Ухвала
від 17.02.2012 по справі 24/5009/6430/11
ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

24/5009/6430/11

 

ДОНЕЦЬКИЙ  АПЕЛЯЦІЙНИЙ  ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД

вул. Артема, 157, м. Донецьк, 83048, тел. 332-57-40

У Х В А Л А

Про повернення апеляційної скарги

17.02.2012 р.                                                            справа №  24/5009/6430/11

Донецький апеляційний господарський суд  у складі колегії суддів:

головуючого:Азарової З.П.

суддів:Гези Т.Д., Малашкевича С.А.

розглянувши апеляційну скаргу

Запорізького комунального підприємства міського електричного транспорту “Запоріжелектротранс” м.Запоріжжя

на рішеннягосподарського суду

Запорізької області

від22.12.2011р.

у справі№ 24/5009/6430/11 (суддя Азізбекян Т.А.)

за позовом: Запорізького комунального підприємства міського електричного транспорту “Запоріжелектротранс” м.Запоріжжя

до відповідачів:

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача 1:1. Товариства з обмеженою відповідальністю “Укрсоюз” м.Запоріжжя 2. Закритого акціонерного товариства “Страхове акціонерне товариство “Граве Україна” м.Київ

Мірути Євгенія Васильовича м.Запоріжжя

простягнення  з ТОВ  “Укрсоюз” суми матеріальної шкоди у розмірі 510грн. 00коп.; стягнення з ЗАТ “Страхове  акціонерне товариство “Граве Україна” суми  7 376грн. 60коп.

                                                             

В С Т А Н О В И В:

Рішенням господарського суду Запорізької області від 22.12.2011р. по справі № 24/5009/6430/11 (суддя Азізбекян Т.А.) відмовлено в задоволенні позовних вимог Запорізького комунального підприємства міського електричного транспорту “Запоріжелектротранс” м.Запоріжжя до Закритого акціонерного товариства “Страхове акціонерне товариство “Граве Україна” м.Київ в частині стягнення з ЗАТ “Страхове  акціонерне товариство “Граве Україна” суми  7 376грн. 60коп.

Провадження у справі в частині стягнення  з ТОВ  “Укрсоюз” суми матеріальної шкоди у розмірі 510грн. 00коп припинено.

На вказане рішення надійшла апеляційна скарга Запорізького комунального підприємства міського електричного транспорту “Запоріжелектротранс”, яка не відповідає вимогам розділу ХІІ Господарського процесуального кодексу України.

Апеляційна скарга за формою і змістом повинна відповідати вимогам, визначеним статтею 94 Господарського процесуального кодексу України, так, зокрема, у відповідності до частини 3 зазначеної статті до апеляційної скарги додаються докази сплати судового збору.

Згідно з пунктом 3 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

До апеляційної скарги позивачем додано платіжне доручення № 1585 від 30.01.2012р., яке не може бути прийняте в якості доказу сплати судового збору у встановленому порядку.

Згідно п.14 Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита, затвердженої наказом Головної державної податкової інспекції України  від 22 квітня 1993 р. N 15, яка чинна на теперішній час, при перерахуванні мита з рахунку платника до документа, щодо якого вчиняється відповідна дія, додається - останній примірник платіжного доручення з написом (поміткою) кредитної установи такого змісту "Зараховано в дохід бюджету ___ грн. (дата)". Цей напис скріплюється першим і другим підписами посадових осіб і відтиском печатки кредитної установи з відміткою дати виконання платіжного доручення.

Проте, на зворотній стороні доданого позивачем до апеляційної скарги платіжного доручення відсутні напис, підписи посадових осіб і відтиск печатки кредитної установи з відміткою дати виконання платіжного доручення.

Окрім того, судова колегія звертає увагу апелянта на те, що згідно ч.1 ст.3 Закону України «Про судовий збір», судовий збір справляється за подання апеляційної та касаційної скарг на судові рішення. Також, розмір ставок судового збору визначений ст.4 Закону України «Про судовий збір». Зокрема, відповідно до підпунктів 1,4 п.2 вказаної норми, за подання позовної заяви майнового характеру сплачується 2 відсотки ціни позову, але не менш 1,5 розміру мінімальної заробітної плати; ставка  судового збору з апеляційних скарг на рішення встановлена у розмірі 50 відсотків ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви.

Зазначені ставки судового збору підлягають сплаті незалежно від того, коли –до набрання Законом чинності чи після цього –подано позов та прийнято рішення суду, яке оскаржується в апеляційному порядку.

Судова колегія встановила, що у вказаній апеляційній скарзі Запорізьке комунальне підприємство міського електричного транспорту “Запоріжелектротранс” просить скасувати оскаржуване рішення в частині стягнення з ЗАТ “Страхове  акціонерне товариство “Граве Україна” суми  7 376грн. 60коп.

Позивач додав до апеляційної скарги платіжне доручення №1585 від 30.01.2012р., виходячи з котрого судовий збір складає 803,25грн. Проте  сума судового збору за подання апеляційної скарги, яка має бути сплачена скаржником, становить 804,75грн., тобто недоплачена сума складає 1,50 грн. Заявник апеляційної скарги не надав доказів оплати судового збору у встановленому розмірі.

Згідно з пунктом 3 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату державного мита у встановлених порядку і розмірі.

Відповідно до ст. 97 Господарського процесуального кодексу України після усунення обставин, зазначених у пунктах 1, 2 і 3 частини першої цієї статті, апеляційна скарга може бути подана повторно.

Враховуючи викладене, керуючись п. 3 ст. 97 Господарського процесуального кодексу України, судова колегія Донецького апеляційного господарського суду

У Х В А Л И Л А:

Апеляційну скаргу Запорізького комунального підприємства міського електричного транспорту “Запоріжелектротранс” на рішення господарського суду Запорізької області від 22.12.2011р. по справі № 24/5009/6430/11 - повернути заявникові без розгляду.

Справу № 24/5009/6430/11 повернути господарському суду Запорізької області.

Додаток на адресу скаржника: апеляційна скарга та додані до неї документи на 12 аркушах, конверт.

Головуючий                                                                                                     З.П.Азарова

                                                                                              

Судді:                                                                                                              Т.Д.Геза

 С.А.Малашкевич                                                                                                                       

                    Надруковано:  7 прим.

                                                                                          1 прим. –позивачу,

                                                                                          3 прим. -  відповідачам;

                              1прим.-третій особі;

                                                                                          1 прим. -  у справу;

                                                                                          1 прим. -  апеляційному суду

СудДонецький апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення17.02.2012
Оприлюднено20.02.2012
Номер документу21437984
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —24/5009/6430/11

Ухвала від 17.02.2012

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Азарова З.П.

Рішення від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 01.12.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 24.10.2011

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні