Ухвала
від 14.03.2012 по справі 17/5007/24/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан П утятинський, 3/65, '481-620

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"14" березня 2012 р. № 17/5007/24/12

Суддя Шніт А.В., розглянувши

позовну заяву Прокурора Бе рдичівського району в інтере сах держави в особі Державно го Комітету ветеринарної мед ицини України Головного упра вління ветеринарної медицин и в Житомирській області (м.Жи томир), Бердичівської районн ої державної лікарні ветерин арної медицини (м. Бердичів),

до Фізичної особи - підприєм ця ОСОБА_1 (м.Бердичів)

про стягнення 5541,40 грн.

визнав подані матеріали до статніми для прийняття позов ної заяви до розгляду.

Крім того, прокурор у прохальній частині позову пр осить вжити заходи для забез печення позову, а саме: наклас ти арешт на грошові кошти та м айно відповідача.

Згідно зі ст. 66 ГПК Укра їни господарський суд за зая вою сторони, прокурора чи йог о заступника, який подав позо в, або з своєї ініціативи має п раво вжити заходів до забезп ечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-я кій стадії провадження у спр аві, якщо невжиття таких захо дів може утруднити чи зробит и неможливим виконання рішен ня господарського суду.

Перелік заходів до заб езпечення позову визначений ст.67 ГПК України. Зокрема, до за ходів забезпечення позову, щ о застосовуються господарсь кими судами, відносяться нак ладення арешту на майно або г рошові кошти, що належать від повідачеві.

Як передбачено п.1 Пост анови Пленуму Вищого господа рського суду України №16 від 26.12 .2006р. "Про деякі питання практик и застосування заходів забез печення позову", у вирішенні п итання про забезпечення позо ву господарський суд має зді йснити оцінку обґрунтованос ті доводів заявника щодо нео бхідності вжиття відповідни х заходів з урахуванням: розу мності, обґрунтованості і ад екватності вимог заявника що до забезпечення позову; забе зпечення збалансованості ін тересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв'язку між конкре тним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможни й такий захід забезпечити фа ктичне виконання судового рі шення в разі задоволення поз ову; імовірності утруднення виконання або невиконання рі шення господарського суду в разі невжиття таких заходів; запобігання порушенню у зв'я зку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законо м інтересів осіб, що не є учасн иками даного судового процес у.

Здійснивши оцінку обґ рунтованості заяви прокурор а щодо необхідності вжиття в ідповідних заходів до забезп ечення позову, з урахуванням імовірності утруднення вико нання або невиконання рішенн я господарського суду в разі невжиття таких заходів, суд д ійшов висновку про відсутніс ть підстав для накладення ар ешту на грошові кошти та майн о відповідача, у даній стадії провадження справи.

Керуючись ст.ст. 61, 64 - 67, 86 Госпо дарського процесуального Ко дексу України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити пров адження у справі.

2. Розгляд справи призначити на "05" квітня 2012 р. о 12:00.

Засідання відбудеться у пр иміщенні господарського суд у за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в кімнаті № 111.

3. Зобов'язати Позивача та пр окурора:

- надати для огляду оригінал и документів, на яких ґрунтую ться позовні вимоги;

- надати довідку про заборго ваність відповідача на день судового розгляду справи в м ежах заявлених позовних вимо г;

- провести звірку розрахунк ів на день судового засіданн я. Для проведення звірки повн оважному представнику позив ача прибути до відповідача. А кт звірки, належним чином офо рмлений, надати суду;

- надати докази направлення відповідачу претензій;

- надати довідку (витяг) з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців про наявну в ньом у інформацією щодо відповіда ча, станом на дату порушення п ровадження у справі;

- надати оригінал опису вкла дення як доказ направлення п озовної заяви з доданими до н еї документами відповідачу;

- надати копію наказу №71 від 2 0.06.2011р.;

- надати письмові пояснення щодо періоду виникнення зоб ов'язань щодо сплати наданих послуг;

- надати інші докази, які під тверджують викладені у позов ній заяві обставини.

4. Зобов'язати Відповідача:

- надати письмовий відзив на позовну заяву, з зазначенням доказів, що підтверджують ви кладені у відзиві обставини та нормативно - правового обґ рунтування своїх заперечень , забезпечити надіслання поз ивачу копії відзиву у порядк у передбаченому ст. 59 ГПК Укра їни;

- надати докази в підтвердже ння проведення розрахунків з позивачем;

- при незгоді з розрахунком суми позову подати власний р озрахунок з посиланням на ко нкретні норми права;

- провести звірку взаємороз рахунків з позивачем;

- надати довідку (витяг) з Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб - п ідприємців про наявну в ньом у інформацію щодо себе стано м на дату порушення провадже ння у справі (оригінал - для ог ляду в судовому засіданні, на лежним чином засвідчену копі ю - до матеріалів справи).

5. Відмовити в задоволенні к лопотання прокурора щодо заб езпечення позову.

6. Учасникам процесу письмов і докази, які подаються до гос подарського суду, оформити в ідповідно до вимог ст. 36 ГПК Ук раїни, а пояснення викласти п исьмово.

7. В судове засідання виклик ати уповноважених представн иків сторін та прокурора.

8. Попередити сторони, у разі нез'явлення у судове засідан ня позивача та не подання вит ребуваних судом документів, позовну заяву буде залишено без розгляду на підставі п.5 с т. 81 ГПК України, а у разі нез'яв лення у судове засідання від повідача, справу буде розгля нуто за наявними в ній матері алами у відповідності до ст. 75 ГПК України.

Суддя Шніт А.В.

1 - до справи; 2-3 - позивачам (рек ом. з пов.) 4 - відповідачу (реком . з пов.) 5-6 - прокурору

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення14.03.2012
Оприлюднено19.03.2012
Номер документу21889210
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/5007/24/12

Рішення від 19.04.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

Ухвала від 14.03.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Шніт А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні