Постанова
від 24.11.2011 по справі 2а-0870/9125/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 листопада 2011 року о 17 г од. 39 хв. Сп рава № 2а-0870/9125/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Прасова О. О. при секретарі Тєтєрєв В.В., р озглянувши у місті Запоріжжі у відкритому судовому засід анні адміністративну справу

за заявою Державної податк ової інспекції у Орджонікідз евському районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Алькар ЛТ Д»

третя особа на стороні відп овідача: ОСОБА_1

про припинення юридичної о соби,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Орджонікідзевському ра йоні м. Запоріжжя (надалі поз ивач або ДПІ у Орджонікідзев ському районі м. Запоріжжя) зв ернулася до Запорізького окр ужного адміністративного су ду з адміністративним позово м про припинення Товариства з обмеженою відповідальніст ю «Алькар ЛТД» (далі - відпов ідач або ТОВ «Алькар ЛТД»), у з в' язку з неподанням протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону, наявністю в Єдиному д ержавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням.

Представник позивача нада в до суду заяву про розгляд сп рави без його участі, на позов них вимогах наполягає.

Відповідач, третя особа на с тороні відповідача у судове засідання не прибули, про ден ь, час і місце розгляду справи повідомлялись належним чино м.

Розглянувши та дослідивши матеріли справи суд вважає п озовні вимоги такими, що підл ягають задоволенню, виходячи з наступного.

ТОВ «Алькар ЛТД» зареєстро ване за адресою: 69035, м. Запоріжж я, вул. Правди, буд.50, кімната 77. В ідповідач має ідентифікацій ний код 36534981.

Згідно відомостей ДПІ у Орд жонікідзевському районі м. З апоріжжя відповідач подавав останню звітність за червен ь 2010 року, заборгованостей по п латежам до бюджету не має.

Відповідно до ч.1 ст.71 Господ арського кодексу України (да лі - ГК України) облік і звітн ість підприємства здійснюют ься відповідно до вимог стат ті 19 цього Кодексу та інших но рмативно-правових актів.

Статтею 51 ГК України передб ачено, що підприємницька дія льність припиняється, зокрем а, на підставі рішення суду у в ипадках, передбачених Господ арським кодексом та іншими з аконами.

Відповідно до ст.59 ГК Україн и суб' єкт господарювання лі квідується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених зако ном.

Підставами для постановле ння судового рішення щодо пр ипинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством ю ридичної особи, відповідно д о ч.2 ст.38 Закону України «Про д ержавну реєстрацію юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців», є: неподання протяго м року органам державної под аткової служби податкових де кларацій, документів фінансо вої звітності відповідно до закону; наявність в Єдиному д ержавному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходж енням.

Як з' ясовано судом, 03.09.2010 до Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців щодо ТОВ «Альк ар ЛТД» внесено інформацію п ро відсутність юридичної осо би за адресою її реєстрації. К рім того, ТОВ «Алькар ЛТД» не п одає протягом року органам д ержавної податкової служби п одаткових декларацій, докуме нтів фінансової звітності ві дповідно до закону.

Відповідно до пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 По даткового кодексу України ор гани податкової служби Украї ни мають право у випадках, вст ановлених законом, звертатис я до суду щодо припинення юри дичної особи та підприємниць кої діяльності фізичної особ и - підприємця про визнання не дійсними установчих (засновн ицьких) документів суб'єктів господарювання.

За приписами п.67.2, 67.3 ст.67 Подат кового кодексу України орган и державної податкової служб и в установленому законом по рядку мають право звертатися до суду про винесення судово го рішення щодо: припинення ю ридичних осіб або підприємни цької діяльності фізичних ос іб - підприємців; відміни держ авної реєстрації припинення юридичних осіб або підприєм ницької діяльності фізичних осіб - підприємців; скасуванн я державної реєстрації змін до установчих документів. У р азі припинення юридичної осо би її відокремлені підрозділ и підлягають зняттю з обліку в контролюючих органах.

Також, право звернення держ авної податкової інспекції д о суду з позовною заявою про с касування (припинення) держа вної реєстрації суб' єкта пі дприємницької діяльності пе редбачено ст.10 Закону України «Про державну податкову слу жбу в Україні».

Отже, позивачем не було пору шено визначеної законодавст вом компетенції щодо захисту порушених прав Держави.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги позивача щодо п рипинення юридичної особи за конними та обґрунтованими, у зв' язку з чим, позов підляга є задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинс тва України у справах, в яких п озивачем є суб' єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа , судові витрати, здійснені по зивачем, з відповідача не стя гуються.

Керуючись ст.ст. 71, 94, 158-163 КАС Укр аїни; ст.ст.51, 59, 71 ГК України; ст.ст .20, 67 Податкового кодексу Украї ни, ст.10 Закону України «Про де ржавну податкову службу в Ук раїні»; ст.38 Закону України «П ро державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців», суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Товариство з обмеженою відп овідальністю «Алькар ЛТД» (6903 5, м. Запоріжжя, вул. Правди, буд .50, кімната 77, ідентифікаційний код 36534981).

Після набрання постановою законної сили її копію напра вити Державному реєстратору Виконавчого комітету Запорі зької міської ради.

Постанова суду першої інст анції, якщо інше не встановле но Кодексом адміністративно го судочинства України, наби рає законної сили після закі нчення строку подання апеляц ійної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скарг у не було подано.

Апеляційна скарга подаєть ся до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ух валив оскаржуване судове ріш ення. Копія апеляційної скар ги одночасно надсилається ос обою, яка її подає, до суду апе ляційної інстанції.

Апеляційна скарга на поста нову суду першої інстанції п одається протягом десяти дні в з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодекс у, а також прийняття постанов и у письмовому провадженні а пеляційна скарга подається п ротягом десяти днів з дня отр имання копії постанови.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 цього Кодекс у, було повідомлено про можли вість отримання копії постан ови суду безпосередньо в суд і, то десятиденний строк на ап еляційне оскарження постано ви суду обчислюється з насту пного дня після закінчення п ' ятиденного строку з момент у отримання суб' єктом владн их повноважень повідомлення про можливість отримання ко пії постанови суду.

Постанова виготовлена у по вному обсязі 24.11.2011.

Суддя /підпис/ О.О. Прасов

Постанова не набрала закон ної сили.

Суддя О.О. Прасов

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2011
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21687142
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9125/11

Постанова від 24.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 24.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні