Постанова
від 30.11.2011 по справі 2а-3620/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИ Й ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"30" листопада 2011 р. справа № 2a-3620/11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружн ий адміністративний суд у ск ладі:

судді Чуприни О.В.

за участю секретаря судово го засідання Галімурки Т.Є .

представника позивача: Державної податкової інспек ції в м. Івано-Франківську - Воришка Я.Я.

представника відповідача : товариства з обмеженою ві дповідальністю "Арніка-Люкс" - не з' явився

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в приміщен ні суду адміністративну спра ву за позовом Державної по даткової інспекції в м. Івано -Франківську до товариства з обмеженою відповідальністю "Арніка-Люкс" про стягнення по даткового боргу в сумі 123 861,99 грн., -

ВСТАНОВИВ:

02.11.2011 року Державна пода ткова інспекція в м. Івано-Фра нківську (надалі - позивач) з вернулася в суд з адміністра тивним позовом до товариства з обмеженою відповідальніст ю "Арніка-Люкс" (надалі - відпо відач) про стягнення податко вого боргу в сумі 123 861,99 грн.

Позовні вимоги мотивовано тим, що відповідачем в поруше ння підпункту 14.1.175. пункту 14.1 ста тті 14, підпункту 16.1.4. пункту 16.1 ст атті 16, пункту 36.1 статті 36, пункту 38.1 статті 38, пункту 57.1 статті 57, статті 176, пункту 203.2 с татті 203, підпункту 267.5.2. пункту 267 .5 статті 267, пункту 131.1 статті 131 По даткового кодексу України не погашено в повному обсязі по даткові зобов' язання з пода тку на додану вартість за січ ень - квітень 2011 року в загаль ному розмірі 63 634,33 грн., в тому чи слі: за основним платежем - 62 557,18 грн., пеня, що нарахована на с уму несплаченого податковог о боргу - 1 077,15 грн., з податку на доходи фізичних осіб за січе нь 2011 року в загальному розмір і 59 863,22 грн., в тому числ і: за основним платежем - 58 201,97 грн., пеня, що нарахована на су му несплаченого податкового боргу - 1 660,91 грн. та пеня, що обл іковується в картці особовог о рахунку - 0,34 грн., а також под аткові зобов' язання із збор у за провадження торгівельно ї діяльності за липень 2011 року в загальному розмірі 364,44 грн., в тому числі: за основним плате жем - 363,88 грн. та пеня, що нарахо вана на суму несплаченого по даткового боргу - 0,56 грн. Зага льна сума податкового боргу відповідача становить 123 861,99 гр н., яка ним не сплачена.

Представник позивача в суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав з підстав, навед ених у позовній заяві та прос ив стягнути з товариства з об меженою відповідальністю "Ар ніка-Люкс" з його розрахунков их рахунків, що є наявними у ба нківських установах та за ра хунок готівки, що належить то вариству з обмеженою відпові дальністю "Арніка-Люкс" в дохі д бюджету податковий борг в с умі 123 861,99 копійок.

Представник відповідача п овторно у судове засідання н е з' явився з невідомих суду причин, хоча належним чином б ув повідомлений про дату, час та місце судового розгляду. П оштові повідомлення-виклики повернулися на адресу суду і з відміткою поштового зв' яз ку "за зазначеною адресою не з находиться". Однак, згідно з ви тягом з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців місце знаходження відповідача зна читься: вул. Академіка Сахаро ва, 21/2, м. Івано-Франківськ, тобт о адреса, за якою відправлено повістки про виклик (а.с. 28, 42). Зг ідно із частиною 4 статті 33 Код ексу адміністративного судо чинства України у разі ненад ання особами, які беруть учас ть у справі, інформації щодо ї х поштової адреси судовий ви клик або судове повідомлення надсилаються: юридичним осо бам та фізичним особам-підпр иємцям - за адресою місцезнах одження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державн ому реєстрі юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців. У разі відсутності осіб, які б еруть участь у справі, за тако ю адресою вважається, що судо вий виклик або судове повідо млення вручене їм належним ч ином. Таким чином, суд приходи ть до висновку, що відповідач повідомлений належним чином про розгляд справи. Своїм пра вом на подання письмового за перечення проти позову не ск ористався. Судом продовжено розгляд справи за відсутност і відповідача на підставі ча стини 4 статті 128 Кодексу адмін істративного судочинства Ук раїни.

Розглянувши матеріали адм іністративної справи, заслух авши пояснення представника позивача, з' ясувавши всі фа ктичні обставини, на яких ґру нтуються позовні вимоги, дос лідивши і оцінивши докази, су д прийшов до висновку, що адмі ністративний позов слід задо вольнити з таких мотивів.

Судом встановлено, що 17.01.2003 ро ку виконавчим комітетом Іван о-Франківської міської ради проведено державну реєстрац ію товариства з обмеженою ві дповідальністю "Арніка-Люкс" , та взяте на облік Державною п одатковою інспекцією в м. Іва но-Франківську як платник по датків і зборів (а.с. 8-9).

Згідно частини 1 статті 67 Кон ституції України кожен зобов 'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, вс тановлених законом.

Податковий кодекс України регулює відносини, що виника ють у сфері справляння подат ків і зборів, зокрема, визнача є вичерпний перелік податків та зборів, що справляються в У країні, та порядок їх адмініс трування, платників податків та зборів, їх права та обов'яз ки, компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов 'язки їх посадових осіб під ча с здійснення податкового кон тролю, а також відповідальні сть за порушення податкового законодавства.

У відповідності до вимог ст атті 36 Кодексу податковим обо в' язком визнається обов' я зок платника податку обчисли ти, задекларувати та/або спла тити суму податку та збору в п орядку і строки, визначені ци м Кодексом або законами з пит ань митної справи.

Згідно статті 38 Податкового кодексу України виконанням податкового обов' язку визн ається сплата в повному обся зі платником відповідних сум податкових зобов' язань у в становлений податковим зако нодавством строк.

Відповідно до пункту 15.1 стат ті 15 Податкового кодексу Укра їни платниками податків визн аються фізичні особи (резиде нти і нерезиденти України), юр идичні особи (резиденти і нер езиденти України) та їх відок ремлені підрозділи, які мают ь, одержують (передають) об' є кти оподаткування або провад ять діяльність (операції), що є об' єктом оподаткування згі дно з цим Кодексом або податк овими законами, і на яких покл адено обов'язок із сплати под атків та зборів згідно з цим К одексом.

Згідно підпункту 16.1.4. пункту 16.1 статті 16 Податкового кодекс у України визначено, що платн ик податків зобов' язаний сп лачувати податки та збори в с троки та у розмірах, встановл ених цим Кодексом та законам и з питань митної справи.

Підпунктами 9.1.2., 9.1.3. пункту 9.1 ст атті 9, підпунктом 10.2.1. пункту 10.2 с татті 10 коментованого вище Ко дексу податок на додану варт ість та податок на доходи фіз ичних осіб віднесено до зага льнодержавних податків і збо рів, збір за провадження деяк их видів підприємницької дія льності віднесено до місцеви х зборів.

Відповідач у відповідност і до пункту 180.1 статті 180, підпунк ту 162.1.3. пункту 162.1 статті 162, підпун кту 267.1.1. пункту 267.1 статті 267 Подат кового кодексу України являє ться платником податку на до дану вартість, податку на дох оди фізичних осіб та збору за провадження деяких видів пі дприємницької діяльності.

Відповідно до підпункту 14.1.18 0. пункту 14.1 статті 14 Кодексу под атковий агент щодо податку н а доходи фізичних осіб - юри дична особа (її філія, відділе ння, інший відокремлений під розділ), самозайнята особа, пр едставництво нерезидента - ю ридичної особи, які незалежн о від організаційно-правовог о статусу та способу оподатк ування іншими податками та/а бо форми нарахування (виплат и, надання) доходу (у грошовій або негрошовій формі) зобов'я зані нараховувати, утримуват и та сплачувати податок, пере дбачений розділом IV цього Код ексу, до бюджету від імені та з а рахунок фізичної особи з до ходів, що виплачуються такій особі, вести податковий облі к, подавати податкову звітні сть податковим органам та не сти відповідальність за пору шення його норм в порядку, пер едбаченому статтею 18 та розді лом IV цього Кодексу.

Згідно вимог підпункту 168.1.1. п ункту 168.1 статті 168 Податкового кодексу України податковий агент, який нараховує (виплач ує, надає) оподатковуваний до хід на користь платника пода тку, зобов'язаний утримувати податок із суми такого доход у за його рахунок, використов уючи ставку податку, визначе ну в статті 167 цього Кодексу.

Відповідно пункту 176.2 статті 176 коментованого Податкового кодексу України особи, які ві дповідно до цього Кодексу ма ють статус податкових агенті в, зобов'язані: а) своєчасно та повністю нараховувати, утри мувати та сплачувати (перера ховувати) до бюджету податок з доходу, що виплачується на к ористь платника податку та о податковується до або під ча с такої виплати за її рахунок ; б) подавати у строки, встанов лені цим Кодексом для податк ового кварталу податковий ро зрахунок суми доходу, нарахо ваного (сплаченого) на корист ь платників податку, а також с уми утриманого з них податку до органу державної податко вої служби за місцем свого ро зташування. Такий розрахунок подається лише у разі нараху вання сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного п еріоду.

Податковий агент зобов' я заний сплатити суму податков ого зобов' язання (суму нара хованого (утриманого) податк у), самостійно визначеного ни м з доходу, що виплачується на користь платника податку - фізичної особи та за рахунок такої виплати, у строки, перед бачені цим Кодексом.

Відповідно підпункту "ґ" пун кту 176.2. статті 176 Податкового ко дексу України зазначені в по датковому розрахунку суми по датку, що сплачуються до бюдж ету, є узгодженими сумами под аткових зобов'язань податков ого агента та в разі неповної чи несвоєчасної сплати стяг уються до бюджету разом із сп латою штрафів та пені, які нар аховуються від першого до ос таннього дня строку подання податкового розрахунку, вста новленого цим Кодексом.

За змістом пункту 1 підрозді лу 1 розділу ХХ Перехідних пол ожень Податкового кодексу Ук раїни податок на доходи фізи чних осіб, нарахований, але не сплачений податковим агенто м до бюджету всупереч порядк у, що діяв до набрання чинност і цим Кодексом, на дату набран ня чинності цим Кодексом вва жається податковим боргом за узгодженим податковим зобов ' язанням та підлягає відобр аженню у податковому розраху нку за результатами першого звітного кварталу, протягом якого набирає чинності цей К одекс, а також стягується з по даткового агента із застосув анням заходів відповідально сті, передбачених цим Кодекс ом.

Судом встановлено, що відпо відач 17.03.2011 року подав позивачу податкову декларацію з пода тку на доходи фізичних осіб, д е ним самостійно розраховано суму вказаних зобов'язань, як а станом на 01.01.2011 року становила 58 218,77 грн. (а.с. 12). Дані самостійно задекларовані зобов'язання відповідач в повному обсязі не сплатив і на момент розгля ду справи податковий борг з п одатку з доходів фізичних ос іб, який облікувався за позив ачем як податковим агентом с таном на 01.01.2011 року, без врахува ння пені, що обліковується в к артці особового рахунку та п ені, нарахованої за несвоєча сну сплату самостійно задекл арованого зобов' язання, ста новить 58 201,97 грн.

Відповідно до пунктів 203.1, 203.2 с татті 203 Податкового кодексу У країни податкова декларація з податку на додану вартість подається за базовий звітни й (податковий) період, що дорів нює календарному місяцю, про тягом 20 календарних днів, що н астають за останнім календар ним днем звітного (податково го) місяця.

Платник податку зобов'язан ий самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, за значену у поданій ним податк овій декларації, протягом 10 ка лендарних днів, що настають з а останнім днем відповідного граничного строку, передбач еного пунктом 203.1 цієї статті д ля подання податкової деклар ації.

18.02.2011 року, 17.03.2011 року, 20.04.2011 року та 20.05.2011 року відповідачем подано до Державної податкової інс пекції в м. Івано-Франківську податкові декларації з пода тку на додану вартість за січ ень, лютий, березень та квітен ь 2011 року, де ним самостійно роз раховано власні зобов' язан ня в загальному розмірі 62 557,18 гр н., в тому числі: за січень 2011 рок у - 20 849,18 грн., лютий 2011 року - 12 367,00 грн., березень 2011 року - 8 936,00 грн. та квітень 2011 року - 20 405,00 грн. Даних зобов' язань ві дповідачем в повному обсязі не виконано та не сплачено і н а момент розгляду справи под атковий борг з податку на дод ану вартість за січень, лютий , березень, квітень 2011 року по в казаних деклараціях, без вра хування пені, нарахованої за несвоєчасну сплату самостій но задекларованих зобов' яз ань, становить 62 557,18 грн. (а.с. 13-14, 15-16 , 17-18, 19-20).

Стаття 57.1 Податкового кодек су України встановлює, що пла тник податків зобов' язаний самостійно сплатити суму по даткового зобов' язання, заз начену у поданій ним податко вій декларації, протягом 10 кал ендарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаче ного цим Кодексом для поданн я податкової декларації, крі м випадків, встановлених цим Кодексом.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що самостійно обр аховані податкові зобов'язан ня відповідача визначені ним в податкових деклараціях з п одатку на доходи фізичних ос іб, які ним в повному обсязі не сплачені за січень 2011 року, без врахування пені, що облік овується в картці особового рахунку і пені, нарахованої з а несвоєчасну сплату самості йно задекларованого зобов' язання, в розмірі 58 201,97 грн. та по датку на додану вартість за січень, лютий, березень, кв ітень 2011 року, без врахування п ені, нарахованої за несвоєча сну сплату самостійно задекл арованих зобов' язань, в заг альному розмірі 62 557,18 грн., є узгодженими з д ня подання таких декларацій та являються податковим борг ом відповідача.

Суд також зазначає, що відпо відно до підпункту 267.1.1. пункту 267.1 статті 267 Податкового кодек су України платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності є суб'єкти господарювання (юр идичні особи та фізичні особ и - підприємці), їх відокремлен і підрозділи, які отримують в установленому цією статтею порядку торгові патенти та п ровадять такі види підприємн ицької діяльності: а) торгове льна діяльність у пунктах пр одажу товарів; б) діяльність з надання платних побутових п ослуг за переліком, визначен им Кабінетом Міністрів Украї ни; в) торгівля валютними цінн остями у пунктах обміну іноз емної валюти; г) діяльність у с фері розваг (крім проведення державних грошових лотерей) .

Підпунктом 14.1.250. пункту 14.1 стат ті 14 Кодексу встановлено, що т орговий патент для цілей роз ділу XII цього Кодексу - держав не свідоцтво з обмеженим стр оком дії на провадження певн ого виду підприємницької дія льності та користування яким передбачає своєчасне внесен ня до бюджету відповідного з бору.

Як вбачається з матеріалів справи 29.03.2011 року відповідач по дав до Державної податкової інспекції в м. Івано-Франківс ьку заявку на придбання 4-ох то ргових патентів за видом під приємницької діяльності "Роз дрібна торгівля" на період з 01 .04.2011 року по 31.03.2016 року (а.с. 11).

В судовому засіданні встан овлено, що відповідачем отри мано у Державній податковій інспекції в м. Івано-Франківс ьку торгові патенти серії ТП В №42758, №42760, №42710 та №042759 від 29.03.2011 року н а здійснення підприємницько ї діяльності "Роздрібна торг івля".

Відповідно до вимог підпун кту 267.3.1. пункту 267.3 статті 267 Подат кового кодексу України ставк а збору за провадження торго вельної діяльності та діяльн ості з надання платних послу г встановлюється сільськими , селищними та міськими радам и (далі у цьому пункті - органа ми місцевого самоврядування ) з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмі рі від мінімальної заробітно ї плати, установленої законо м на 1 січня календарного року (далі - мінімальна заробітна п лата), визначеному цим пункто м, з урахуванням місцезнаход ження пункту продажу товарів та асортименту товарів, пунк ту з надання платних послуг т а виду платних послуг.

Згідно додатку до Положенн я про збір за провадження дея ких видів підприємницької ді яльності, затвердженого 27.01.2011 р оку Івано-Франківською міськ ою радою, для виду діяльності "Роздрібна торгівля" вартіст ь торгового патенту становит ь 376,00 грн. в місяць (а.с. 49).

В судовому засіданні встан овлено, що один із торгових па тентів серії ТПВ за №042759 від 29.03.20 11 року було анульовано, згідно заяви відповідача від 20.05.2011 рок у (а.с. 47, 48).

Підпунктом 267.5.2. пункту 267.5 стат ті 267 Податкового кодексу Укра їни визначено, що строк сплат и збору за провадження торго вельної діяльності (крім тор говельної діяльності з придб анням короткотермінового то ргового патенту), діяльності з надання платних послуг, зді йснення торгівлі валютними ц інностями - щомісяця не пізні ше 15 числа, який передує звітн ому місяцю.

Таким чином, суд приходить д о висновку, що на відповідача , який отримав в установленом у порядку патент, покладено о бов'язок своєчасно, щомісячн о сплачувати вартість торгов ого патенту на здійснення то рговельної діяльності.

Згідно довідки-розрахунку Державної податкової інспек ції в м. Івано-Франківську про суми заборгованості платник а податків, заборгованість в ідповідача по сплаті вартост і торгових патентів за липен ь 2011 року, із урахуванням частк ової сплати, складає 363,88 грн. (а.с. 46).

Як встановлено судом ві дповідачу за несвоєчасну спл ату в 2010 та 2011 роках податкових з обов' язань з податку на дох оди фізичних осіб, податку на додану вартість та збору за п ровадження деяких видів підп риємницької діяльності, нара ховано пеню в загальному роз мірі 2 738,62 грн., в тому числі: по по датку на доходи фізичних осі б - 1 660,91 грн., по податку на додану вартість - 1 077,15 грн. та збору за провадження деяких видів підприємницької діяль ності - 0,56 грн. (а.с. 7).

Відповідно до підпункту 129.1.1 . пункту 129.1 статті 129 Податковог о кодексу України після закі нчення встановлених цим Коде ксом строків погашення узгод женого грошового зобов'язанн я на суму податкового боргу н араховується пеня.

Пунктом 129.4 статі 129 вказаного Кодексу передбачено, що пеня , визначена підпунктом 129.1.1. пун кту 129.1 цієї статті, нараховуєт ься на суму податкового борг у (включаючи суму штрафних са нкцій за їх наявності та без у рахування суми пені) із розра хунку 120 відсотків річних облі кової ставки Національного б анку України, діючої на день в иникнення такого податковог о боргу або на день його (його частини) погашення, залежно в ід того, яка з величин таких ст авок є більшою, за кожний кале ндарний день прострочення у його сплаті.

Крім того, з довідки про бор г за платежами, що контролюют ься органами державної подат кової служби і обліковуються в картках особових рахунків від 23.06.2011 року за №264 вбачається, що за відповідачем рахуєтьс я пеня, яка обліковується по о собовому рахунку за несвоєча сну сплату податкових зобов' язань з податку на доходи фіз ичних осіб в розмірі 0,34 грн. (а.с. 7).

Відповідно до підпункту 59.1. с татті 59 Податкового кодексу У країни у разі коли платник по датків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавство м строки, орган державної под аткової служби надсилає (вру чає) йому податкову вимогу в п орядку визначеному для надси лання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

З матеріалів справи вбачає ться, що позивачем надсилали ся відповідачу податкова вим ога форми "Ю" за №5705206/10/24-150/1703 від 04.03.2011 року, яка отримана уповноваж еною особою відповідача, про що свідчить повідомлення пр о вручення поштового відправ лення, копія якого міститься в матеріалах справи (а.с. 24). Від повідач вказану податкову ви могу не оскаржував у строк пе редбачений Податковим кодек сом України, а тому сума подат кових зобов'язань у відповід ності до Кодексу є узгоджено ю.

Підпунктом 14.1.156. пункту 14.1 стат ті 14 Податкового кодексу Укра їни визначено, що податкове з обов' язання - це сума кошті в, яку платник податків, у тому числі податковий агент, пови нен сплатити до відповідного бюджету як податок або збір н а підставі, в порядку та строк и, визначені податковим зако нодавством (у тому числі сума коштів, визначена платником податків у податковому векс елі та не сплачена в установл ений законом строк).

Пунктом 56.11 статті 56 Податков ого кодексу України передбач ено, що не підлягає оскарженн ю податкове зобов'язання, сам остійно визначене платником податків.

Відповідно до підпункту 14.1.17 5 пункту 14.1 статті 14 Податковог о кодексу України податковий борг - сума грошового зобов ' язання (з урахуванням штра фних санкцій за їх наявності ), самостійно узгодженого пла тником податків або узгоджен ого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлени й цим Кодексом строк, а також п еня, нарахована на суму таког о грошового зобов' язання.

Враховуючи вищевикладене, суд зазначає, що сума узгодже них податкових зобов'язань в загальному розмірі 123 861,99 грн., в тому числі з податку на додан у вартість в розмірі 63 634,33 грн., п одатку на доходи фізичних ос іб в розмірі 59 863,22 грн., збору за п ровадження торговельної дія льності в розмірі 364,44 грн., є под атковим боргом відповідача, який ним не сплачено.

Податковий борг відповіда ча підтверджується податков ими деклараціями з податку н а доходи фізичних осіб за січ ень 2011 року, податку на додану в артість за січень, лютий, бере зень, квітень 2011 року, податков ою вимогою від 04.03.2011 року, довід кою про борг за платежами, що к онтролюються органами держа вної податкової служби і обл іковуються в картках особови х рахунків від 23.06.2011 року за №264, я кі містяться в матеріалах сп рави (а.с. 7, 12, 13-14, 15-16, 17-18, 19-20, 24).

Доказів, які б свідчили про погашення заборгованості ві дповідач суду не надав.

За таких обставин суд прихо дить до висновку, що відповід ач зобов'язаний погасити сум у податкового боргу. Наявніс ть такого обов'язку у відпові дача є визначальною для вирі шення вказаного спору, крім т ого, даний обов'язок забезпеч ується Конституцією України , стаття 67 якої передбачає, що к ожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і ро змірах, встановлених законом .

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що позовні вимоги позивача про стягнення з товариства з обм еженою відповідальністю "Арн іка-Люкс" податкового боргу в сумі 123 861,99 грн. є обґрунтованим и, а позов таким що підлягає до задоволення.

На підставі статті 124 Ко нституції України, керуючись статтями 158-163, 167 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, суд, -

ПО СТАНОВИВ:

Позов задовольнити п овністю.

Стягнути з товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Арніка-Люкс" (ідентифікаці йний код 32077823, вул. Академіка Сах арова, 21/2, м. Івано-Франківськ, 760 18) з його розрахункових рахунк ів, що є наявними у банківськи х установах та за рахунок гот івки, що належить товариству з обмеженою відповідальніст ю "Арніка-Люкс" в дохід бюджету податковий борг в сумі 123 861 (сто двадцять три тисячі вісімсо т шістдесят одну) гривню 99 коп ійок.

Постанова може бути оскар жена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодек су адміністративного судочи нства України апеляційна ска рга на постанову суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня отри мання копії постанови.

Якщо суб' єкта владних по вноважень у випадках та поря дку, передбаченому частиною четвертою статті 167 Кодексу ад міністративного судочинств а України, було повідомлено п ро можливість отримання копі ї постанови суду безпосередн ьо в суді, то десятиденний стр ок на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закін чення п' ятиденного строку з моменту отримання суб' єкто м владних повноважень повідо млення про можливість отрима ння копії постанови суду.

Апеляційна скарга подаєть ся до Львівського апеляційно го адміністративного суду че рез Івано-Франківський окруж ний адміністративний суд.

Постанова набирає законно ї сили в порядку та строки вст ановлені статтею 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Суддя /підпис/ Чуприна О.В.

Постанова в повному обс язі складена 05.12.2011 року.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2011
Оприлюднено13.03.2012
Номер документу21788044
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3620/11/0970

Постанова від 30.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Постанова від 30.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 04.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Постанова від 30.11.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні