Постанова
від 13.03.2012 по справі 5016/4167/2011(9/60)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"13" березня 2012 р. Справа № 5016/4167/2011(9/60)

м. Миколаїв

Кредитор: Сільськогосп одарське товариство з обмеже ною відповідальністю “Гориз онт-Агро”, 55630, Миколаївська обл асть, Новобузький район, с. Нов омиколаївка.

Боржник: Товариство з об меженою відповідальністю “А гронафтосервіс”, 56600, Миколаїв ська область, м. Нова Одеса, ву л. Решетєєва, 79-а

Державний реєстратор: Н овоодеська районна державна адміністрація Миколаївсько ї області

Відділ з питань банкрутст ва Головного управління юсти ції у Миколаївській області

м. Миколаїв, вул. Пушкінська , 87-а

Суддя Ржепецький В.О.,

за участю представни ків:

від кредитора: ОСОБА_1 за дов. № 10 від 12.01.12р.;

від боржника: не з' явився

Суть спору: про визна ння боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю “Агронафтосервіс” - банкру том та відкриття ліквідаційн ої процедури.

встановив:

Ухвалою господарсь кого суду Миколаївської обла сті від 19.12.2011р., за заявою Сільсь когосподарського товариств а з обмеженою відповідальніс тю “Горизонт-Агро” порушено справу про банкрутство Товар иства з обмеженою відповідал ьністю “Агронафтосервіс” з а ознаками ст. 52 Закону Україн и “Про відновлення платоспро можності боржника або визнан ня його банкрутом”. Заяву обґ рунтовано тим, що боржник має кредиторську заборгованіст ь в сумі 61357,16 грн. та відсутній з а адресою місцезнаходження.

Боржник в судове засі дання не з`явився, відзиву на з аяву кредитора суду не надав , про дату, час та місце розгля ду справи повідомлений належ ним чином.

На підставі ст. 75 ГПК У країни, суд розглядає справу за наявними в ній матеріалам и.

Розглянувши матеріал и справи, заслухавши пояснен ня представника кредитора, с уд дійшов висновку про задов олення заяви виходячи з наст упного.

Товариство з обмеж еною відповідальністю “Агро нафтосервіс” зареєстроване як суб`єкт підприємницької д іяльності - юридична особа Н овоодеською районною держав ною адміністрацією Миколаїв ської області 07.12.2005р. та відсут нє за адресою місцезнаходжен ня, про що свідчить довідка з Є диного державного реєстру юр идичних осіб та фізичних осі б - підприємців станом на 13.01.20 12р.

Наявність безспірної к редиторської заборгованост і боржника перед кредитором в сумі 61357,16 грн. підтверджуєтьс я рішенням господарського су ду Миколаївської області від 11.10.2011р. у справі №5016/3142/2011 (6/168) про стяг нення з ТОВ “Агронафтосервіс ” на користь СТОВ “Горизонт-А гро” заборгованості в сумі 6051 6,00 грн. 605,16 грн. державного мита т а 236,00 грн. витрат на інформацій но-технічне забезпечення суд ового процесу, виданим на вик онання вказаного рішення нак азом суду від 24.10.2011р. №5016/3142/2011 (6/168), по становою ВДВС Новоодеського районного управління юстиці ї від 14.11.2011р. про відкриття вико навчого провадження з викон ання наказу господарського с уду №5016/3142/2011 (6/168).

Станом на час розгл яду справи заборгованість бо ржника перед кредитором скла дає 61357,16 грн., про що свідчить по відомлення ВДВС Новоодесько го районного управління юсти ції від 21.02.2012р. №14/1192.

Згідно статті 209 Господар ського кодексу України, у раз і нездатності суб`єкта підпр иємництва після настання вст ановленого строку виконати с вої грошові зобов`язання пер ед іншими особами або держав ою інакше як через відновлен ня його платоспроможності, ц ей суб`єкт відповідно до част ини четвертої статті 205 цього Кодексу визнається неспромо жним. Нездатність боржника в ідновити свою платоспроможн ість та задовольнити визнан і судом вимоги кредиторів ін акше як через застосування в изначеної судом ліквідаційн ої процедури вважається банк рутством.

Відповідно до ч.1 ст. 52 Зако ну України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ” у разі, якщо громадянин-пі дприємець - боржник або керів ні органи боржника - юриди чної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником пр отягом року до органів держа вної податкової служби згі дно із законодавством подат кових декларацій, документі в бухгалтерської звітності , а також за наявності інших ознак, що свідчать про від сутність підприємницької д іяльності боржника, заява п ро порушення справи про банк рутство відсутнього боржник а може бути подана кредитор ом незалежно від розміру йо го вимог до боржника та строк у виконання зобов`язань.

Оцінивши фактичні обста вини справи та матеріали спр ави у відповідності до ст. 43 ГП К суд дійшов висновку, що лікв ідація має бути здійснена че рез застосування положень ст .52 Закону.

Відповідно ст. 23 Закону Укра їни “Про відновлення платос проможності боржника або ви знання його банкрутом”, з дн я прийняття господарським су дом постанови про визнання б оржника банкрутом і відкритт я ліквідаційної процедури:

- підприємницька діяльніст ь банкрута завершується закі нченням технологічного цикл у з виготовлення продукції у разі можливості її продажу;

- строк виконання всіх грошо вих зобов`язань банкрута та з обов`язання щодо сплати стра хових внесків на загальнообо в`язкове державне пенсійне с трахування та інші види зага льнообов`язкового державног о соціального страхування, п одатків і зборів (обов'язкови х платежів) вважається таким , що настав;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), проц ентів та інших економічних с анкцій по всіх видах заборго ваності банкрута;

- відомості про фінансове ст ановище банкрута перестають бути конфіденційними чи ста новити комерційну таємницю;

- укладення угод, пов`язаних з відчуженням майна банкрут а чи передачею його майна тре тім особам, допускається в по рядку, передбаченому Законом ;

- скасовується арешт, накла дений на майно боржника, визн аного банкрутом, чи інші обме ження щодо розпорядження май ном такого боржника. Накладе ння нових арештів або інших о бмежень щодо розпорядження м айном банкрута не допускаєть ся;

- вимоги за зобов`язаннями б оржника, визнаного банкрутом , що виникли під час проведенн я процедур банкрутства, можу ть пред`являтися тільки в меж ах ліквідаційної процедури;

- виконання зобов`язань борж ника, визнаного банкрутом, зд ійснюється у випадках і поря дку, передбаченому цим розді лом.

3 дня прийняття господарськ им судом постанови про визна ння боржника банкрутом і від криття ліквідаційної процед ури припиняються повноважен ня органів управління банкру та щодо управління банкрутом та розпорядження його майно м, керівник банкрута звільня ється з роботи у зв`язку з банк рутством підприємства, про щ о робиться запис у його трудо вій книжці, а також припиняют ься повноваження власника (в ласників) майна банкрута.

Відповідно до ст. 25 Закону, по садові особи банкрута зобов` язані передати всі документи , печатки, штампи, бланки банкр ута і його активи ліквідатор у. Невиконання цієї вимоги За кону є складом злочину, перед баченого ст. 221 Кримінального кодексу України.

Кредитором запропонован о призначити ліквідатором у справі арбітражного керуючо го Козлова Вячеслава Олексан дровича (ліцензія серії НОМ ЕР_1, видана Державним депар таментом з питань банкрутств а 02.12.2010р.), за його згодою.

Керуючись ст. ст. 1, 12, 22, 52 Закону України «Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом», с т. 86 ГПК України господарськи й суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати боржни ка - Товариство з обмеженою ві дповідальністю “Агронафтос ервіс” (код ЄДРПОУ 32320018) - банкру том.

2. Визнати безспірні грошо ві вимоги Сільськогосподарс ького товариства з обмеженою відповідальністю “Горизонт -Агро” - 61357,16 грн.

3. Відкрити ліквідаційн у процедуру.

4. Призначити ліквідато ром у справі арбітражного ке руючого Козлова Вячеслава Ол ександровича (ліцензія серії НОМЕР_1, видана Державним департаментом з питань банк рутства 02.12.2010р., АДРЕСА_1, адр еса для листування: АДРЕСА_ 2 ).

5. Призначеному ліквідато ру здійснити ліквідацію борж ника відповідно до вимог Зак ону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ».

6. З моменту прийняття дано ї постанови припиняється під приємницька діяльність борж ника, вважається таким, що нас тав строк виконання всіх гро шових зобов' язань банкрута та зобов' язань щодо сплати податків і зборів (обов' язк ових платежів), припиняється нарахування неустойки (штра фу, пені), процентів та інших е кономічних санкцій по всіх в идах заборгованості банкрут а.

7. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо керівництва банкрутом та розпорядження його майно м, припинити повноваження вл асників майна банкрута.

8. Зобов`язати орган управ ління боржника не пізніше 10-де нного строку з дня винесення ухвали передати всі докумен ти, печатки, штампи банкрута і його активи ліквідатору. Пр имірник акту прийому-переда чі надати суду.

9. Скасувати арешт, накладен ий на майно банкрута, чи інші о бмеження щодо розпорядження майном банкрута. Накладення нових арештів або інших обме жень щодо розпорядження майн ом банкрута не допускається.

10. Постанову надіслати на ад ресу: кредитора, банкрута, лік відатора, державного реєстра тора, засновника (учасника) ТО В “Агронафтосервіс” - ОСО БА_2 (АДРЕСА_3).

Суддя В.О.Ржепецький

Дата ухвалення рішення13.03.2012
Оприлюднено19.03.2012
Номер документу21889544
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5016/4167/2011(9/60)

Ухвала від 20.12.2018

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Аленін О.Ю.

Постанова від 15.08.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 27.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 29.05.2018

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Лавриненко Л.В.

Ухвала від 15.06.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 18.06.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 26.10.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 28.09.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 14.09.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 26.08.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні