Ухвала
від 30.01.2012 по справі 5013/18/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кір овоградської області

УХВАЛА

"30" січня 2012 р. Справа № 5013/18/12

Господарський суд Кірово градської області у складі с удді Н.В. Болгар розглянув у за сіданні справу № 5013/18/12

за позовом: Приватного акц іонерного товариства "Креати в";

до відповідачів: Товариств а з обмеженою відповідальніс тю сільськогосподарського п ідприємства "Співдружність",

Товариства з обмеженою від повідальністю "Соколівський консервний завод";

про стягнення 8 186 грн. 76 коп.

Представники:

позивача - ОСОБА_1, довіре ність № 216-10 від 03.01.12;

відповідача (ТОВ СП "Співдру жність") - участі не брав;

відповідача (ТОВ "Соколівс ький консервний завод") - участ і не брав.

Приватне акціонерне товар иство "Креатив" звернулось до господарського суду з позов ною заявою в якій просить стя гнути солідарно з товариства з обмеженою відповідальніст ю сільськогосподарського пі дприємства "Співдружність" т а товариства з обмеженою від повідальністю "Соколівський консервний завод" 8 174 грн. як бе зпідставно набутих, а також - с удовий збір.

При зазначенні ціни позову - 8 186 грн. у позовній заяві прива тне акціонерне товариство "К реатив" у прохальній її части ні просить стягнути з відпов ідачів 8 174 грн.

Станом на теперішній час го сподарський суд за відсутнос ті відповідних пояснень заяв ника не має можливості визна чити ціну позову згідно з час тиною другою ст. 55 Господарськ ого процесуального кодексу У країни.

Позивачем та відповідачам и без повідомлення та доведе ння наявності поважних причи н не виконані вимоги ухвали с уду про порушення провадженн я у справі від 13.01.12, примірники я ких ними отримані заздалегід ь до дня засідання, та не подан о витребуване господарським судом.

Господарський суд вважає з а доцільне звернути увагу ст орін на ст. 4-5 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни, за якою ухвала господарсь кого суду є судовим рішенням , обов'язковим до виконання на усій території України, і нев иконання такого судового ріш ення тягне за собою відповід альність, встановлену законо давством та цим Кодексом.

Представником приватного акціонерного товариства "Кре атив" у засіданні подана заяв а про відмову від позову, в які й із посиланням на абз. 4 ст. 22, ст . 78 Господарського процесуаль ного кодексу України, містит ься прохання прийняти відмов у від позову в частині вимог д о товариства з обмеженою від повідальністю "Соколівський консервний завод" про стягне ння 8 186 грн. 76 коп. та прийняти ві дмову від позову до товарист ва з обмеженою відповідальні стю сільськогосподарського підприємства "Співдружність " про стягнення 8 124 грн. ( 8 174 грн.), о скільки за платіжним доручен ням № 14 від 24.01.12 від останнього о тримано 8 174 грн.

Докази надсилання відпові дачам копії заяви про відмов у від позову позивач не надав .

До прийняття відмови від по зову має бути встановлено, чи не порушує відмова від позов у чиї-небудь права і охоронюв ані законом інтереси.

Крім того, господарський су д повинний роз'яснити сторон ам наслідки процесуальних ді й, зокрема наслідки припинен ня провадження у справі при п рийнятті відмови від позову. Відповідно до ст. 80 Господарс ького процесуального кодекс у України у випадках припине ння провадження у справі пов торне звернення до господарс ького суду зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет .

Безпосередньо відмова зая вника від позову не звільняє сторони від виконання вимог господарського суду щодо на дання ними витребуваного.

Приймаючи до уваги невизна ченість ціни позову станом н а теперішній час, неподання с торонами витребуваних доказ ів, необхідність витребуванн я нових доказів, господарськ ий суд відкладає розгляд спр ави на підставі п. п. 2, 3 частини першої ст. 77 Господарського п роцесуального кодексу Украї ни.

Керуючись ст. ст. 50, 65, п. п. 2, 3 час тини першої ст. 77 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, господарський суд

У Х В А Л И В:

1. Відкласти розгляд справи .

2. Розгляд справи у засіданн і призначити на 13.02.12 о 11:30 у примі щенні господарського суду за адресою: м. Кіровоград, вул. В'я чеслава Чорновола, 29/32, кімн. № 2 03, 2-й поверх.

3. Зобов'язати у строк до 10.02.12 п одати

позивача: підтвердження фі нансовою установою факту пер ерахування коштів за платіжн ими дорученнями, копії яких д одані до позовної заяви, відп овідачу; документи, про які йд еться у р. 3, п. 4.1 договору № 115/п ві д 12.10.09; доведення у письмовій фо рмі підстав для зазначення ц іни позову у сумі 8 186 грн. 76 коп. п ри тому, що вимога до відповід ачів викладена щодо стягненн я з них солідарно суми 8 174 грн.; документи на підтвердження н аправлення відповідачам коп ії заяви "про відмову від позо ву в окремій частині"; конкрет изувати у письмовій формі ви моги, від яких позивач відмов ляється стосовно кожного з в ідповідачів;

відповідачів (кожного окре мо): відзив на позов та докази надсилання його копії позива чу; докази сплати (повернення ) коштів, про які йдеться у поз ові або докази та контррозра хунок на спростування доводі в позивача при непогодженні із його вимогами; докази дати отримання вимоги про поверн ення коштів; у письмовій форм і пояснення щодо того чи не по рушує відмова від позову поз ивача чиї-небудь права і охор онювані законом інтереси

4. Належним чином засвідчені примірники ухвали направити сторонам.

Ухвала набирає законної си ли з дати її винесення і оскар женню не підлягає.

Суддя Н. В. Болгар

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення30.01.2012
Оприлюднено14.02.2012
Номер документу21370682
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/18/12

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

Ухвала від 30.01.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

Ухвала від 13.01.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні