Ухвала
від 06.03.2012 по справі 5/188-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД В ІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

21036, м. Вінниця, Хмельницьке шосе, 7 тел. 66-03-00, 66-11-31, http://vn.arbitr.gov.ua



УХВАЛА

про затвердження звіту, лік відаційного балансу банкрут а,

та припинення провадження у справі

06 березня 2012 р. Справа № 5/188-10

за заявою : Козятинськог о дочірнього підприємства За критого акціонерного товари ства "Сільгосппродукт", м. Козя тин Вінницької області

про визнання банкрутом

Головуючий суддя Лабунська Т.І.

При секретарі су дового засідання Павлова Т.С .

За участю предста вників :

арбітражний керуючий (лі квідатор): Гонта О.А. ліцензія НОМЕР_1 від 08.04.2011 р.;

ТОВ "Сільгосппродукт": ОСОБА_1., довіреність № б/н від 01.02.12

В С Т А Н О В И В :

02 грудня 2010 року ухва лою господарського суду Вінн ицької області (суддею Бенів ським В.І.) за заявою Козятинсь кого ДП ЗАТ "Сільгосппродукт ", м. Козятин Вінницької област і було порушено справу № 5/188-10 пр о банкрутство Козятинського ДП ЗАТ "Сільгосппродукт", м. Ко зятин Вінницької області на підставі ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом”.

21 грудня 2010 року винесе но постанову про визнання бо ржника банкрутом, відкрито л іквідаційну процедуру. Лікві датором Козятинського ДП ЗАТ "Сільгосппродукт", м. Козятин Вінницької області призначе но арбітражного керуючого Го нту О.А.

Ухвалою від 13 вересня 2011 року затверджено реєстр ви мог кредиторів Козятинськог о ДП ЗАТ "Сільгосппродукт", м. К озятин Вінницької області.

Ухвалою від 01 лютого 2012 року продовжено строк лікві даційної процедури Козятинс ького ДП ЗАТ "Сільгосппродук т", м. Козятин Вінницької облас ті та повноваження арбітражн ого керуючого (ліквідатора) Г онти О.А. до 01 березня 2012 року.

21 лютого 2012 року до суду надій шло клопотання арбітражного керуючого (ліквідатора) Гонт и О.А. про призначення судовог о засідання у справі та продо вження строку ліквідаційної процедури банкрута до дати с удового засідання. Вказ ане клопотання судом задово лено і ухвалою від 22 лютого 2012 р оку призначено судове засіда ння на 06 березня 2012 року; строк ліквідаційної процедури Коз ятинського дочірнього підпр иємства Закритого акціонерн ого товариства "Сільгосппрод укт", м. Козятин Вінницької обл асті та повноваження арбітра жного керуючого (ліквідатора ) Гонти О.А. з 01 березня 2012 року до 06 березня 2012 року.

В судовому засіданні 06 бере зня 2012 року суд розглянув звіт ліквідатора про виконану ро боту в ході ліквідаційної пр оцедури Козятинського ДП ЗА Т "Сільгосппродукт", м. Козяти н Вінницької області, ліквід аційний баланс банкрута, зас лухав ліквідатора, дослідив письмові докази та встановив наступне.

З часу призначення ліквід атором у справі арбітражним керуючим Гонтою О.А. вживалис ь заходи по здійсненню лікві даційної процедури Козятинс ького ДП ЗАТ "Сільгосппродук т", м. Козятин Вінницької облас ті, зокрема, на виконання вимо г ч. 5 ст. 52 Закону про банкрутст во.

В ході виконання своїх повн оважень ліквідатором було вс тановлено, що згідно з даними бухгалтерського обліку банк рута, які підтверджені незал ежним аудитором, рахується з аборгованість за МПП "Юма", ПП ОСОБА_2, СПД ОСОБА_3 та Т ОВ "Козятин Млин" на користь Ко зятинського ДП ЗАТ "Сільгосп продукт" в загальній сумі 141 293,49 грн. Після чого ліквідатором були надіслані всім боржник ам претензії з вимогою якнай швидшого розрахунку з Козяти нським ДП ЗАТ "Сільгосппроду кт". Однак, дебітори проігнору вали претензії ліквідатора. Ліквідатору була передана ли ше частина бухгалтерської до кументації і в наявних у лікв ідатора бухгалтерських доку ментах відсутні первинні док ументи, які б безспірно підтв ерджували наявність дебітор ської заборгованості. Ліквід атором Козятинського ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" Гонтою О.А., а також попереднім ліквідато ром, були здійснені заходи що до пошуку первинних бухгалте рських документів. Подальший пошук первинних документів потребував би значних витрат часу. В зв'язку з чим, 14 червня 201 1 року на зборах кредиторів бу ло прийнято рішення виставит и дебіторську заборгованіст ь Козятинського ДП ЗАТ "Сільг осппродукт" на аукціонні тор ги із стартовою ціною, визнач еною оцінювачем, доручити пр овести оцінку дебіторської з аборгованості Козятинськог о ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" суб 'єкту оціночної діяльності Ф ОП ОСОБА_4, залучити для пр оведення аукціонних торгів т оргуючу організацію ТБ "Поді льський контракт".

Визначена оцінювачем ва ртість дебіторської забор гованості Козятинського ДП ЗАТ"Сільгосппродукт" ск лала 7065 грн..

22 липня 2011 року дебіторську з аборгованість було реалізов ано на аукціонних торгах за ц іною 7365 грн..

Рішенням комітету кредито рів Козятинського ДП ЗАТ "Сіл ьгосппродукт" цінні папери (а кції ВАТ "Технотелекомунікац ії") в кількості 1727128 шт. в зв'язку з відсутністю емітента в Єди ному Державному Реєстрі було списано.

Також ліквідатор звернула сь із запитом щодо об'єктів де ржавної власності, які переб увають на балансі Козятинськ ого ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" д о Регіонального відділення Ф ДМ України по Вінницькій обл асті. Згідно отриманої відпо віді в Регіональному відділе ння ФДМ України по Вінницькі й області відсутня інформаці я щодо наявності державного майна на балансі Козятинсько го ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" (до відка додаєтсья). Однак, лікві датору стало відомо, що на бал ансі банкрута перебуває житл овий будинок № 93-6 по вулиці Дов женка в місті Козятин. В зв'язк у з чим, до Козятинської міськ ої ради ліквідатором була на діслана заява щодо прийняття у комунальну власність вказ аних будинків та акти прийом у-передачі. Однак, безрезульт атно, оскільки Козятинська м іська рада, незважаючи на те, щ о статтею 26 Закону України "Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом" передбачена п ередача об'єктів житлового ф онду, в тому числі гуртожиткі в, дитячих дошкільних заклад ів та об'єктів комунальної ін фраструктури в порядку, вста новленому законодавством, до комунальної власності відпо відних територіальних грома д без додаткових умов і фінан суються у встановленому поря дку, поставила умову оформле ння технічної документації н а вказаний будинок. Однак, в зв 'язку з відсутністю коштів у б анкрута ліквідатор не мала м ожливості виготовити вище вк азану технічну документацію на житловий будинок.

В зв'язку з чим, 22 вересня 2011 ро ку на засіданні комітету бул о прийнято рішення доручити ліквідатору Козятинського Д П ЗАТ "Сільгосппродукт" зверн утися до господарського суду Вінницької області у межах п ровадження у справі про банк рутство №5/188-10 із заявою про зоб ов'язання Козятинської міськ ої ради прийняти до комуналь ної власності восьмиквартир ний житловий будинок в м. Козя тин, що обліковується на бала нсі Козятинського ДП ЗАТ "Сіл ьгосппродукт".

Ухвалою господарського су ду Вінницької області від 20 жо втня 2011 року заяву ліквідатор а Козятинського ДП ЗАТ "Сільг осппродукт" Ґонти О.А. було зад оволено, Козятинську міську раду Вінницької області зобо в'язано прийняти до комуналь ної власності об'єкт житлово го фонду, а саме багатокварти рний будинок, який знаходить ся по вул. Довженка, буд. № 93-6 в м, Козятин Вінницької області. На виконання вище вказаної у хвали ліквідатором були вжит і усі заходи, спрямовані на пе редачу житлового будинку у к омунальну власність Козятин ської територіальної громад и.

Загальна сума надходжень в ід реалізації активів Козяти нського ДП ЗАТ "Сільгосппрод укт" склала 7 365,00 грн. Відсотки ба нку склали 0,21 грн. Залишок кошт ів на рахунку становив 2 711,28 грн . Отже, загальна сума коштів, о триманих в ліквідаційній про цедурі Козятинського ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" в ліквідац ійній процедурі, склала 10 076,00 гр н..

Відповідно до ст. 31 Закону Ук раїни «Про відновлення плато спроможності боржника або ви знання його банкрутом»кошти , що були отримані в ході лікві даційної процедури, були спр ямовані на відшкодування вит рат ліквідатора, пов'язаних з провадженням у справі про ба нкрутство Козятинського ДП З АТ "Сільгосппродукт".

Згідно звіту арбітражного керуючого про витрати, пов'яз ані з провадженням у справі п ро банкрутство № 5/188-10, витрати л іквідатора в ході ліквідацій ної процедури Козятинського ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" скла ли 10 171,69 грн., однак за браком кош тів фактично було відшкодова но витрати на суму 10 076,49 грн..

Згідно розрахунку розміру оплати послуг ліквідатора у справі № 5/188-10 про банкрутство К озятинського ДП ЗАТ "Сільгос ппродукт", належний розмір оп лати послуг арбітражного кер уючого за весь період ліквід аційної процедури склав 28 000,84 г рн., однак, за браком коштів фа ктична оплата послуг арбітра жного керуючого не здійснюва лась.

Вимоги ТОВ "Будівельно-ремо нтна компанія "Євроком" в сумі 410 000,00 грн., ЗАТ "Сільгосппродукт " в сумі 965 959,50 грн., ТОВ "АМГ Форум П люс" в сумі 369 310,00 грн., ТОВ "Ветком сервіс" в сумі 40 000,00 грн., Козятин ської ОДШ в сумі 1 834,24 грн. залиши лись незадоволені.

Залишились неоплаченими п ослуги арбітражного керуючо го в сумі 28 000,84 грн., невідшкодов аними витрати арбітражного к еруючого в сумі 95,20 грн. та неві дшкодованими державне мито в сумі 510,00 грн. та плата за внесен ня до ЄБД в сумі 240,00 грн..

В ході виконання своїх повн оважень, ліквідатором - арбіт ражним керуючим Гонтою О.А. бу ли направлені офіційні запит и до Козятинської ОДШ, відділ у Держкомзему у Козятинськом у районі, інспекції державно го технічного нагляду «Держт ехнагляд»Вінницької ОДА, Коз ятинського БТІ, Козятинськог о ВРЕР ДАІ УМВС України у Вінн ицькій області про наявність зареєстрованого майна та на дання іншої інформації.

Відповідно до повідомленн я інспекції державного техні чного нагляду «Держтехнагля д»Вінницької ОДА сільського сподарська техніка за Козяти нським ДП ЗАТ "Сільгосппроду кт" не зареєстрована.

Відповідно до повідомленн я КП "Вінницького ООБТІ" об'єкт и нерухомості за Козятинськи м ДІЇ ЗАТ "Сільгосппродукт" не зареєстровані.

Згідно довідки відділення реєстраційно-екземенаційно ї роботи м . Козятин ГУ УМВС Ук раїни у Вінницькій області т ранспортні засоби за Козятин ським ДП ЗАТ "Сільгосппродук т" не зареєстровані.

Згідно довідки відділу Дер жкомзему у Козятинському рай оні Вінницької області на те риторії району за Козятинськ им ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" зе мельні ділянки не рахуються.

Відповідно до повідомленн я Козятинської ОДШ у Козятин ського ДП ЗАТ "Сільгосппроду кт" було відкрито шість рахун ків у трьох банківських уста новах, які ліквідатором було закрито.

Документи довготривалого зберігання Козятинського ДП ЗАТ "Сільгосппродукт" були пе редані на впорядкування, піс ля якого підлягають передачі до архівної установи.

Все вищевикладене підтвер джено належними письмовими д оказами, що знаходяться в мат еріалах справи.

Оскільки звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс є пі дсумковими документами, які підтверджують належне прове дення ліквідатором всіх захо дів ліквідаційної процедури , повне вчинення ним дій по вия вленню кредиторів та активів боржника, за результатом роз гляду яких суд приймає рішен ня про можливість відновленн я платоспроможності боржник а або встановлює неможливіст ь задоволення вимог конкретн их кредиторів та приймає ріш ення про його ліквідацію та п рипинення провадження у спра ві, суд вважає, що ліквідаторо м вжито всіх заходів, необхід них для затвердження ліквіда ційного балансу та звіту лік відатора по даній справі.

За таких обставин клопотан ня ліквідатора підлягає задо воленню, звіт та ліквідаційн ий баланс банкрута - затвердж енню, а банкрут - ліквідації.

Затвердження звіту ліквід атора та ліквідаційного бала нсу в порядку, передбаченому ст. 32 Закону про банкрутство, є підставою для припинення пр овадження у справі згідно п. 6 ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство , про що у справі згідно ч. 2 ст. 40 Закону про банкрутство винос иться ухвала.

Відповідно до ч. 5, 6 ст. 31 Закон у про банкрутство всі вимоги кредиторів, що були заявлені і визнані по даній справі, а т акож вимоги, які не заявлені в даній справі, не задоволені з а недостатністю майна, вважа ються погашеними.

Керуючись ст. 3-1, ч. 5, 6 ст. 31, ст. 32, с т. 40 Закону України "Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом", ст. 115 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт лікві датора та ліквідаційний бала нс банкрута у справі № 5/188-10.

Козятинське дочірнє підпр иємство Закритого акціонерн ого товариства "Сільгосппрод укт" (22100, Вінницька область, м. Ко зятин, вул. Довженка, 93, код ЄДРП ОУ 00953355) як юридичну особу лікв ідувати.

Встановити, що вимоги всіх к редиторів до банкрута, в тому числі що заявлені кредитора ми по даній справі, а також ті вимоги, що не заявлені взагал і по даній справі вважаються погашеними.

Припинити повноваження лі квідатора - арбітражного кер уючого Гонти О.А..

Припинити провадження у сп раві № 5/188-10.

Ухвалу направити згі дно переліку.

Суддя Лабунськ а Т.І.

віддрук. 22 прим.:

1 - до справи

2 - Козятинське ДП ЗАТ "Сільго сппродукт" - вул. Довженка, 93, м. Козятин Вінницької області

3 - Арбітражний керуючий Гон та О.А.

4 - ТОВ "Будівельно-ремонтна к омпанія "Євроком" - Мацюк О.П. - в ул. Чайковського, 13, кв. 7, м. Вінни ця, 21032

5 - ЗАТ "Сільгосппрродукт" - ву л. Котовського, 9/27 А, м. Київ, 04060

6 - ТОВ "АМГ Форум Плюс" - Стрель ченко О.Б. - м. Київ, вул. П.Тичини , буд. 11, кв. 82

7 - ТОВ "Веткомсервіс" - Мельни ченко І.В. - бульв. Бикова, буд. 8, к в. 91, м. Київ, 02232

8 - Козятинська ОДПІ Вінниць кої області

9 - Державний реєстратор Коз ятинської РДА Вінницької об ласті (22100, Козятин вул. Леніна, 20 )

10 - Козятинська райдержадмі ністрація

11 - Козятинський районний с уд

12 - Відділ державної викон авчої служби Козятинського м іськрайонного управління юс тиції (22100, м. Козятин, вул. Леніна , 30)

13- Головне управління еко номіки Вінницької обласної д ержавної адміністрації

14- Козятинська міська рада .

15 - Вінницьке головне управ ління статистики

16 - МРЕВ УДАЇ УМВС Вінницько ї області

17 - Козятинський БТІ (22100, м. Коз ятин , пров. Довженка 2а)

18 - Козятинське відділення ОДПІ

19 - Інспекція Держтехнагля ду в Козятинському р-ні

20 - Вінницьке регіональне ві дділення ФДМУ

21 - Козятинська державна но таріальна контора

22 - Головне управління юстиц ії у Вінницькій області

СудГосподарський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення06.03.2012
Оприлюднено15.03.2012
Номер документу21829953
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/188-10

Ухвала від 25.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

Ухвала від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 22.02.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 01.02.2012

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 27.12.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 20.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 11.10.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 13.09.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 30.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Лабунська Т.І.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Бенівський В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні