Постанова
від 03.01.2012 по справі 2а-1670/10328/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 січня 2012 року м. ПолтаваСправа № 2а-1670/10328/11

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Головка А.Б.,

при секретарі - Ковальові Д.О.,

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві до Відкритого акціонерного товариства "Полтавське АТП-15327" про стягнення боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, -

В С Т А Н О В И В:

07 грудня 2011 року Управління Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Відкритого акціонерного товариства "Полтавське АТП-15327" про стягнення боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в розмірі 13 986 грн. 61 коп.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилався на порушення відповідачем вимог статті 9 Закону України В«Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхуванняВ» , у зв'язку із чим за травень-червень та серпень 2011 року не сплачено єдиного внеску на загальну суму 13 986 грн. 61 коп.

В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги, просив їх задовольнити в повному обсязі.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час та місце судового засідання належним чином повідомлявся, клопотань та заперечень не надав.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві та є платником єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування.

Правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, умови та порядок його нарахування і сплати та повноваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку, визначені Законом України В«Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхуванняВ» від 08.07.2010 року № 2464-VI.

Відповідно до пункту 1 частини 2 статті 6 Закону України В«Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхуванняВ» платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Згідно частини 8 статті 9 Закону України В«Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхуванняВ» платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Відповідно до пункту 3.1 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України 08.10.2010 року № 22-2, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 01.11.2010 року за № 1014/18309, платники єдиного внеску зобов'язані формувати та подавати до органів Пенсійного фонду звіт не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Судом встановлено, що відповідачем подано до Управління Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві звіти про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів Пенсійного фонду України за травень-червень та серпень 2011 року, згідно яких сума єдиного внеску, що підлягає сплаті за вказаний період складає 17 114 грн. 61 коп.

У встановлений законом строк сума єдиного внеску, що підлягає сплаті за травень-червень та серпень 2011 року, в повному обсязі відповідачем не сплачена.

Залишок несплаченої відповідачем суми єдиного внеску, що підлягає сплаті за травень-червень та серпень 2011 року, становить 13 986 грн. 61 коп., що підтверджується відомостями картки особового рахунку страхувальника.

На підставі пункту 7 частини 1 статті 13 Закону України В«Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхуванняВ» , Пенсійний фонд та його територіальні органи мають право стягувати з платників несплаченої суми єдиного внеску.

З урахуванням викладеного, позовні вимоги обґрунтовані, підтвердженні матеріалами справи, а тому підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 160-162, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві до Відкритого акціонерного товариства "Полтавське АТП-15327" про стягнення боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування задовольнити.

Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Полтавське АТП-15327" (ідентифікаційний код 03118311) на користь Управління Пенсійного фонду України Октябрського району в м. Полтаві борг зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 13 986 грн. 61 коп. (тринадцять тисяч дев'ятсот вісімдесят шість гривень 61 копійка).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення постанови з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції. У разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Повний текст постанови виготовлено 10 січня 2012 року.

Суддя А.Б. Головко

Дата ухвалення рішення03.01.2012
Оприлюднено28.09.2015
Номер документу50922275
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/10328/11

Постанова від 03.01.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

Постанова від 03.01.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Головко А.Б.

Ухвала від 08.12.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

Ухвала від 08.12.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні