Постанова
від 08.02.2012 по справі 5011-49/851-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел.230-31-34

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

08.02.2012 справа № 5011-49/851-2012

За заявою Товариство з обмеженою відповідальніст ю "Келтон"

До Товариства з об меженою відповідальністю «Л АНГЕДОК»

(код ЄДРПОУ 37269763)

Про визнання банк рутом

Суддя Митрохіна А.В.

Представники:

Від заявника ОСОБА_ 1 дов. № б/н від 24.03.2011

Від боржника не з' яв ився

За участю ДПІ у Шевчен ківському р-ні м. Києва ОС ОБА_2 дов. № 1919/9/10-114 від 23.04.2010р.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до Господарського суду міста К иєва з заявою про порушення с прави про банкрутство Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «ЛАНГЕДОК»(код ЄДРПОУ 37269763) у зв' язку з тим, що останн ій неспроможний сплатити бор г.

Ухвалою Господарсь кого суду міста Києва від 27.01.2012 було порушено провадження у справі №5011-49/851-2012 за особлив остями, передбаченими статте ю 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом»та призначено розгляд справи на 08.02.2012.

Представник заявника у су дове засідання 08.02.2012 з' явився , надав пояснення по справі та повністю підтримав вимоги, в икладені у заяві.

Заявлені заявником вимоги документально підтверджуют ься та визнаються судом обґр унтованими.

У матеріалах справи наявні докази відсутності боржника , які надані заявником.

Відповідно до частини 5 стат ті 17 Закону України «Про держа вну реєстрацію юридичних осі б та фізичних осіб - підприє мців»в Єдиному державному ре єстрі містяться також відомо сті про відсутність юридично ї особи за її місцезнаходжен ням, про відсутність підтвер дження відомостей про юридич ну особу, а також відомості пр о зарезервовані найменуванн я юридичних осіб.

Згідно частини 7 статті 19 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців» не пізніше тринадцяти місяці в з дня подачі (надіслання рек омендованим листом) останньо ї реєстраційної картки, що мі стить відомості про юридичну особу, юридична особа зобов'я зана подати (надіслати реком ендованим листом) державному реєстратору реєстраційну ка ртку встановленого зразка пр о підтвердження відомостей п ро юридичну особу.

Відповідно до положень час тини 8 статті 19 Закону України «Про державну реєстрацію юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців»Якщо до Єдин ого державного реєстру не вн есено запис про відсутність юридичної особи за її місцез находженням, то в разі неодер жання реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу в установ лений частиною сьомою цієї с татті строк, а також у разі оде ржання державним реєстратор ом від органу державної пода ткової служби повідомлення в становленого зразка про відс утність юридичної особи за ї ї місцезнаходженням державн ий реєстратор зобов'язаний у строк, що не перевищує десяти робочих днів з дати, яка встан овлена для подання реєстраці йної картки про підтвердженн я відомостей про юридичну ос обу, або з дати одержання пові домлення від органу державно ї податкової служби, направи ти рекомендованим листом юри дичній особі повідомлення пр о необхідність подання держа вному реєстратору реєстраці йної картки про підтвердженн я відомостей про юридичну ос обу.

У разі повернення до держав ного реєстратора рекомендов аного листа з відміткою відд ілення зв'язку про відсутніс ть юридичної особи за вказан ою адресою або неподання юри дичною особою протягом місяц я з дати направлення їй відпо відного повідомлення реєстр аційної картки про підтвердж ення відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного де ржавного реєстру запис про в ідсутність юридичної особи з а її місцезнаходженням або з апис про відсутність підтвер дження відомостей про юридич ну особу.

До матеріалів справи заявн ик надав суду оригінал витяг у з Єдиного державного реєст ру юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців серії АБ № 359761 станом на 09.11.2011, у якому значит ься, що статус відомостей про юридичну особу відсутність юридичної особи за місцезнах одженням.

На доказ наявності у боржн ика заборгованості перед Тов ариством з обмеженою відпові дальністю «КЕЛТОН», заявнико м додано до матеріалів справ и вчинений 29.09.2011 приватним нота ріусом Київського міського н отаріального округу ОСОБА _3, на підставі протесту векс еля про неоплату простого ве кселя серії АА №2386530 від 20.06.2011, вик онавчий напис №1408, яким запроп оновано Товариству з обмежен ою відповідальністю «КЕЛТОН », стягнути кошти з боржника у примусовому порядку.

В ході проведення заходів з приводу примусового викон ання виконавчого напису, стя гнути заборгованість не вияв илось можливим, а тому 14.12.2011 дер жавним виконавцем відділу де ржавної виконавчої служби Ше вченківського районного упр авління юстиції у м. Києві бул о винесено постанову ВП №29212357 п ро повернення виконавчого до кумента стягувачеві, у зв' я зку з неможливістю виконання .

У судовому засіданні 08.02.2012 пр едставник заявника просив ви знати їх кредиторами ТОВ «ЛА НГЕДОК»у розмірі 16 000,00 грн. - за боргованість за векселем.

Станом на день подання заяв и про визнання Товариства з о бмеженою відповідальністю « ЛАНГЕДОК»банкрутом виконав чий напис не виконаний, забор гованість в розмірі 16 000,00 грн. н е погашена.

Сукупність доказів, які міс тяться в матеріалах справи № 5011-49/851-2012, доводять безспірність вимог заявника та неспроможн ість боржника виконати свої зобов'язання перед кредиторо м у встановлений Законом стр ок.

Оскільки заявник має право звернутись з заявою про пору шення справи про банкрутство , якщо громадянин - підприєм ець - боржник або керівні ор гани боржника - юридичної ос оби відсутні за її місцезнах одженням, або у разі ненаданн я боржником протягом року до органів державної податково ї служби згідно із законодав ством податкових декларацій , документів бухгалтерської звітності, а також за наявнос ті інших ознак, що свідчать пр о відсутність підприємницьк ої діяльності боржника, у суд у є всі підстави для визнання боржника банкрутом та відкр иття ліквідаційної процедур и.

У пункті 3 резолютивної част ини заяви про порушення спра ви про банкрутство представн ик заявника просив призначит и ліквідатором по справі іні ціюючого кредитора - Товарис тво з обмеженою відповідальн істю «КЕЛТОН».

Суд вважає за доцільне задо вольнити клопотання предста вника заявника та призначити ліквідатором боржника - ініц іюючого кредитора - Товарист во з обмеженою відповідальні стю «КЕЛТОН».

Оскільки нормами ста тті 52 Закону України «Про відн овлення платоспроможності б оржника або визнання його ба нкрутом»не визначений поряд ок або особливості здійсненн я ліквідаційної процедури у справі про банкрутство, то лі квідаційна процедура щодо ві дсутнього боржника здійснює ться також відповідно до вим ог, що передбачені розділом І ІІ Закону - «Ліквідаційна пр оцедура».

Відповідно до частини 3 ст атті 23 вищезазначеного Закон у ліквідатор зобов' язаний о публікувати в офіційних друк ованих органах відомості про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно остан нього ліквідаційної процеду ри. Також, з положень частини 5 статті 52 Закону вбачається, щ о на ліквідатора боржника по кладені обов' язки щодо вияв лення, встановлення кредитор ів відсутнього боржника та п овідомлення їх (кредиторів) п ро визнання відсутнього борж ника банкрутом, які в місячни й строк з дня одержання повід омлення можуть направити лік відатору заяви з вимогами до банкрута.

На підставі вищезазначено го та керуючись статтями 22, 23, 24 , 52 Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом», Господарський суд мі ста Києва, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом Тов ариство з обмеженою відповід альністю «ЛАНГЕДОК»(04053, м. Київ , вул. Смирнова - Ласточкіна, 1 -3, код ЄДРПОУ 37269763).

2. Визнати Товариство з о бмеженою відповідальністю « КЕЛТОН»кредитором Товарист ва з обмеженою відповідальні стю «ЛАНГЕДОК»на суму 16 000,00 гр н.

3. Відкрити ліквід аційну процедуру.

4. Призначити ліквідато ром банкрута - ініціюючого к редитора - Товариство з обмеж еною відповідальністю «КЕЛТ ОН (01004, м. Київ, вул. Басейна, 9, кім . 3, код ЄДРПОУ 37143408).

5. Зобов' язати - ліквіда тора у п' ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкр утом подати до офіційного др укованого органу Верховної Р ади України чи Кабінету Міні стрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної п роцедури з метою виявлення, в становлення кредиторів відс утнього боржника та повідомл ення їх (кредиторів) про визна ння відсутнього боржника бан крутом. Відомості про визнан ня боржника банкрутом і про в ідкриття ліквідаційної проц едури повинні містити: найме нування та інші реквізити бо ржника, визнаного банкрутом, найменування господарськог о суду, в провадженні якого зн аходиться справа про банкрут ство, дату прийняття господа рським судом постанови про в изнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної про цедури, відомості про ліквід атора (ліквідаційну комісію) .

6. Зобов' язати - ліквіда тора надати суду докази публ ікації оголошення в офіційно му друкованому органі про ви знання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної про цедури протягом двох тижн ів з моменту опублікуванн я (оригінал примірника газ ети).

7. Зобов' язати - ліквіда тора письмово повідомити про визнання господарським судо м відсутнього боржника банкр утом усіх відомих йому креди торів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня оде ржання повідомлення можуть н аправити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

8. Зобов' язати ліквідат ора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письм ово повідомити про це суд.

9. Підприємницьку діяль ність банкрута завершити.

10. Строк виконання всіх г рошових зобов' язань вважат и таким, що настав з 08.02.2012.

11. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), проц ентів та інших економічних с анкцій по всіх видах заборго ваності банкрута з 08.02.2012.

12. Припинити повноваженн я органів управління банкрут а щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 08.02.2012.

13. Зобов' язати ліквідат ора надати суду ліквідаційни й баланс банкрута та звіт лік відатора до 08.02.2013.

14. Копію постанови напра вити заявнику (ліквідатору) т а боржнику.

15. Копію постанови для відом а направити до Прокуратур и м. Києва, ДПА у м. Києві, (м. Киї в, вул. Шолуденка, 33/19) (Управлінн я по забезпеченню оперативно -правового супроводження мат еріалів ДПС в судових устано вах УПМ ДПА у м. Києві) та Держа вну податкову інспекцію за м ісцем знаходження боржника.

Суддя А.В.Митрохі на

Дата ухвалення рішення08.02.2012
Оприлюднено20.02.2012
Номер документу21435419
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-49/851-2012

Постанова від 19.09.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Постанова від 19.09.2012

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

Ухвала від 06.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Постанова від 08.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 27.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні