Постанова
від 21.02.2012 по справі б8/009-12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВС ЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 т ел. 235-24-26

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банк рутом

"21" лютого 2012 р. С права № Б8/009-12

Господарський суд Київ ської області в складі судді Скутельника П.Ф., при сек ретарі Каплі А.В., у відкр итому судовому засіданні роз глянувши справу

за заявою ліквідатора то вариства з обмеженою відпові дальністю «БЕСТ СЕЙЛЕР ЛТД», ідентифікаційний код юридич ної особи: 37052583, місцезнаходжен ня: 08631, Київська обл., Васильк івський район, смт Глеваха, ву л. Вокзальна, буд. 2,

про банкрутство товари ства з обмеженою відповідаль ністю «БЕСТ СЕЙЛЕР ЛТД», іден тифікаційний код юридичної о соби: 37052583, місцезнаходження: 08631, Київська обл., Васильківсь кий район, смт Глеваха, вул. Во кзальна, буд. 2 (надалі за тек стом: «Боржник»), -

за участю учасників судо вого провадження:

від Боржника: ОСОБА_1, як ий діє на підставі довіренос ті б/№ від 24 січня 2012 року, -

ВСТАНОВИВ:

до господарського суд у Київської області звернувс я ліквідатор товариства з об меженою відповідальністю «Б ЕСТ СЕЙЛЕР ЛТД», ідентифікац ійний код юридичної особи: 3705258 3, місцезнаходження: 08631, Київс ька обл., Васильківський райо н, смт Глеваха, вул. Вокзальна, буд. 2 («Боржник») з підс тав, передбачених ст. 51 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом” (н адалі за текстом «Закон про б анкрутство»), яка передбачає , що якщо вартості майна боржн ика - юридичної особи, щодо яко го прийнято рішення про лікв ідацію, недостатньо для задо волення вимог кредиторів, та ка юридична особа ліквідуєть ся в порядку, передбаченому ц им Законом та у разі виявленн я зазначених обставин ліквід атор (ліквідаційна комісія) з обов'язані звернутися в госп одарський суд із заявою про п орушення справи про банкрутс тво такої юридичної особи, з п осиланням на те, що боржник не має майна за рахунок якого по гасити заборгованість перед кредитором. До заяви про пору шення справи про банкрутство Боржником долучено клопотан ня про призначення ліквідато ром Боржника арбітражного ке руючого Авілова С.В. з заявою о станнього на участь у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальніст ю «БЕСТ СЕЙЛЕР ЛТД».

Ухвалою господарського су ду Київської області від 24 січ ня 2012 року було порушено прова дження у справі №Б8/009-12; признач ено справу до розгляду на 07 лю того 2012 року; витребувано від Б оржника документальні доказ и у справі; зобов' язано Борж ника провести аудит за остан ні 12 календарних місяців його господарської діяльності та надати аудиторський висново к суду; введено мораторій на з адоволення вимог кредиторів у порядку ст. 12 Закону про банк рутство у зв' язку з чим забо ронено органам стягнення та органам виконавчої служби ст ягнення на підставі виконавч их документів та інших докум ентів, за якими здійснюються стягнення відповідно до зак онодавства. Доказом направле ння копії ухвали про порушен ня провадження у справі про б анкрутство та про місце і час судового засідання є відбит ок печатки відділу діловодст ва господарського суду Київс ької області №116 від 01 лютого 2011 року на зворотному боці оста ннього аркушу ухвали суду пр о порушення провадження у сп раві про банкрутство та пові домлення про вручення поштов ого відправлення (форма 119): Р 01032 3402667 8, адресоване Боржнику, яке було повернуто господарсько му суду Київської області в з в' язку з тим, що за зазначено ю адресою Боржник відсутній (форма 20).

З метою підготовки справи д о розгляду, в тому числі встан овлення майна Боржника, судо м було направлено запити до: д ержавного нотаріуса Васильк івської державної нотаріаль ної контори з проханням нада ти витяг з Єдиного реєстру пр авочинів на Боржника з момен ту його державної реєстрації ; Міжрайонного реєстраційно- екзаменаційного відділу м. В асилькова з метою отримання відомостей про наявність чи відсутність зареєстрованих за Боржником транспортних з асобів; відділу Держкомзему у м. Васильків та Головних упр авлінь Держкомзему у Київськ ій та Сумській областях з мет ою отримання відомостей про наявність чи відсутність за реєстрованих за Боржником на праві власності або праві ко ристування земельних діляно к; Васильківського міжрайонн ого БТІ, КП «Сумське БТІ» з мет ою встановлення наявності ч и відсутності зареєстровано го за Боржником на праві влас ності нерухомого майна; Інсп екцій Державного технічного нагляду Сумської обласної д ержавної адміністрації, у Ва сильківському районі Київсь кої області щодо отримання в ідомостей про наявність чи в ідсутність зареєстрованих з а Боржником тракторів, самох ідних машин, сільськогоспода рської техніки.

07 лютого 2012 року через відділ діловодства господарського суду Київської області від Б оржника надійшло клопотання від 07 лютого 2012 року про долуче ння доказів.

В судове засідання 07 лютого 2012 року з'явився представник Б оржника та надав свої поясне ння у справі, в тому числі пояс нив, що Боржник не має коштів н а проведення аудиторської пе ревірки, в зв' язку з чим не мо же її провести, та наголосив н а тому, що ним було проведено а удиторську перевірку з метою підтвердження ліквідаційно го балансу Боржника та надан о було суду аудиторський вис новок № 3 від 23 грудня 2011 року, як ий наявний в матеріалах спра ви. Ухвалою господарського с уду Київської області від 07 лю того 2012 року розгляд справи ві дкладено на 21 лютого 2012 року. До казом направлення учасникам провадження ухвали про відк ладення розгляду справи є ві дбиток відділу діловодства г осподарського суду Київсько ї області №205 від 13 лютого 2011 рок у на зворотному боці останнь ого аркушу ухвали суду у спра ві про відкладення розгляду справи.

15 лютого 2012 року через відділ діловодства господарського суду Київської області від В асильківської районної держ авної нотаріальної контори н адійшов лист №246/01-49 від 07 лютого 2012 року (вх. №2279 від 15 лютого 2012 рок у) з долученим Витягом з Держа вного реєстру правочинів №10989 097 від 07 лютого 2012 року та надійш ов лист № 147 від КП Київської об ласної ради «Васильківське м іжрайонне бюро технічної інв ентаризації»від 08 лютого 2012 ро ку (вх. № 2277 від 15 лютого 2012 року).

18 лютого 2012 року через відділ діловодства господарського суду Київської області від К П «Сумське міське бюро техні чної інвентаризації»надійш ов лист б/№ від 24 січня 2012 року (в х. №2449 від 18 лютого 2012 року).

20 лютого 2012 року через відділ діловодства господарського суду Київської області від Г оловного управління держком зему у Київській області над ійшов лист №07-03-3/2680 від 09 лютого 2012 року (вх. №2258 від 20 лютого 2012 року ).

21 лютого 2012 року через відділ діловодства господарського суду Київської області від Б оржника надійшло клопотання від 21 лютого 2012 року про долуче ння доказів до матеріалів сп рави.

21 лютого 2012 року у судове зас ідання з'явився представник Боржника надав пояснення у с праві, в тому числі стосовно п оданих ним документів на вик онання вимог суду та стосовн о фінансового стану Боржника , неможливості погашення заб оргованості перед встановле ним кредитором - товариство м з обмеженою відповідальніс тю «Юніорінвест Консалт», св ої вимоги викладені у заяві п ро порушення цієї справи під тримав. В судовому засіданні Боржник підтримав раніш под ане ним клопотання про призн ачення ліквідатором Боржник а у цій справі про банкрутств о арбітражного керуючого Аві лова С.В., заява про участь у сп раві якого та копія ліцензії на право провадження діяльн ості арбітражних керуючих Ав ілова С.В. були долучені до зая ви про порушення справи про б анкрутство. Дослідивши матер іали справи судом встановлен о, що Боржником не було в повно му обсязі виконано вимоги су ду, викладені в ухвалі про пор ушення провадження у справі про банкрутство від 24 січня 2012 року.

В абз. 1 ч. 1 ст. 11 Закону про банк рутство встановлено, що судд я, прийнявши заяву про поруше ння справи про банкрутство, н е пізніше ніж на п'ятий день з дня її надходження виносить і направляє сторонам та держ авному органу з питань банкр утства ухвалу про порушення провадження у справі про бан крутство, в якій вказується п ро прийняття заяви до розгля ду, про введення процедури ро зпорядження майном боржника , призначення розпорядника м айна, дату проведення підг отовчого засідання суду, я ке має відбутися не пізніше н іж на тридцятий день з дня при йняття заяви про порушення с прави про банкрутство, як що інше не передбачено цим За коном, введення мораторію на задоволення вимог кредиторі в.

Особливості порядку прова дження у справах про банкрут ство підприємств за заявою г олови ліквідаційної комісії (ліквідатора) не передбачают ь положень, що змінюють грани чний термін проведення зазна ченого засідання.

Пунктом 8.1. Рекомендацій Вищ ого господарського Суду Укра їни від 04 квітня 2004 року № 04-5/1193 «П ро деякі питання практики за стосування Закону України “П ро відновлення платоспромож ності боржника або визнання його банкрутом” (надалі за те кстом «Рекомендації») визнач ено, що підготовче засідан ня відповідно до частини 1 ста тті 11 Закону має бути проведен о не пізніше, ніж на тридцятий день від дати прийняття заяв и про порушення провадження у справі про банкрутство. Господарським судам слід враховувати, що продовження цього строку за ініціативою сторін чи суду Законом не пер едбачено, тому відкласти роз гляд справи у підготовчому з асіданні або оголошувати пер ерву суди мають в межах встан овленого Законом тридцятиде нного строку.

Згідно ч. 2 ст. 82 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни, рішення приймається г осподарським судом за резуль татами оцінки доказів, подан их сторонами та іншими учасн иками господарського процес у, а також доказів, які були ви требувані господарським суд ом, у нарадчій кімнаті.

Статтею 75 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и передбачено, що якщо відзив на позовну заяву і витребува ні господарським судом докум енти не подано, справу може бу ти розглянуто за наявними в н ій матеріалами.

Таким чином, керуючись абз. 1 ч. 1 ст. 11 Закону про банкрутств о, п.п. 8.1. Рекомендацій, ст. ст. 75, 82 Г осподарського процесуально го кодексу України, суд розгл ядає справу виходячи з наявн их матеріалів справи.

Дослідивши детально, всебі чно, об' єктивно матеріали с прави у їх сукупності, суд дій шов наступних висновків.

Відповідно до п. 1 ст. 5 Закону про банкрутство, провадженн я у справах про банкрутство р егулюється цим Законом, Госп одарським процесуальним код ексом України, іншими законо давчими актами України.

Відповідно до п. 3 ст. 5 Закону про банкрутство, провадженн я у справах про банкрутство о кремих категорій суб'єктів п ідприємницької діяльності р егулюється з урахуванням осо бливостей, передбачених розд ілом VI цього Закону.

Статтею 41 розділу VI «Особлив ості банкрутства окремих кат егорій суб' єктів підприємн ицької діяльності»Закону пр о банкрутство встановлено, щ о відносини, пов'язані з банкр утством містоутворюючих, осо бливо небезпечних, сільськог осподарських підприємств, ст раховиків, інших категорій с уб'єктів підприємницької дія льності, регулюються цим Зак оном з урахуванням особливос тей, передбачених цим розділ ом. Регулювання застосування процедури банкрутства до бо ржника, що ліквідується влас ником належить до зазначеног о розділу VI вказаного Закону.

Частиною 1 ст. 51 Закону про ба нкрутство передбачено, що як що вартості майна боржника - ю ридичної особи, щодо якого пр ийнято рішення про ліквідаці ю, недостатньо для задоволен ня вимог кредиторів, така юри дична особа ліквідується в п орядку, передбаченому цим За коном. У разі виявлення зазна чених обставин ліквідатор (л іквідаційна комісія) зобов'я зані звернутися в господарсь кий суд із заявою про порушен ня справи про банкрутство та кої юридичної особи.

Відповідно до п. 5 ст. 7 Закону про банкрутство, боржник зоб ов'язаний звернутися в місяч ний строк до господарського суду з заявою про порушення с прави про банкрутство у разі виникнення таких обставин: з адоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе д о неможливості виконання гро шових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами; орган боржника , уповноважений відповідно д о установчих документів або законодавства прийняти ріше ння про ліквідацію боржника, прийняв рішення про звернен ня в господарський суд з заяв ою боржника про порушення сп рави про банкрутство; при лік відації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства вс тановлено неможливість борж ника задовольнити вимоги кре диторів у повному обсязі; в ін ших випадках, передбачених ц им Законом. Боржник за невико нання вимог цієї частини нес е відповідальність згідно із законом.

Судом встановлено, що відпо відно до оригіналу Витягу з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б-підприємців № 12568259 від 26 грудн я 2011 року (а.з. 45), єдиним засновни ком (учасником) Боржника є О СОБА_2. 19 вересня 2011 року власн иком Боржника - ОСОБА_2 бу ло прийнято рішення про необ хідність проведення ліквіда ції Боржника та покладення о бов' язків ліквідатора Борж ника на ОСОБА_2, яке закріп лене протоколом № 3 загальних зборів учасників Боржника в ід 19 вересня 2011 року (а.з. 6). Відпов ідно до Рішенням ліквідатора Боржника від 22 грудня 2011 року, 22 грудня 2011 року ліквідатором Б оржника в ході здійснення ан алізу фінансового становища та інвентаризації майна Бор жника було встановлено відсу тність у останнього майна та наявність кредиторської заб оргованості, неспроможність Боржника задовольнити усі в имоги кредиторів у повному о бсязі, в зв' язку з чим було пр ийнято рішення звернутись до господарського суду Київськ ої області із заявою про пору шення справи про банкрутство (а.з. 15).

Частиною 3 ст. 110 Цивільного к одексу України визначено, що якщо вартість майна юридичн ої особи є недостатньою для з адоволення вимог кредиторів , юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені з аконом про відновлення плато спроможності або визнання ба нкрутом.

Відповідно до положень ч. 2 с т. 6 Закону про банкрутство, право на звернення до госпо дарського суду із заявою про порушення справи про банкру тство мають боржник, кред итор.

Згідно п. 5 Постанови Пленум у Верховного Суду України «П ро судову практику в справах про банкрутство»№15 від 18 груд ня 2009 року (надалі за текстом «П останова»), порядок припинен ня провадження у справі про б анкрутство врегульовано спе ціальною нормою з питань бан крутства - статтею 40 Закону пр о банкрутство.

Керуючись ст. 40 Закону про ба нкрутство, дослідивши матері али справи судом встановлено , що відповідно до наявних мат еріалів справи, відсутні під стави для припинення провадж енні у цій справі про банкрут ство.

Судом встановлено, Боржник ом не надано суду аудиторськ ого висновку на вимогу суду з а останні 12 календарних місяц ів господарської діяльност і боржника.

Боржником надано аудиторс ький висновок «По результата х перевірки з метою підтверд ження ліквідаційного баланс у Боржника», проте, він не відо бражає висновків суду за ост анні 12 календарних місяців г осподарської діяльності бор жника).

Відповідно абз. 2 п. 10 ст. 11 Зако ну про банкрутство, відсутні сть аудиторського висновку н е зупиняє провадження у спра ві про банкрутство та не є під ставою для припинення провад ження у справі.

Боржник - товариство з обм еженою відповідальністю «БЕ СТ СЕЙЛЕР ЛТД», ідентифікаці йний код юридичної особи: 37052583, м ісцезнаходження: 08631, Київсь ка обл., Васильківський район , смт Глеваха, вул. Вокзальна, б уд. 2, зареєстрований 25 травн я 2010 року, факт перебування в Єд иному державному реєстрі юри дичних осіб та фізичних осіб -підприємців підтверджено Ви тягом з Єдиного державного р еєстру юридичних осіб та фіз ичних осіб-підприємців №12568259 с таном на 26 грудня 2011 року, є суб' єктом підприємницької діяль ності та є суб' єктом банкру тства.

Відповідно до п. 4, абз. 2 п. п. 7 ст . 11 Закону про банкрутство, у пі дготовчому засіданні суддя о цінює подані документи, засл уховує пояснення сторін, роз глядає обґрунтованість запе речень боржника; у разі зверн ення до суду боржника із заяв ою про порушення справи про б анкрутство у підготовчому за сіданні з'ясовуються ознаки його неплатоспроможності.

Як встановлено судом, 19 вере сня 2011 року власником Боржник а - ОСОБА_2 було прийнято рішення про необхідність пр оведення ліквідації Боржник а та покладення обов' язків ліквідатора Боржника на ОС ОБА_2, що підтверджено прото колом № 3 загальних зборів уча сників Боржника від 19 вересня 2011 року (а.з. 6). 22 грудня 2011 року лік відатором Боржника в ході зд ійснення аналізу фінансовог о становища та інвентаризаці ї майна Боржника було встано влено відсутність у останньо го майна та наявність кредит орської заборгованості, вста новлено неспроможність Борж ника задовольнити усі вимоги кредиторів Боржника у повно му обсязі, в зв' язку з чим бул о прийнято рішення звернутис ь до господарського суду Киї вської області із заявою про порушення справи про банкру тство, що підтверджено оригі налом Рішення ліквідатора Бо ржника від 22 грудня 2011 року, ная вного в матеріалах справи (а.з . 15).

Боржник у своїй заяві про по рушення справи про банкрутст во звертається до суду на під ставі ст. 51 Закону про банкрут ство у зв' язку із наявністю , визнаних Боржником вимог то вариства з обмеженою відпові дальністю «Юніорінвест Конс алт»до Боржника у розмірі 46 000, 00 грн., які не задоволені ним пр отягом трьох місяців після в становленого для їх погашенн я строку.

Детально дослідивши обста вини справи у їх сукупності с удом встановлено наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 51 Закону про банкрутство, якщо варт ості майна боржника - юридичн ої особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недо статньо для задоволення вимо г кредиторів, така юрид ична особа ліквідується в по рядку, передбаченому цим Зак оном. У разі виявлення заз начених обставин ліквіда тор (ліквідаційна комісія) зо бов'язані звернутися в госпо дарський суд із заявою про по рушення справи про банкрутст во такої юридичної особи.

Згідно ст. 1 Закону України “ Про відновлення платоспромо жності боржника або визнання його банкрутом”, безспірн ими вимогами кредиторів є ви моги кредиторів, визнані бор жником, інші вимоги кредит орів, підтверджені виконавчи ми документами чи розрахунко вими документами, за якими ві дповідно до законодавства зд ійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Відповідно до абз. 2 п. 4.6. Реком ендацій Президії Вищого Госп одарського Суду України госп одарським судам «Про деякі п итання практики застосуванн я Закону України «Про віднов лення платоспроможності бор жника або визнання його банк рутом»№0-5/1193 від 04 червня 2004 року, ініціювання боржником по рушення справи про банкрутст во свідчить про відсутність між боржником та його кредит орами спору про наявність і н еоплатність (реальну чи поте нційну) боргу, оскільки сам бо ржник визнає ці обставини. Тому від боржника не вима гається подання доказів його неплатоспроможності на моме нт звернення до господарсько го суду.

В заяві Боржника про поруш ення справи про банкрутство Боржником визнано його забор гованість перед товариством з обмеженою відповідальніст ю «Юніорінвест консалт»до Бо ржника у сумі 46 000,00 грн. Факт ная вності заборгованості Боржн ика перед товариством з обме женою відповідальністю «Юні орінвест консалт»підтвердж ено копією договору про нада ння інформаційно-консультац ійної послуги від 30 червня 2011 р оку та акту прийому-передачі наданих послуг від 29 липня 2011 р оку до договору про надання і нформаційно-консультаційно ї послуги (а.з. 31-33); визнання борг у підтверджено оригіналом до відки - «розшифровка кредит орської заборгованості»Бор жника станом на 22 грудня 2011 рок у; факт наявності заборгован ості у Боржника, кредитора та розмір заборгованості Боржн ика перед кредитором підтве рджено аудиторським висновк ом «По результатах перевірки з метою підтвердження лікві даційного балансу Боржника в ід 23 грудня 2011 року №3»(а.з. 28). Досл ідивши матеріали справи судо м встановлено, що аудиторськ а перевірка проведена публіч ним акціонерним товариством «Податковий аудит України», право проведення аудиторськ их перевірок підтверджено св ідоцтвом виданим ПАТ «Податк овий аудит України»Аудиторс ькою палатою України про вкл ючення до Реєстру аудиторськ их фірм та аудиторів № 4460, згідн о якого ПАТ «Податковий ауди т України»включено до Реєстр у аудиторських фірм та аудит орів 29 вересня 2011 року № 239/3, свідо цтво чинне до 29 вересня 2016 року , копія свідоцтва долучена За явником до матеріалів справи .

Відповідно до матеріалів с прави, заборгованість Боржни ка у сумі 46 000,00 грн. перед товари ством з обмеженою відповідал ьність «Юніорінвест консалт » виникла на підставі догово ру про надання інформаційно- консультаційної послуги від 30 червня 2011 року (надалі - Догові р), згідно п.п. 1. якого товариств о з обмеженою відповідальніс тю «Юніорінвест консалт»- ви конавець за Договором, зобов ' язався в порядку та на умов ах, визначених Договором при йняв на себе зобов' язання з а плату надати Боржнику посл угу щодо проведення разового інформаційно-консультаційн ого обслуговування персонал у Боржника з питань, пов' яза них з виробничою діяльністю Боржника. Відповідно до п.п. 3, 4 вказаного Договору, плата за надання інформаційно - конс ультаційної послуги виконав ця за договором складає 46 000, 00 г рн.; Боржник виплачує виконав цеві вказану плату протягом трьох робочих днів після під писання сторонами Акту прийм ання наданих послуг. Пунктом 5 зазначеного Договору перед бачено, що на підтвердження ф акту надання виконавцем Борж нику консультаційної послуг и відповідно до цього Догово ру складається відповідний акт в строк десяти робочих дн ів після надання послуг.

Відповідно до п.п. 1, 8 ст. 193 Госп одарського кодексу України, суб'єкти господарювання та і нші учасники господарських в ідносин повинні виконувати г осподарські зобов'язання нал ежним чином відповідно до за кону, інших правових актів, до говору, а за відсутності конк ретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до в имог, що у певних умовах звича йно ставляться. Управнена ст орона, приймаючи виконання г осподарського зобов'язання, на вимогу зобов'язаної сторо ни повинна видати письмове п освідчення виконання зобов'я зання повністю або його част ини.

Відповідно до наданого суд у акту прийому-передачі нада них послуг від 29 липня 2011 року п ро надання інформаційно-кон сультаційної послуги (а.з. 33), ст орони уклали вказаний акт на виконання Договору, яким зак ріпили, що товариством з обме женою відповідальність «Юні орінвест консалт» передалис ь, а Боржником прийнялись над ані виконавцем за Договором послуги, передбачені п. 1 Догов ору на суму 46 000,00 грн. та сторони підтвердили, що зобов' язан ня товариством з обмеженою в ідповідальність «Юніорінве ст консалт»виконані в повном у обсязі, щодо якості наданих послуг Боржник претензій не має до останнього. Судом вста новлено, що на підставі полож ень п. 4 Договору та укладеного акту прийому-передачі надан их послуг від 29 липня 2011 року пр о надання інформаційно-консу льтаційної послуги, строк сп лати Боржником наданих послу г товариством з обмеженою ві дповідальність «Юніорінвес т Консалт» за Договором наст ав 1-3 серпня 2011 року; простороче ння по сплаті заборгованості за Договором становить біль ше трьох місяців. Факт наявно сті кредиторської заборгова ності у Боржника за Договоро м про надання інформаційно- і нформаційно-консультаційно ї послуги від 30 червня 2011 року у сумі 46,0 тис. грн. підтверджено за результатом проведеної ау диторської перевірки ліквід аційного балансу Боржника, щ о підтверджено аудиторським висновком № 3 від 23 грудня 2011 рок у «по результатах перевірки з метою підтвердження ліквід аційного балансу Боржника», перевірка проведена ПАТ «Под атковий аудит України»(а. вис н. 4, а.з. 25-29); заборгованість у вка заній сумі визнається Боржни ком.

На підставі вищенаведеног о суд дійшов висновку про те, щ о заборгованість Боржника пе ред товариством з обмеженою відповідальністю «Юніорінв ест консалт»у сумі 46 000,00 грн. є б езспірною у відповідності до абз. 8 ст. 1 Закону про банкрутст во, грошовою, такою, що не спла чена Боржником товариству з обмеженою відповідальністю «Юніорінвест консалт»пі сля настання встановленого с троку його сплати більш ніж 3 м ісяці.

Відповідно до ст. 1 Закону п ро банкрутство, для цілей цьо го Закону терміни вживаються у наступному значенні: не платоспроможністю є несп роможність суб'єкта підприєм ницької діяльності виконати після настання встановленог о строку їх сплати грошові зо бов'язання перед кредиторами , в тому числі по заробітні й платі, а також виконати зобо в'язання щодо сплати страхов их внесків на загальнообов'я зкове державне пенсійне стра хування та інші види загальн ообов'язкового державного со ціального страхування, подат ків і зборів (обов'язкових пла тежів) не інакше як через відн овлення платоспроможності.

Перевіряючи платоспроможн ість чи неплатоспроможність Боржника суд також дійшов на ступних висновків.

Судом встановлено, що креди торська заборгованість Борж ника є не сплаченою від встан овленого договором строку по над три місяці. У своїй заяві п ро порушення справи про банк рутство Боржник вказує, що ма є кредиторську заборгованіс ть у загальній сумі 46 000,00 грн. пр оте не має будь-якого майна (а. з. 4). Факт відсутності активів у Боржника станом на 10 листоп ада 2011 року, за рахунок яких мож ливе погашення заборгованос ті перед кредитором Боржника підтверджено: інвентаризаці йними описами товарно-матері альних цінностей, основних з асобів, коштів, відомістю про результати проведення інвен таризації Боржника, рішенням и ліквідатора Боржника від 22 г рудня 2011 року, згідно якого О СОБА_2 у ході здійснення ана лізу фінансового становища т а інвентаризації майна Боржн ика вивив відсутність у това риства майна; довідкою лікві датора Боржника - ОСОБА_2 від 22 грудня 2011 року «Про майно вий стан Боржника»згідно яко ї у власності Боржника немає майна, грошових коштів та інш их матеріальних цінностей; м айно в заставу (іпотеку) не пер едавалося (а.з. 16). Факт відсутно сті майна у Боржника було пер евірено в ході проведення ау диторської перевірки з метою підтвердження ліквідаційно го балансу Боржника та підтв ерджено відсутність у Боржни ка майна, що підтверджено ауд иторським висновком № 3 від 23 г рудня 2011 року ПАТ «Податковий аудит України»«по результат ах перевірки з метою підтвер дження ліквідаційного балан су Боржника», зокрема, відпов ідно до даних аудиторського висновку, дані оборотного ба лансу відображають те, що на м омент проведення перевірки о боротні активи, а саме: незаве ршене будівництво відсутнє, основні засоби відсутні, інш і необоротні активи відсутні ; виробничі запаси на початок звітного періоду відсутні; д ебіторська заборгованість з а товари, роботи, послуги: чист а реалізаційна вартість на п очаток періоду дорівнює 0,0 тис . грн., первісна вартість на по чаток року дорівнює 0,0 грн., деб іторська заборгованість по р озрахунках з бюджетом відсут ня, інша поточна дебіторська заборгованість відсутня; гр ошові кошти в національній в алюті на дату проведення ауд иторської перевірки відсутн і, а також аудитор підтверджу є у висновку реальність дост овірність і правильність від ображення підприємством сво їх активів у балансі на дату п еревірки (а. з. 27). Крім того, ауди торський висновок містить ви сновок про те, що збиток підпр иємства отриманий в результа ті фінансово-господарської д іяльності на початок періоду , що перевірявся складав 39,7 тис . грн., на кінець періоду - 46,0 гр н.; кредиторська заборговані сть на кінець звітного періо ду складає 46,0 грн.; поточні зобо в' язання за розрахунками з бюджетом на початок періоду відсутні, інші поточні зобов ' язання відсутні; довгостро кових зобов' язань з терміно м погашення більше 12 місяців н а балансі немає; на дату пере вірки, згідно даних підприєм ства, заборгованості з зароб ітної плати немає; в аудиторс ькому висновку аудитором під тверджено правильність облі ку відображення в балансі Бо ржника поточних зобов' язан ь відповідно до Положення (Ст андарту) бухгалтерського обл іку №11 «Зобов' язання», власн ого капіталу відповідно до П оложення (Стандарту) бухгалт ерського обліку №5 «Звіт про в ласний капітал», а також реал ьність їх відображення в обл іку підприємства та зроблено висновок про те, що бухгалтер ський облік Боржника відпові дає чинному законодавству, б ухгалтерський баланс, подани й Боржником, складений відпо відно до нормативних актів з питань бухгалтерського облі ку, звітності (а.з. 29).

Відповідно до наданої лікв ідатором Боржника ОСОБА_2 довідки від 22 грудня 2011 року, ос танній повідомляє про те, що у Боржника працівників немає, заборгованість по оплаті за робітної плати у Боржника ві дсутня (а.з. 17).

Поряд з цим, Боржником надан о суду оригінал Витягу з Держ авного реєстру обтяжень рухо мого майна № 34421701 від 26 грудня 2011 р оку, згідно кого в державному реєстрі обтяжень рухомого м айна інформація щодо всіх ти пів обтяжень щодо Боржника в ідсутня та надано оригінал В итягу з Єдиного реєстру забо рон відчуження об' єктів нер ухомого майна № 34421748, згідно яко го інформація щодо заборон, а решту щодо Боржника відсутня .

З метою підготовки справи д о розгляду, в тому числі встан овлення майна Боржника, судо м було направлено запити до: д ержавного нотаріуса Васильк івської державної нотаріаль ної контори з проханням нада ти витяг з Єдиного реєстру пр авочинів на Боржника з момен ту його державної реєстрації ; Міжрайонного реєстраційно- екзаменаційного відділу м. В асилькова з метою отримання відомостей про наявність чи відсутність зареєстрованих за Боржником транспортних з асобів; відділу Держкомзему у м. Васильків та Головних упр авлінь Держкомзему у Київськ ій та Сумській областях з мет ою отримання відомостей про наявність чи відсутність за реєстрованих за Боржником на праві власності або праві ко ристування земельних діляно к; Васильківського міжрайонн ого БТІ, КП «Сумське БТІ» з мет ою встановлення наявності ч и відсутності зареєстровано го за Боржником на праві влас ності нерухомого майна; Інсп екцій Державного технічного нагляду Сумської обласної д ержавної адміністрації, у Ва сильківському районі Київсь кої області щодо отримання в ідомостей про наявність чи в ідсутність зареєстрованих з а Боржником тракторів, самох ідних машин, сільськогоспода рської техніки.

Станом на поточну дату на на правлені запити надійшли нас тупні відповіді: від КП «Васи льківське міжрайонне бюро те хнічної інвентаризації»№ 147 в ід 08 лютого 2012 року, згідно якої право власності на нерухоме майно в м. Василькові та Васил ьківському районі за Боржник ом не зареєстровано; від Васи льківської районної державн ої нотаріальної контори № 246/01-0 9 від 07 лютого 2012 року до якої дол учено оригінал Витягу з Держ авного реєстру правочинів №1 0989097 від 07 лютого 2012 р. згідно яког о за Боржником в Державному р еєстрі правочинів інформаці я відсутня (запит зроблено за період з моменту державної р еєстрації Боржника); від Голо вного управління держкомзем у у Київській області №07-03-3/2680 ві д 09 лютого 2012 року, згідно якого за наявною в Головному управ лінні інформацією земельні д ілянки в межах Київської обл асті за Боржником не обліков уються; від КП «Сумське міськ е БТІ»від 24 січня 2012 року, за Бор жником за даними КП «Сумське міське БТІ»право власності не зареєстровано. Інших відп овідей станом на поточну дат у до суду не надійшло.

Відповідно до п. 3 Методични х рекомендацій щодо виявленн я ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з п риховування банкрутства, фік тивного банкрутства чи довед ення до банкрутства, затверд жених Наказом Міністерства е кономіки України від 19 січня 2 006 року № 14 у редакції наказу Мі ністерства економіки Україн и від 26 жовтня 2010 року № 1361, - «Анал із наявності (відсутності) оз нак дій з приховування чи дов едення до банкрутства або фі ктивного банкрутства підпри ємства та визначення ознак в трати або відновлення платос проможності», - ч. 3 п. п 3.3. - ознака ми стійкої фінансової неспро можності можуть вважатися: з битковість діяльності протя гом двох років; відхилення по казників ліквідності від гра ничного значення; зупинення платежів, що триває понад три місяці, за наявності боргови х зобов'язань, строки платежі в за якими настали; наявність значної (понад триста мініма льних розмірів заробітної пл ати) суми непогашених боргов их зобов'язань, строки платеж ів за якими настали більше як три місяці тому; наявність зн ачної суми непогашених борго вих зобов'язань, визнаних юри дичною особою - боржником або підтверджені виконавчими до кументами; наявність у підпр иємства значної суми непогаш ених штрафів, пені, неустойки , визнаних у судовому порядку , за невиконання умов договор ів та недотримання вимог зак онодавства; наявність заяви про порушення провадження у справі про банкрутство даної юридичної особи, прийнятої д о розгляду господарським суд ом, або провадження у справі п ро банкрутство цієї юридично ї особи.

Детально дослідивши матер іали справи, суд дійшов висно вку про наявність ознак, які в казують на стійку фінансову неплатоспроможність Боржни ка, зокрема: наявність значно ї суми непогашених боргових зобов'язань, визнаних юридич ною особою - боржником або під тверджені виконавчими докум ентами; наявність заяви про п орушення провадження у справ і про банкрутство даної юрид ичної особи, прийнятої до роз гляду господарським судом, а бо провадження у справі про б анкрутство цієї юридичної ос оби.

Таким чином, на підставі вищ енаведених досліджених озна к у сукупності, суд дійшов вис новку про те, що відповідно до норми абз. 1 ч. 1 ст. 1 Закону Украї ни “Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”, яким виз начено поняття неплатоспром ожності для цілей вказаного закону, п. 3 Методичних рекомен дацій щодо виявлення ознак н еплатоспроможності підприє мства та ознак дій з приховув ання банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених Н аказом Міністерства економі ки України від 19 січня 2006 року № 14 у редакції наказу Міністерс тва економіки України від 26 жо втня 2010 року № 1361, Боржник на мом ент подачі Заяви про порушен ня справи про банкрутство та на момент винесення даної по станови є неплатоспроможним відповідно до Закону про бан крутство.

Зазначені обставини вказу ють на нездатність Боржника своєчасно та в повному обсяз і задовольнити вимоги креди тора, його неплатоспроможніс ть та дають підстави для заст осування відносно Боржника в ідповідних заходів та процед ур в порядку, встановленому З аконом про банкрутство.

Згідно з п. 1 ст. 22 Закону про ба нкрутство, у випадках, пере дбачених цим Законом, господ арський суд приймає постанов у про визнання боржника банк рутом і відкриває ліквідацій ну процедуру.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 Закон у про банкрутство, за результ атами розгляду заяви про пор ушення справи про банкрутств о юридичної особи, майна як ої недостатньо для задоволен ня вимог кредиторів, господа рський суд визнає боржника, я кий ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну проц едуру, призначає ліквідат ора, здійснює офіційне оприл юднення ухвали про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом. Обов'язки ліквіда тора можуть бути покладені н а голову ліквідаційної коміс ії (ліквідатора) незалежно ві д наявності в нього ліцензії .

Дослідивши матеріали спра ви судом встановлено, що безп осередньо від ліквідатора Бо ржника до суду не надходило з аяв чи згоди від нього стосов но призначення його ліквідат ором Боржника.

Разом з заявою про порушенн я цієї справи ліквідатором Б оржника подано клопотання пр о призначення ліквідатором Б оржника арбітражного керуюч ого Авілова С.В. та долучено за яву арбітражного керуючого А вілова С.В. на участь у справі про банкрутство.

В судовому засіданні (21 люто го 2011 року) Боржник підтримав р аніш подане клопотання про п ризначення ліквідатором Бор жника у цій справі про банкру тство арбітражного керуючог о Авілова С.В., заява про участ ь у справі якого та копія ліце нзії на право провадження ді яльності арбітражних керуюч их Авілова С.В. були долучені д о заяви про порушення справи про банкрутство. Жодних інши х заяв про призначення лікві датором Боржника у справі ві д інших осіб до суду не надход ило; заперечень щодо признач ення ліквідатором у справі А вілова С.В. до суду не надходил о.

Враховуючи відсутність зг оди голови ліквідаційної ком ісії Боржника стосовно призн ачення його ліквідатором Бор жника та наявність однієї за яви про призначення ліквідат ора банкрута, суд виходить з н аявних матеріалів справи.

Положеннями ч. 1-3 ст. 3? Закону п ро банкрутство передбачено, що якщо інше не передбачено ц им Законом, арбітражним керу ючим (розпорядником майна, ке руючим санацією, ліквідат ором) може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підпр иємницької діяльності, яка м ає вищу юридичну або економі чну освіту, володіє спеціаль ними знаннями та не є зацікав леною особою щодо боржника і кредиторів. Якщо інше не пере дбачено цим Законом, арбітра жні керуючі діють на підстав і ліцензії арбітражного керу ючого, виданої уповноваженим органом у порядку, встановле ному законом. Арбітражними к еруючими не можуть бути приз начені: особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтере сованими; особи, які здійснюв али раніше управління цим бо ржником - юридичною особою, за винятком випадків, коли з дня усунення цієї особи від упра вління зазначеним боржником минуло не менше трьох років, я кщо інше не встановлено цим З аконом; особи, яким заборонен о здійснювати цей вид підпри ємницької діяльності або зай мати керівні посади; особи, як і мають судимість за вчиненн я корисливих злочинів. До при значення арбітражним керуюч им особа має подати до господ арського суду заяву, в якій за значається, що вона не належи ть до жодної категорії вищез азначених осіб.

Як зазначено, в клопотанні Б оржник просить суд призначит и ліквідатором Боржника арбі тражного керуючого Авілова С .В. Відповідно до заяви арбітр ажного керуючого Авілова С.В . б/№ на участь у справі про бан крутство, останній повідомля є суд про те, що згодний на при значення ліквідатором у спра ві про банкрутство Боржника; за час провадження діяльнос ті арбітражного керуючого по рушення термінів подання інф ормації, передбаченої Законо м про банкрутство, до державн ого органу з питань банкрутс тва, а також порушення строкі в, визначених ухвалами арбіт ражних судів, та порушень зак онодавства та ліцензійних у мов провадження діяльності а рбітражного керуючого (розп орядника майна, керуючого са нацією, ліквідатора) не допус кав; судимості за вчинення ко рисливих злочинів та заборон и суду займатися діяльністю арбітражного керуючого не ма є; управління Боржником рані ше не здійснював; не є зацікав леною особою стосовно боржни ка відповідно до ст. 1 Закону п ро банкрутство. До вказаної з аяви долучено копію ліцензії державного департаменту з п итань банкрутства серії НО МЕР_1, видану 05 квітня 2011 року н а необмежений строк.

Частиною 2 п. п. 11.3. Рекомендаці й роз' яснено, що згідно з час тиною 1 статті 24 Закону у поста нові про визнання боржника б анкрутом господарський суд з азначає про відкриття ліквід аційної процедури, призначає ліквідатора. При призначенн і ліквідатора суду слід врах овувати ті ж обставини, що й пр и призначенні розпорядника м айна. Пунктами 2, 3 ст. 13 Закону пр о банкрутство передбачено, щ о розпорядник майна признача ється господарським судом із числа осіб, зареєстрованих д ержавним органом з питань ба нкрутства як арбітражні керу ючі, відомості про яких надаю ться в установленому порядку Вищому господарському суду України. Якщо інше не передба чено цим Законом, розпорядни ком майна може бути призначе но фізичну особу - суб'єкта під приємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економ ічну освіту, володіє спеціал ьними знаннями та не є заціка вленою особою щодо боржника і кредиторів відповідно до с татті 1 цього Закону і яка має ліцензію арбітражного керую чого, що видається в установл еному законодавством порядк у.

Суд бере до уваги клопотанн я Боржника призначити ліквід атором Боржника вказаного ар бітражного керуючого.

Дослідивши матеріали спра ви, заяву арбітражного керую чого Авілова Сергія Вікторов ича з доданими до неї докумен тами суд дійшов висновку про те, що арбітражний керуючий А вілов С.В. відповідає вимогам , встановленим законодавство м до особи арбітражного керу ючого, ліквідатора, а тому арб ітражний керуючий Авілов С.В . може бути призначений лікві датором Банкрута.

За таких обставин, суд виріш ив призначити арбітражного к еруючого Авілова С.В. ліквіда тором Боржника / банкрута у ці й справі.

Керуючись ст. ст. 1, 3?, 5, 11, 13, 22-24, 40, 51 За кону України “Про відновленн я платоспроможності боржник а або визнання його банкруто м”, ст. ст. 32-36, 75, 82, 84 Господарськог о процесуального кодексу Укр аїни, Рекомендаціями Президі ї Вищого Господарського Суду України господарським судам «Про деякі питання практики застосування Закону України «Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом»№ 0-5/1193 від 04 че рвня 2004 року, Постановою Плену му Верховного Суду України « Про судову практику в справа х про банкрутство» №15 від 18 гру дня 2009 року, Методичними реком ендаціями щодо виявлення озн ак неплатоспроможності підп риємства та ознак дій з прихо вування банкрутства, фіктивн ого банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджени х Наказом Міністерства еконо міки України від 19 січня 2006 рок у № 14 у редакції наказу Мініст ерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати товарист во з обмеженою відповідальні стю «БЕСТ СЕЙЛЕР ЛТД»(іденти фікаційний код юридичної осо би: 37052583, місцезнаходження: 08631, Київська обл., Васильківськи й район, смт Глеваха, вул. Вокз альна, буд. 2) банкрутом.

2. Встановити строк ліквідаційної процедури до 19 лютого 2013 року.

3. Задовольнити кло потання товариства з обмежен ою відповідальністю «БЕСТ СЕ ЙЛЕР ЛТД»про призначення лік відатором боржника арбітраж ного керуючого Авілова С.В.

Задовольнити заяву арбітр ажного керуючого Авілова С.В . на участь у справі про банкру тство.

4. Відкрити ліквіда ційну процедуру та призначит и ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю «БЕСТ СЕЙЛЕР ЛТД»(ідентифік аційний код юридичної особи: 37052583, місцезнаходження: 08631, АДР ЕСА_2) арбітражного керуючо го Авілова Серія Вікторовича (ліцензія Державного департ аменту з питань банкрутства серії НОМЕР_1, видана 05 квіт ня 2011 року; ідентифікаційний н омер: НОМЕР_2; місце прожив ання: АДРЕСА_1).

Зобов' язати протягом п'ят надцяти днів з дня призначен ня ліквідатора банкрута у ці й справі - ліквідатору Банкру та ОСОБА_2 передати ліквід атору всю бухгалтерську та і ншу документацію банкрута, п ечатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Ліквідаторові протягом 15 дн ів з моменту отримання цієї п останови прийняти бухгалтер ську та іншу документацію ба нкрута, печатки, штампи, матер іальні та інші цінності.

До завершення строку лікві даційної процедури забезпеч ити виконання дій та заходів , передбачених ст. ст. 25-32, 51 Закон у України «Про відновлення п латоспроможності боржника а бо визнання його банкрутом” з урахуванням особливостей п ередбачених ст. 51 Закону Украї ни «Про відновлення платоспр оможності боржника або визна ння його банкрутом”.

5. Зобов'язати лікві датора товариства з обмежено ю відповідальністю «БЕСТ СЕЙ ЛЕР ЛТД»арбітражного керуюч ого Авілова С.В. у п' ятиденни й строк з моменту отримання ц ієї постанови подати до офіц ійного друкованого органу Ве рховної Ради України «Голос України»чи Кабінету Міністр ів України «Урядовий кур' єр »оголошення про банкрутство боржника, про що надати суду в ідповідні докази. Примірник газети після публікації пода ти до господарського суду.

Газетне оголошення має міс тити повне найменування борж ника, визнаного банкрутом, йо го поштову адресу, банківськ і реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про л іквідатора Банкрута, дату пр ийняття господарським судом постанови про визнання борж ника банкрутом і відкриття л іквідаційної процедури із за стереженням про те, що кредит ори можуть направляти ліквід атору заяви з вимогами до бор жника у місячний строк з дня о публікування оголошення.

6. Зобов'язати Банк рута, керівника, власника Бан крута забезпечити виконання ліквідатором вимог законода вства, передати ліквідаторов і матеріали, відомості, докум енти щодо фінансово-господар ської діяльності Банкрута.

7. Припинити повнов аження власника майна Банкру та, органів управління банкр ута (керівника, ліквідатора т овариства з обмеженою відпов ідальністю «БЕСТ СЕЙЛЕР ЛТД» ) щодо управління банкрутом т а розпорядження його майном.

8. Звільнити з подат кової застави активи платник а податків - товариства з обме женою відповідальністю «БЕС Т СЕЙЛЕР ЛТД»(ідентифікаційн ий код юридичної особи: 37052583, міс цезнаходження: 08631, Київська обл., Васильківський район, см т Глеваха, вул. Вокзальна, буд. 2).

9. Призначити судов е засідання для розгляду зві ту ліквідатора та ліквідацій ного балансу банкрута на 15 січня 2013 року на 10 год. 00 хв. в приміщенні господарськ ого суду Київської області (м . Київ, вул. Комінтерну, 16, каб. 201).

Ліквідатору надати до 18 г рудня 2012 року звіт ліквідат ора та ліквідаційний баланс Банкрута.

10. Постанову надісл ати: ліквідатору Банкрут а (АДРЕСА_1); Відділу держав ної виконавчої служби Василь ківського міськрайонного уп равління юстиції (08600, м. Василь ків, вул. Шевченко, 1), Державном у реєстратору Васильківсько ї районної державної адмініс трації (Київська область, м. Ва сильків, 08600, вул. Соборна, 93),

Копію постанови надіслат и: Управлінню з питань бан крутства Департаменту нотар іату, банкрутства та функціо нування центрального засвід чувального органу Міністерс тва юстиції України (04071, м. Київ , вул. Ярославська, буд. 5/2, каб. 2); банкруту (08631, Київська об л., Васильківський район, смт Г леваха, вул. Вокзальна, буд. 2 ), ОСОБА_2 (08631, АДРЕСА_2), ТОВ «Юніорінвест консалт»(01054, м. К иїв, вул. Дмитрівська, буд. 46); Ва сильківській ОДПІ (Васильків ський район та м. Васильків 0860 0, м. Васильків, вул. Грушевсько го,17а); ДПІ у м. Суми (40030, м. Суми, Чер вона площа, буд. 2), Міському упр авлінню Пенсійного фонду м. В асилькова (08600, м. Васильків, вул . Володимирська, буд. 43); Управлі нню Фонду соціального страху вання від нещасних випадків у м. Василькові (08600, м. Васильків , вул. Соборна, буд. 72); Управлінн ю Фонду страхування на випад ок безробіття у м. Василькові (08600, м. Васильків, вул. Ю. Комунар ів, буд. 4а).

Дата набрання чинності постановою - 21 лютого 2012 року.

Термін пред' явлення вико навчого документу до виконан ня - до 21 лютого 2013 року.

Суддя С кутельник П.Ф.

Дата ухвалення рішення21.02.2012
Оприлюднено16.03.2012
Номер документу21838686
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б8/009-12

Ухвала від 10.12.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 09.11.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Постанова від 21.02.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 07.02.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

Ухвала від 24.01.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Скутельник П.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні