Постанова
від 03.01.2012 по справі 2а-1670/10328/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

1

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 січня 2012 року м. Полтава Справа № 2а-1670/10328/11

Полтавський окружний а дміністративний суд у складі :

головуючого судді - Голо вка А.Б.,

при секретарі - Ковальов і Д.О.,

за участю:

представника позивача - Л юшняк О.А.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні справу за адміністративним позовом Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни Октябрського району в м. Полтаві до Відкритого акці онерного товариства "Полтавс ьке АТП-15327" про стягнення борг у зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державн е соціальне страхування, -

В С Т А Н О В И В:

07 грудня 2011 року Управлінн я Пенсійного фонду України О ктябрського району в м. Полта ві звернулось до Полтавсько го окружного адміністративн ого суду з адміністративним позовом до Відкритого акціон ерного товариства "Полтавськ е АТП-15327" про стягнення боргу з і сплати єдиного внеску на за гальнообов'язкове державне с оціальне страхування в розмі рі 13 986 грн. 61 коп.

В обґрунтування позовних в имог позивач посилався на по рушення відповідачем вимог с татті 9 Закону України “Про зб ір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державн е соціальне страхування”, у з в'язку із чим за травень-черве нь та серпень 2011 року не сплаче но єдиного внеску на загальн у суму 13 986 грн. 61 коп.

В судовому засіданні предс тавник позивача підтримав по зовні вимоги, просив їх задов ольнити в повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився , про дату, час та місце судово го засідання належним чином повідомлявся, клопотань та з аперечень не надав.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд вважа є, що позов підлягає задоволе нню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відпо відач перебуває на обліку в У правлінні Пенсійного фонду У країни Октябрського району в м. Полтаві та є платником єдин ого внеску на загальнообов`я зкове державне соціальне стр ахування.

Правові та організаційні з асади забезпечення збору та обліку єдиного внеску на заг альнообов'язкове державне со ціальне страхування, умови т а порядок його нарахування і сплати та повноваження орга ну, що здійснює його збір та ве дення обліку, визначені Зако ном України “Про збір та облі к єдиного внеску на загально обов'язкове державне соціаль не страхування” від 08.07.2010 року № 2464-VI.

Відповідно до пункту 1 части ни 2 статті 6 Закону України “П ро збір та облік єдиного внес ку на загальнообов'язкове де ржавне соціальне страхуванн я” платник єдиного внеску зо бов'язаний своєчасно та в пов ному обсязі нараховувати, об числювати і сплачувати єдини й внесок.

Згідно частини 8 статті 9 Зак ону України “Про збір та облі к єдиного внеску на загально обов' язкове державне соціа льне страхування” платники є диного внеску зобов'язані сп лачувати єдиний внесок, нара хований за відповідний базов ий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за ба зовим звітним періодом. Базо вим звітним періодом є кален дарний місяць.

Відповідно до пункту 3.1 Поря дку формування та подання ст рахувальниками звіту щодо су м нарахованого єдиного внеск у на загальнообов'язкове дер жавне соціальне страхування , затвердженого постановою п равління Пенсійного фонду Ук раїни 08.10.2010 року № 22-2, зареєстров аної в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 року за № 1014/18309, платн ики єдиного внеску зобов'яза ні формувати та подавати до о рганів Пенсійного фонду звіт не пізніше 20 числа місяця, що н астає за базовим звітним пер іодом. Базовим звітним періо дом є календарний місяць.

Судом встановлено, що відпо відачем подано до Управління Пенсійного фонду України Ок тябрського району в м. Полтав і звіти про суми нарахованої заробітної плати (доходу, гро шового забезпечення, допомог и, компенсації) застраховани х осіб та суми нарахованого є диного внеску на загальнообо в'язкове державне соціальне страхування до органів Пенсі йного фонду України за траве нь-червень та серпень 2011 року, з гідно яких сума єдиного внес ку, що підлягає сплаті за вказ аний період складає 17 114 грн. 61 ко п.

У встановлений законом стр ок сума єдиного внеску, що під лягає сплаті за травень-черв ень та серпень 2011 року, в повном у обсязі відповідачем не спл ачена.

Залишок несплаченої відпо відачем суми єдиного внеску, що підлягає сплаті за травен ь-червень та серпень 2011 року, ст ановить 13 986 грн. 61 коп., що підтве рджується відомостями картк и особового рахунку страхува льника.

На підставі пункту 7 частини 1 статті 13 Закону України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування” , Пенсійний фонд та його терит оріальні органи мають право стягувати з платників неспла ченої суми єдиного внеску.

З урахуванням викладеного , позовні вимоги обґрунтован і, підтвердженні матеріалами справи, а тому підлягають зад оволенню.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183-2 Кодексу адміністративного с удочинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві до Відкритого ак ціонерного товариства "Полта вське АТП-15327" про стягнення бо ргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування з адовольнити.

Стягнути з Відкритого акці онерного товариства "Полтавс ьке АТП-15327" (ідентифікаційний к од 03118311) на користь Управління П енсійного фонду України Октя брського району в м. Полтаві б орг зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування в сумі 13 986 грн. 61 коп. (тринадцять т исяч дев'ятсот вісімдесят ші сть гривень 61 копійка).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного про вадження або набрання законн ої сили рішенням за наслідка ми апеляційного провадження .

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня пр оголошення постанови з одноч асним поданням її копії до су ду апеляційної інстанції. У р азі складення постанови у по вному обсязі відповідно до с татті 160 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апе ляційна скарга подається про тягом десяти днів з дня отрим ання копії постанови.

Повний текст постанови виготовлено 10 січня 2012 року.

Суддя А.Б . Головко

Дата ухвалення рішення03.01.2012
Оприлюднено21.02.2012
Номер документу21439618
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/10328/11

Постанова від 03.01.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

Постанова від 03.01.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Головко А.Б.

Ухвала від 08.12.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

Ухвала від 08.12.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні