Постанова
від 24.02.2012 по справі 2270/527/12
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 2270/527/12

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24 лютого 2012 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний ад міністративний суд

в складі: головуючого-судді Майстер П.М.

при секретарі Голуб О.О.

за участі: представника позивача - М ороз Т.М.,

представника відповідача - Пристача Р.Г.,

розглянувши у відкритом у судовому засіданні в залі с уду адміністративну справу з а позовом < в особі > < в чиїх ін тересах > Хмельницького обла сного відділення Фонду соціа льного захисту інвалідів < 3- тя особа > до товариства з об меженою відповідальністю ма ле підприємство "ЛТД Автосер віс" < 3-тя особа > про стягненн я адміністративно - господар ських санкцій та пені, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальніст ю мале підприємство "ЛТД Авто сервіс" про стягнення адміні стративно - господарських са нкцій та пені в розмірі 12065,06 грн .

В обґрунтування позовних в имог зазначає, що порушення в ідповідачем положень Закону України “Про основи соціаль ної захищеності інвалідів в Україні”, а саме не дотриманн я встановленого нормативу дл я працевлаштування інваліді в, призвело до виникнення заб оргованості по сплаті адміні стративно-господарських сан кцій, яка складає 11246,15 грн. та 818,91 г рн. пені. Просить стягнути з ві дповідача вказану заборгова ність.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримала у повному обся зі, обґрунтовуючи наданими в матеріали справи доказами.

Представник відповідача п роти заявлених позовних вимо г заперечував. Просив суд у за доволенні позову відмовити.

Заслухавши пояснення пред ставників сторін, дослідивши наявні в матеріалах справи д окази в їх взаємному зв' язк у і сукупності, суд вважає, що позов підлягає задоволенню у повному обсязі з наступних п ідстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю мале підприєм ство "ЛТД Автосервіс" зареєст роване як юридична особа, код ЄДРПОУ - 14157076.

Відповідно до ст.19 Закону Ук раїни “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Укр аїні” (далі - Закон) для підпри ємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, орга нізацій громадських організ ацій інвалідів, фізичних осі б, які використовують найман у працю, установлюється норм атив робочих місць для праце влаштування інвалідів у розм ірі чотирьох відсотків серед ньооблікової чисельності шт атних працівників обліковог о складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості одн ого робочого місця.

Підприємства, установи, орг анізації, у тому числі підпри ємства, організації громадсь ких організацій інвалідів, ф ізичні особи, які використов ують найману працю, самостій но розраховують кількість ро бочих місць для працевлаштув ання інвалідів відповідно до нормативу, встановленого ча стиною першою цієї статті, і з абезпечують працевлаштуван ня інвалідів. При розрахунка х кількість робочих місць ок руглюється до цілого значенн я.

Відповідно до ст.20 Закону пі дприємства, установи, органі зації, у тому числі підприємс тва, організації громадських організацій інвалідів, фізи чні особи, які використовуют ь найману працю, де середньоо блікова чисельність працююч их інвалідів менша, ніж устан овлено нормативом, передбаче ним статтею 19 цього Закону, що року сплачують відповідним в ідділенням Фонду соціальног о захисту інвалідів адмініст ративно-господарські санкці ї, сума яких визначається в ро змірі середньої річної зароб ітної плати на відповідному підприємстві, установі, орга нізації, у тому числі підприє мстві, організації громадськ их організацій інвалідів, фі зичної особи, яка використов ує найману працю, за кожне роб оче місце, призначене для пра цевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом. Для підпр иємств, установ, організацій , у тому числі підприємств, орг анізацій громадських органі зацій інвалідів, фізичних ос іб, на яких працює від 8 до 15 осі б, розмір адміністративно-го сподарських санкцій за робоч е місце, призначене для праце влаштування інваліда і не за йняте інвалідом, визначаєтьс я в розмірі половини середнь ої річної заробітної плати н а відповідному підприємстві , в установі, організації, у то му числі підприємстві, орган ізації громадських організа цій інвалідів, у фізичної осо би, яка використовує найману працю.

Порушення термінів сплати адміністративно-господарсь ких санкцій тягне за собою на рахування пені. Пеня обчислю ється виходячи з 120 відсотків річних облікової ставки Наці онального банку України, що д іяла на момент сплати, нарахо ваної на повну суму недоїмки за весь її строк.

Судом зважається на те, що в ідповідачем подано до Фонду соціального захисту інвалід ів звіт форми №10-ПІ про зайнят ість та працевлаштування інв алідів за 2010 рік, відповідно до якого відповідачем показана середньооблікова кількість штатних працівників обліков ого складу - 26 осіб, з них середн ьооблікова кількість штатни х працівників, яким відповід но до чинного законодавства встановлена інвалідність, ф актично працює - 0; кількість і нвалідів - штатних працівник ів, які повинні працювати на р обочих місцях, створених від повідно до вимог ст. 19 Закону У країни “Про основи соціально ї захищеності інвалідів в Ук раїні” - 1. Фонд оплати праці шт атних працівників - 292,4 грн; сер едньорічна заробітна плата ш татного працівника - 11246,15 грн; су ма адміністративно - господа рських санкцій за невиконанн я нормативу робочих місць дл я працевлаштування інваліді в - 11246,15 грн..

На підставі даних звіту по зивачем проведено розрахуно к заборгованості зі сплати а дміністративно-господарськ их санкцій, згідно якого відп овідачу обрахована сума адмі ністративно-господарських с анкцій в сумі середньорічної заробітної плати штатного п рацівника за не створення 1 ро бочого місця для працевлашту вання інваліда в розмірі 11246,15 г рн.

За порушення строків сплат и адміністративно-господарс ьких санкцій за період з 15.04.2011р . по 14.12.2011р. позивачем нарахован о пеню в розмірі 120% річних облі кової ставки Національного б анку України, що діяла на моме нт сплати, нарахованої на пов ну суму недоїмки за весь її ст рок (243 дні прострочення плате жу) яка становить 818,91 грн.

З матеріалів справи вбачає ться, що відповідачем не дотр имано встановлений Законом н орматив для працевлаштуванн я інвалідів, тому позивачем п равомірно заявлено до стягне ння 11246,15 грн. адміністративно-г осподарських санкцій. Крім т ого, у зв' язку із несплатою а дміністративно-господарськ их санкцій в добровільному п орядку у встановлені законод авством терміни, позивачем о бґрунтовано нараховано пеню за період з 15.04.2011р. по 14.12.2011р. в розм ірі 818,91 грн.

В силу ч. 2 ст. 124 Конституції Ук раїни юрисдикція судів пошир юється на всі правовідносини , що виникають у державі.

Відповідачем, всупереч вим ог ч.1 ст.71 КАС України не надані докази, що спростовують дово ди позивача та підтверджують відсутність порушення норм чинного законодавства, натом ість позивачем доведений фак т порушення відповідачем нор мативу створення робочих міс ць для працевлаштування інва лідів та обґрунтованість зас тосування адміністративно-г осподарських санкцій та нара хування пені.

За таких обставин позов зая влений обґрунтовано, підтвер джений належними доказами, в ідповідає чинному законодав ству та підлягає задоволенню .

Керуючись Законом України “Про основи соціальної захи щеності інвалідів в Україні” , ст. ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 136, 158, 160, 161, 162, 163, 167, 186, 255, 257 К одексу адміністративного су дочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити по вністю.

Стягнути з товариства з обм еженою відповідальністю мал е підприємство "ЛТД Автосерв іс" (Хмельницька область, м. Ка м'янець - Подільський, вул. Мат росова, 4 А, код ЄДРПОУ - 14157076) адмі ністративно-господарські са нкції та пеню у сумі 12065,06 грн. (дв анадцять тисяч шістдесят п'я ть гривень 06 коп.) на користь Хм ельницького обласного відді лення Фонду соціального захи сту інвалідів.

Постанова суду може бути ос каржена до Вінницького апеля ційного адміністративного с уду через Хмельницький окруж ний адміністративний суд про тягом десяти днів з дня її отр имання.

Постанова набирає законно ї сили в порядку статті 254 КАС У країни.

Повний текст постанови в иготовлено 24 лютого 2012 року

< чи набрала законної сили > < Дата набрання законної сили >

Суддя /підпис/ < Суддя >

"Згідно з оригіналом" Суддя П.М. Майстер

Дата ухвалення рішення24.02.2012
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21794442
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2270/527/12

Ухвала від 12.01.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Ухвала від 25.01.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

Постанова від 24.02.2012

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Майстер П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні