Ухвала
від 07.02.2012 по справі 01/1760
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРК АСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"07" лютого 2012 р. Справа № 01/1760

Господарський суд Ч еркаської області в складі г оловуючого судді - Чевгуза О .В., при секретарі - Олійник І. С., за участю арбітражного кер уючого Звєздічева М.О.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Черкас и справу за заявою Смілянськ ої об' єднаної державної под аткової інспекції

до товариства з обмеженою в ідповідальністю «Євро-місто Сміла», м. Сміла, Черкаської о бласті

про визнання банкрутом від сутнього боржника, -

ВСТАНОВИВ:

Господарським судом Черкаської області 06 вересня 2010 року на підставі ст. 52 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом» (д іла - Закон) за заявою Сміля нської об' єднаної державно ї податкової інспекції поруш ено провадження у справі про банкрутство відсутнього бор жника - товариства з обмежен ою відповідальністю «Євро-мі сто Сміла» (вул. Севастопольс ька, 58, м. Сміла, Черкаської обла сті, код ЄДР 36091257).

Постановою суду від 21 вере сня 2010 року боржника визнано б анкрутом та відкрито ліквіда ційну процедуру.

Ліквідатором банкрута 14 кві тня 2011 року призначено арбітр ажного керуючого Корицько го Сергія Володимировича.

Ліквідатором у встановлен ий строк господарському суду не надано на затвердження зв іт про вчинені ліквідаційні заходи.

Судом справу призначено д о розгляду у судовому засіда нні.

Від кредитора надійшла ска рга на дії ліквідатора, у якій той клопоче про дострокове п рипинення обов' язків лікві датора, та клопотання про при значення новим ліквідатором арбітражного керуючого Зв єздічева М.О. Останній звер нувся до суду з заявою на підс таві ст. 31 Закону.

Ліквідатор Корицький С.В . в судове засідання не з' я вився, про причини неявки суд у не повідомив, звіту про вчин ення заходів ліквідації не п одав.

Суд розглядає справу в пор ядку ст. 75 ГПК України за наявн ими матеріалами.

Дослідивши матеріали спр ави, суд вважає за необхідне д остроково припинити обов' я зки ліквідатора банкрута та продовжити строк ліквідацій ної процедури, з наступних пр авових підстав та мотивів.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону провадження у справах про ба нкрутство регулюється цим За коном, Господарським процесу альним кодексом України, інш ими законодавчими актами.

Згідно з ст. 1 Закону суб' єк т господарської діяльності м оже бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення г осподарським судом його несп роможності відновити свою пл атоспроможність та задоволь нити визнані судом вимоги кр едиторів не інакше як через з астосування ліквідаційної п роцедури.

Відповідно до ч. 3 ст. 24 Закон у ліквідатор (ліквідаційна к омісія) виконують свої повно важення до завершення ліквід аційної процедури в порядку , встановленому цим Законом т а іншими нормативно-правовим и актами.

Відповідно до частини 9 ст. 31 Закону невиконання або нена лежне виконання обов' язків , покладених на арбітражного керуючого згідно з цим Закон ом, за відсутності наслідків , передбачених цією статтею, м оже бути підставою для усуне ння арбітражного керуючого в ід виконання ним своїх обов' язків, про що господарський с уд виносить ухвалу.

Враховуючи, що ліквідаторо м вимоги суду не виконуються : звіту про проведення ліквід аційної процедури не надано, в матеріалах справи не місти ться жодних доказів виконанн я ним обов' язків відповідно до вимог Закону, приймаючи до уваги скаргу кредитора, суд в важає за необхідне достроков о припинити обов' язки лікві датора та призначити новим л іквідатором банкрута арбіт ражного керуючого Звєздіч ева М.О.

Відповідно до ст. 22 Закону ст рок ліквідаційної процедури не може перевищувати дванад цяти місяців. Господарський суд може продовжити цей стро к шість місяців, якщо інше не п ередбачено цим Законом.

Ліквідатор зобов' язани й вчинити ліквідаційні заход и і передати на затвердження господарському суду звіт та ліквідаційний баланс у вста новлений строк, при невикона нні ліквідатором цих дій у гр аничні строки, визначені Зак оном, не є підставою для припи нення провадження у справі п ро банкрутство.

Наслідків перевищення стр оків ліквідаційної процедур и Закон не містить, про що зазн ачено у п. 86 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 18 грудня 2009 року «Про судову пр актику у справах про банкрут ство».

Аналогічна правова позиці я зазначена у постанові Вищо го господарського суду Украї ни від 10.08.2010 р. у справі №01-10-01/369.

Враховуючи наявність нез адоволених вимог кредитора, приймаючи до уваги, що у встан овлені Законом строки ліквід атору завершити процедуру лі квідації банкрута не вдалось вбачається за необхідне про довжити строк ліквідаційно ї процедури банкрута на ші сть місяців.

На підставі вищевказаног о, керуючись ст. ст. 31, 22, 24 Закону У країни «Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом», ст. 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Смілянсь кої об' єднаної державної по даткової інспекції про достр окове припинення обов' язкі в ліквідатора та призначення нового ліквідатора арбітраж ного керуючого Звєздічева М.О. задовольнити.

Припинити повноваження л іквідатора банкрута арбітра жного керуючого Корицьког о Сергія Володимировича.

Призначити ліквідатором т овариства з обмеженою відпов ідальністю «Євро-місто Сміла »арбітражного керуючого З вєздічева Максима Олександр овича (ліцензія серії НОМ ЕР_1 від 03 березня 2009 року, адре са: АДРЕСА_1).

Продовжити строк ліквіда ційної процедури банкрута н а шість місяців.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення07.02.2012
Оприлюднено22.02.2012
Номер документу21444922
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом від сутнього боржника

Судовий реєстр по справі —01/1760

Ухвала від 06.09.2010

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 11.01.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 14.04.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 01.04.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Постанова від 21.09.2010

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні