Ухвала
від 16.02.2012 по справі 23/26
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

23/26

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

                    

        16.02.2012 р.Справа № 23/26.

за заявою Управління Пенсійного фонду України в Чорнухинському районі (37100, Полтавська область, смт. Чорнухи, вул. Леніна, 30, код ЄДРПОУ 22534630)

до Селянського (фермерського) господарства "Обрій" (37140, Полтавська область, Чорнухинський район, с. Вороньки, код ЄДРПОУ 32646728)

        про визнання банкрутом

        

                                                                                                                  Суддя  Ореховська О.О.

        За участю представників:

від кредиторів - не з'явились

від скаржника - не з'явився

ліквідатор - арбітражний керуючий Купрієнко М.В.

Суть справи: Розглядається справа про банкрутство  Селянського (фермерського) господарства "Обрій", с. Вороньки Чорухинського району Полтавської області, порушена за заявою  Управління Пенсійного фонду України в Чорнухинському районі, смт. Чорнухи Полтавської області відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

          

Скаржник та кредитори по справі в судове засідання не з'явились, хоча про час, дату та місце проведення судового засідання повідомлені належним чином, про свідчать повідомлення про вручення поштових відправлень (наявні в матеріалах справи).

Розглянувши матеріали справи, заслухавши в судовому засіданні ліквідатора,  суд, встановив:

Ухвалою господарського суду Полтавсько області від 20.12.2011 р. зобов'язано ліквідатора Купрієнка М.В.   надати суду ліквідаційний баланс  Селянського (фермерського) господарства "Обрій", звіт про проведену роботу порядку визначеному ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та аудиторський висновок документально підтверджений по звіту.

Ліквідатор вищевказані вимогу суду не виконав, належним чином оформлений звіт та ліквідаційний баланс підприємства - банкрута суду не надав.

Через канцелярію господарського суду Полтавської області від ліквідатора  Селянського (фермерського) господарства "Обрій" - арбітражного керуючого Купрієнка М.В. надійшло клопотання від 15.02.2012 р. за вих. № 27  про відкладення  розгляду   підсумкового звіту ліквідатора  та ліквідаційного балансу СФГ "Обрій" з метою завершення  реалізації майна підприємства - банкрута.

В судовому засіданні ліквідатор пояснив, що ним проведено  актуалізацію до Звіту про оцінку майна    Селянського (фермерського) господарства "Обрій", яка станом на 01.11.2011 р. складає 9 558,00грн. без ПДВ. Присутній на зборах комітету кредиторів представник  ПАТ  "Банк Національний кредит" ( 246 голосів) - Сенько Лідія Володимирівна  не погодилась з ліквідаційною вартістю  майна банкрута  та запропонувала провести додаткову  оцінку майна Селянського (фермерського) господарства "Обрій", але не нижчої ніж 14 316,13грн., і тільки  після цього, банк дозволить ліквідатору реалізувати майно прямим торгом (що відображено в Протоколі зборів комітету кредиторів Селянського (фермерського) господарства "Обрій" від 21.11.2011 р. ).

Ліквідатор пояснив суду, що  майно не є  ліквідним і за ціною запропонованою банком  він не зможе знайти покупців. Як зазначає ліквідатор, вищевказані обставини  перешкоджають завершенню ліквідаційної процедури і дії банку  не сприяють  завершенню   ліквідаційної  процедури.

В зв'язку з  вищевикладеним, суд вважає за  необхідне  розгляд даної справи, а також скарги УПФУ в Чорнухинському районі Полтавської області на бездіяльність ліквідатора  відкласти.

Керуючись   ст. ст.  77 , 86 Господарського процесуального кодексу  України, ст. ст. 24, 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд,  -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи та розгляд скарги УПФУ в Чорнухинському районі Полтавської області на бездіяльність ліквідатора  Селянського (фермерського) господарства "Обрій" на 29.03.2012 р. на  11год. 30 хв.

2. Явку ліквідатора  в судове  засідання визнати  обов'язковою.

3. Ліквідатору Купрієнку М.В.   терміново  надати суду ліквідаційний баланс Селянського (фермерського) господарства "Обрій", звіт про проведену роботу порядку визначеному ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та аудиторський висновок документально підтверджений по ньому, який повинен містити:

а)    порівняльний аналіз балансу на останню звітну дату перед порушенням справи про банкрутство та інвентаризації, проведеної ліквідатора;

б)  аналіз балансової та експертної оцінки майна, обсяг загальної маси майна та майнових прав за експертною оцінкою;

в)  перелік угод за якими відбувалось відчуження майна та майнових прав, дати проведення засідання комітету кредиторів, на яких давалась згода на відчуження конкретного майна (вказати якого саме) окремим особам за договорами купівлі-продажу;

г)    перелік майна, яке списано, дата погодження з комітетом кредиторів;

д)  відомості про дебіторську заборгованість на момент винесення постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури;

е)   загальна сума коштів, яка надійшла від реалізації майна, та порядок їх розподілення за якими платіжними документами;

є)   витрати ліквідатора з відображенням наявності документів, підтверджуючих їх.

4. ПАТ "Банк Національний кредит" (04053, м. Київ, вул. Тургеньевська, 52/58) терміново (до 28.03.2012 р.)  запропонувати суду іншу кандидатуру арбітражного керуючого  для виконання повноважень ліквідатора Селянського (фермерського) господарства "Обрій", а також надати  його згоду на участь у даній справі в порядку, визначеному  ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" .

5. Копії ухвали направити кредиторам, ліквідатору Купрієнку М.В.

                              Суддя                                                               О.О. Ореховська

Дата ухвалення рішення16.02.2012
Оприлюднено01.03.2012
Номер документу21643096
СудочинствоГосподарське
Сутьвручення поштових відправлень (наявні в матеріалах справи). Розглянувши матеріали справи, заслухавши в судовому засіданні ліквідатора,  суд

Судовий реєстр по справі —23/26

Ухвала від 13.04.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 29.03.2010

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 07.11.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 29.12.2012

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Ухвала від 16.02.2012

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 20.12.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 22.09.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 01.09.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

Ухвала від 04.08.2011

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Ореховська О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні