Постанова
від 14.11.2011 по справі 2а/1770/4190/2011
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

 

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а/1770/4190/2011

14 листопада 2011 року

09год. 40хв.

м. Рівне

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Дорошенко Н.О. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

 Державна податкова інспекція у м. Рівне        

до

 Приватного підприємства "Славбуд"      

про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у м. Рівне    звернулася до Рівненського окружного адміністративного суду  з адміністративним позовом до  Приватного підприємства "Славбуд"     про припинення юридичної особи.

          Справа розглянута в порядку скороченого провадження.

          Ухвалою про відкриття скороченого провадження від  27 вересня 2011 року  відповідачу було надано десятиденний строк з дня одержання ухвали, копії позовної заяви та копій документів для подання заперечення. У вказаний строк відповідачем не було подано заперечення на адміністративний позов та заяви про визнання позову.

          Давши оцінку доказам у справі, повно і всебічно з'ясувавши всі обставини справи в їх сукупності на підставі чинного законодавства, перевіривши їх дослідженими доказами, суд приходить до висновку, що позов підлягає до задоволення.

          Судом встановлено, що відповідач зареєстрований як юридична особа виконавчим комітетом Рівненської міської ради від 17.11.2006 року (а.с.4-6) та взятий на облік як платник податків Державною податковою інспекцією у м. Рівне з 20.11.2006 року (а.с.8).

Відповідно до п. 8 ст. 19 Господарського кодексу України  від 16.01.2003   № 436-IV, усі суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

Всупереч вищевикладеному відповідач протягом тривалого часу (більше одного року) не подає до податкового органу податкових декларацій та інших документів фінансової звітності. Даний факт підтверджується довідкою про подачу звітності (а.с.11).

Матеріалами справи підтверджується, що недоїмка перед бюджетом та державними позабюджетними фондами відсутня (а.с.7, 9-10, 12-16).

          Статтею 51 Господарського кодексу України передбачено припинення підприємницької діяльності на підставі рішення суду у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

          Частина  2 ст. 38  Закону  України  “Про державну   реєстрацію   юридичних   осіб   та фізичних осіб - підприємців” від 15.05.2003 року № 755-IV (далі - Закон  № 755-IV) передбачає, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

          У відповідності зі ст.124 Конституції України, юрисдикція  судів  поширюється  на  всі  правовідносини, що виникають у державі, водночас ч. 2 ст.19 Конституції України визначено, що органи державної влади (до яких належать і органи державної податкової служби) та  органи  місцевого  самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

          Відповідно до пп.20.1.12 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Відповідно до ч.1 ст. 38 Закону  № 755-IV суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

          За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення.

          З урахуванням наведеного позовні вимоги про  припинення юридичної особи підтверджуються належними та допустимими доказами, а тому підлягають задоволенню.

          Судові витрати, відповідно до статті 94 КАС України, з відповідача не присуджуються.  

          Керуючись статтями 160-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Юридичну особу Приватне підприємство "Славбуд" (33028, м. Рівне, вул. Ст. Бандери, 1-б/33, код 34704099) - припинити.

Копію постанови надіслати державному реєстратору Рівненського міськвиконкому.

          Постанова суду першої інстанції є остаточною, крім випадків оскарження її в апеляційному порядку.

          У разі апеляційного оскарження постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання  копії постанови.

          Відповідно до п. 8 ч. 6 ст. 183-2 КАС України відповідач зобов'язаний виконати постанову негайно.

Суддя                                                    Дорошенко Н.О.

Дата ухвалення рішення14.11.2011
Оприлюднено12.03.2012
Номер документу21800495
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/1770/4190/2011

Постанова від 14.11.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

Ухвала від 27.09.2011

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Дорошенко Н.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні