Постанова
від 09.12.2011 по справі 2270/12594/11
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/12594/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 грудня 2011 року м. Хмельницький

Хмельницький окружн ий адміністративний суд в ос обі судді Лабань Г.В. розгляну вши у скороченому провадженн і адміністративну справу за позовом < в особі > < в чиїх інт ересах > Управління Пенсійно го фонду України в м. Нетішині < 3-тя особа > до товариства з обмеженою відповідальністю "Ельбріз" < 3-тя особа > про стя гнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В :

управління Пенсійног о фонду України в м. Нетішині з вернулось до суду з адмініст ративним позов до товариства з обмеженою відповідальніст ю "Ельбріз" про стягнення забо ргованості по єдиному внеску на загальнообов'язкове держ авне соціальне страхування в сумі 725,76 грн.

В обґрунтування позовних в имог зазначає, що станом на 12.09. 2011 року за відповідачем наявн а заборгованість в сумі 725,76 грн . за квітень, травень, червень 2011 року. Просить суд задовольн ити позов та стягнути з ТОВ "Ел ьбріз" зазначену заборговані сть.

На адресу відповідача була направлена копія ухвали про відкриття скороченого прова дження, яка отримана відпові дачем 22.11.2011р., що підтверджуєтьс я повідомленням про вручення поштового відправлення. Зап еречення проти позову відпов ідачем подані не були.

Дослідивши матеріали спра ви, оцінивши докази в їх сукуп ності, суд вважає, що позовні в имоги підлягають задоволенн ю з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 4 Закону України "Про збір та облік єди ного внеску на загальнообов' язкове державне соціальне ст рахування" (далі Закон) від 08.07.2 010 року, відповідач являється платником єдиного внеску до Пенсійного фонду України.

Згідно ч.8 ст.9 Закону платни ки єдиного внеску зобов'язан і сплачувати єдиний внесок, н арахований за відповідний ба зовий звітний період, не пізн іше 20 числа місяця, що настає з а базовим звітним періодом. Б азовим звітним періодом для відповідача є календарний м ісяць. Єдиний внесок підляга є сплаті незалежно від фінан сового стану платника (ч.12 ст.9 З акону).

Відповідно до ч.4 ст.25 Закону територіальний орган Пенсі йного фонду у порядку, за форм ою і в строки, встановлені Пен сійним фондом за погодженням з центральним органом викон авчої влади у сфері праці та с оціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, як і мають недоїмку, вимогу про ї ї сплату. Вимога про сплату не доїмки є виконавчим документ ом. Платник єдиного внеску зо бов'язаний протягом десяти р обочих днів з дня надходженн я вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та шт рафів разом з нарахованою пе нею. У разі якщо платник єдино го внеску протягом десяти ро бочих днів з дня надходження вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штр афів разом з нарахованою пен ею, не узгодив вимогу з органо м Пенсійного фонду, не оскарж ив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгоджену сум у недоїмки протягом десяти р обочих днів з дня надходженн я узгодженої вимоги, територ іальний орган Пенсійного фон ду надсилає в порядку, встано вленому законом, до підрозді лу державної виконавчої служ би вимогу про сплату недоїмк и. У випадках, зазначених в абз аці шостому цієї частини, тер иторіальний орган Пенсійног о фонду також має право зверн утися до суду з позовом про ст ягнення недоїмки. При цьому з аходи досудового врегулюван ня спорів, передбачені закон ом, не застосовуються.

Управлінням Пенсійного фо нду України в м. Нетішині було винесено до боржника вимогу від 02.08.2011 року № Ю-01 про сплату су ми боргу.

Зазначена у вимозі сума бор гу відповідачем не сплачена і в установленому законом по рядку не оскаржувалась.

Заборгованість підтверджу ється розрахунком суми позов у, карткою особового рахунку платника єдиного внеску, вим огою про сплату боргу та мате ріалами справи.

Керуючись Законом Ук раїни "Про збір та облік єдино го внеску на загальнообов'яз кове державне соціальне стра хування", ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 136, 158, 160 - 163 , 167, 183-2, 186, 255, 257 КАС України, суд,-

П О С Т А Н О В И В :

Адміністративний поз ов задовольнити.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю "Ель бріз" (що знаходиться за адрес ою: вул. Набережна, 11, кв. 54, м. Не тішин, Хмельницька область , 30100, ідент. код 34256704) на користь Уп равління Пенсійного фонду Ук раїни в м. Нетішині заборгова ність по єдиному внеску на за гальнообов'язкове державне с оціальне страхування в сумі 725 (сімсот двадцять п'ять) грив ень 76 копійок.

Постанови суду, прийняті в п орядку скороченого провадже ння, виконуються негайно.

Постанова може бути оскарж ена до Вінницького апеляційн ого адміністративного суду ч ерез Хмельницький окружний а дміністративний суд протяго м десяти днів з дня отримання копії постанови.

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної си ли >

Суддя /підпис/ Г.В. Лабань

"Згідно з оригіналом" Суддя Г.В. Лабань

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.12.2011
Оприлюднено05.03.2012
Номер документу21692064
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/12594/11

Ухвала від 02.11.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 18.10.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Постанова від 09.12.2011

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні