В судовому засіданні 24.01.12 ого лошувалась перерва до 27.01.12.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши ліквідатора, суд вважає, що звіт та ліквіда ційний баланс слід затвердит и, юридичну особу - боржника л іквідувати, вимоги кредитор ів не задоволені за недостат ністю майна вважати погашен ими, провадження у справі при пинити, затвердити звіт про о плату послуг та відшкодуванн я витрат арбітражного.

При цьому суд виходив з наст упного.

Приписами ст. 32 Закону Украї ни "Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом" встановл ено, що після завершення усіх розрахунків з кредиторами л іквідатор подає до господар ського суду звіт та ліквіда ційний баланс.

Ліквідатор виконав вимоги вищевказаної норми та після розрахунку з кредиторами по дав на затвердження господа рського суду звіт та ліквіда ційний баланс.

Господарський суд після з аслуховування звіту ліквіда тора та думки членів коміте ту кредиторів або окремих кр едиторів виносить ухвалу пр о затвердження звіту лікві датора та ліквідаційного б алансу.

Зі звіту встановлено, що в п роцедурі банкрутства боржни ка, ліквідатор провів інвент аризацію майна боржника. Всі види майнових активів банкр ута, які належали йому на прав і власності на дату відкритт я ліквідаційної процедури б уло включено до складу лікві даційної маси. Івано-Франків ським ОБТІ проведено поточну інвентаризацію об"єктів нер ухомого майна, виготовлено т ехнічний паспорт та дублікат Свідоцтва на право власност і.

З метою визначення ринково ї вартості активів, які включ енні до складу ліквідаційної маси товариства - банкрута , ліквідатором укладено Угод и на проведення незалежної е кспертної оцінки активів лік відаційної маси, що належить підприємству на праві влас ності. У відповідності до вис новку експерта про вартість об"єкта оцінки складає 602938,00 гр н.

Продаж активів товариства - банкрута відбувся у відпо відності до прийнятих рішень комітету кредиторів.

На виконання Рішення коміт ету кредиторів від 22.04.2009р. лікві датором укладено Угоду купів лі-продажу від 14.04.2009р. з метою ре алізації транспортних засоб ів за ціною 38,0 тис. грн.

Ліквідатором укладено дог овір купівлі продажу від 11.03.2011р . обладнання для виготовленн я ПЕТ - пляшок (заставне майно Банку "Фінанси та Кредит") на з агальну суму 50,0 тис грн., яке пе редано покупцю згідно Акту п риймання-передачі від 11.03.2011р.

21.11.2011р. укладено договір купі влі - продажу активів майново го комплексу з ФО ОСОБА_1 н а загальну суму 350,0 тис. грн.

В ході ліквідаційної проце дури ліквідатором забезпеч ено реалізацію наявних акти вів ліквідаційної маси това риства - банкрутства на загал ьну суму 438000,00 грн.

За рахунок коштів отримани х від реалізації активів ВАТ "Чисте джерело", погашено ре єстрових вимог на загальну с уму 299094,90 грн., задоволено витрат и пов"язані з оплатою послуг п о експертній оцінці активів згідно укладених договорів , послуги охорони згідно укла дених договорів, послуг архі вного відділу Галицької РДА, послуг Івано-Франківського ОБТІ, понесених витрат за пуб лікацію оголошення, банківсь ких послуг, оплату послух арб ітражного керуючого, інших в итрат ліквідаційної процеду ри.

Ліквідатором направлено з апити до органів, що здійснюю ть реєстрацію права власнос ті на активи, зокрема до Упра вління земельних ресурсів у Галицькому районі., Калусько го ВРЕР при УДАІ УМВС в Івано-Ф ранківській області, Івано-Ф ранківської обласної держав ної адміністрації, Івано-Фра нківського БТІ.

Вищевказані установи пові домили, що за боржником права власності на об'єкти нерухом ості, транспортні засоби, тех ніку, земельні ділянки не зар еєстровано.

ДПІ в Галицькому районі по відомила про наявність борж ника банківських рахунків: П АТ "Ідея Банк" та ІВ ФР.ФАТ "БРО КБІЗНЕСБАНК" М.ІВ-ФРАНК.

Керуюча Калуського відділ ення ІФФАТ "БРОКБІЗНЕСБАНК" п овідомила, що залишок коштів на рахунку - 26005002540611 боржника ста ном на 24.01.2012р. становить 0,00грн. та начальник відділення ПАТ "Ід еяБанк" повідомив, що залишок коштів станом на 24.01.2012р. на раху нку №26007320020767 боржника становить 0,01грн. на рахунку № 26040320010767 станов ить -0,11грн.

Статтею 31 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом" передбачено, щ о вимоги не задоволені за від сутністю майна боржника, вва жаються погашеними.

Ліквідатор також повідоми в, що в даний час пропозицій ві д інвесторів, сенаторів, засн овників та інших осіб бажаюч их провести фінансове оздоро влення боржника не надходило .

Приписами Закону України "П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом" встановлено , що за результатами ліквіда ційного балансу після задо волення вимог кредиторів н е залишилося майна, господар ський суд виносить ухвалу п ро ліквідацію юридичної осо би - банкрута.

Ліквідаційний баланс та до кументи долучені до звіту св ідчать, що майна у боржника н е має.

Статтею 40 Закону передбачен о, що господарський суд припи няє провадження у справі про банкрутство, якщо затвердже но звіт ліквідатора в порядк у, передбаченому ст. 32 цього за кону.

Присутні в судовому засіда нні 24.01.12. кредитори, зокрема пре дставники ДПІ в Галицькому районі Івано-Франківської об ласті та представник УПФУ в Г алицькому районі Івано-Фран ківської області, щодо затве рдження звіту не заперечують .

Щодо заяви арбітражного ке руючого про затвердження зв іту про оплату послуг та відш кодування витрат арбітражн ого керуючого, слід зазначит и, що дана заява підлягає задо воленню, виходячи з приписів ст. 3-1 Закону України "Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом", якими встановлено, зв іт про оплату послуг, відшкод ування витрат арбітражного к еруючого затверджується ріш енням комітету кредиторів та ухвалою господарського суд у. Комітетом кредиторів бор жника затверджено звіт про о плату послуг та відшкодуван ня витрат арбітражного керую чого, що підтверджується про токолом засідання комітету кредиторів від 14.12.2011р.

За наведених обставин, керу ючись ст. 3-1, ст. ст. 5 , 32, 40 Закону Ук раїни "Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом", ст. 86 Го сподарського процесуальног о кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт та лікв ідаційний баланс - Відкритог о акціонерного товариства "Ч исте джерело".

Ліквідувати юридичну особ у - Відкритого акціонерного т овариства "Чисте джерело", вул . Двірська, 9, смт. Більшівці, Гал ицького району, Івано-Франкі вської області, 77146, код ЄДРПОУ 03378207.

Затвердити звіт про оплату праці та відшкодування витр ат ліквідатора боржника арб ітражного керуючого Юрківа В .В.

Вимоги не задоволені за не достатністю майна, вважати п огашеними.

Провадження у справі № Б-7/160- 21/146 про банкрутство Відкритог о акціонерного товариства "Ч исте джерело" - припинити.

Дану ухвалу направити:

Реєструючому органу для ви ключення Відкритого акціоне рного товариства "Чисте джер ело", вул. Двірська, 9, смт. Більш івці, Галицького району, Іван о-Франківської області, 77146, код ЄДРПОУ 03378207 з єдиного державно го реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

- Заявнику Управлінню Пенсі йного фонду України в Галиць кому районі, вул. Шевченка, 10, м . Галич, 77100

- боржнику ВАТ "Чисте джерел о" вул. Двірська, 9, смт. Більшівц і, Галицького району, Івано-Фр анківської області, 77146

- ліквідатору Юрківу В.В. А ДРЕСА_1

- Державному реєстратору м. Галич., пл. Волі, 1, м. Галич,77100.

- Акціонерному Банку "Брокбі знесбанк" в особі Івано-Франк івської філії, вул. Вовчинець ка, 9, м. Івано-Франківськ, 76018.

- ПАТ "Банку "Фінанси та креди т" в особі філії "Прикарпа тське регіональне управлінн я", вул. Галицька, 85, м. Івано-Фра нківськ, 76000.

- ДПІ в Галицькому районі, ву л. Шевченка, 10, м. Галич, 77100.

- Івано-Франківському ОЦЗ, в ул. Деповська, 89,а м. Івано-Франк івськ, 76007.

- відділенню виконавчої дир екції ФСС від НА на В та ПЗ Укр аїни в Галицькому районі, вул . Шевченка, 11, м. Галич, 77100.

- Івано-Франківському облас ному відділенню ФССзТВП - в ос обі Галицької районної викон авчої дирекції, вул. Я. Осмомис ла, 3а, м. Галич, 77100.

- відділу з питань банкрутст ва Головного управління юст иції в Івано-Франківській об ласті, вул. Грюнвальдська, 11, 4 п оверх, м. Івано-Франківськ, 76000.

Суддя Скапро вська І.М.

Виготовлено в КП "Документообіг госп. суд ів"


Микитин Р. Р. 27.01.12

Дата ухвалення рішення27.01.2012
Оприлюднено06.02.2012
Номер документу21210723
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-7/160-21/146

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 27.01.2012

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 30.12.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 30.12.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 27.09.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 14.06.2011

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

Ухвала від 30.09.2009

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні