Постанова
від 26.12.2011 по справі 2а-0870/9266/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 грудня 2011 року < Текст > Справа № 2а-0870/9266/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого судді Нестеренк о Л.О., розглянувши у місті Зап оріжжі у письмовому провадже нні адміністративну справу

за заявою Державної податк ової інспекції у Ленінському районі м. Запоріжжя

до Товариства з обмеженою в ідповідальністю «Крон - Аль фа»

про стягнення 1056 грн. 00 коп. по даткового боргу,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспек ція у Ленінському районі м. За поріжжя звернулася із адміні стративним позовом до Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Крон - Альфа» про стя гнення 1056 грн. 00 коп. податковог о боргу.

В позовній заяві позивач за значив, що станом на 11.10.2011р. відп овідач має податковий борг з податку на прибуток у сумі 1056 г р. Податкова заборговані сть відповідачем у добровіль ному порядку не сплачена, том у позивач просить стягнути ї ї у судовому порядку.

У судове засідання позивач не з'явився, подав заяву , в які й просить провести розгляд с прави за відсутністю його пр едставника, на задоволенні п озову наполягає.

У судове засідання відпові дач не з'явився. Про час, місце та дату судового засідання в ідповідач повідомлявся нале жним чином. Письмових запере чень на адміністративний поз ов з боку відповідача до суду не надходило.

Відповідно до ч. 6 ст.128 КАС Укр аїни, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому з асіданні, визначених цією ст аттею, але прибули не всі особ и, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином по відомлені про дату, час і місц е судового розгляду, суд має п раво розглянути справу у пис ьмовому провадженні у разі в ідсутності потреби заслухат и свідка чи експерта.

В зв' язку з неявкою у судов е засідання всіх осіб, які бер уть участь у справі, фіксуван ня судового засідання за доп омогою звукозаписувального технічного засобу відповідн о до ч. 4 ст. 41 КАС України не здій снюється, справа розглядаєть ся у письмовому провадженні.

З' ясувавши обставини спр ави та перевіривши їх доказа ми, суд приходить до висновку , що позов підлягає задоволен ню з наступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю «Крон- Альфа», зареєстровано як платник по датків і зборів в Державній п одатковій інспекції у Ленінс ькому районі м. Запоріжжя.

Відповідно до п.п 4.1.1 п. 4.1 ст. 4 За кону України «Про порядок по гашення зобов'язань платникі в податків перед бюджетами т а державними цільовими фонда ми», в редакції, яка діяла на ч ас виникнення податкового бо ргу, платник податків самост ійно обчислює суму податково го зобов' язання, яку зазнач ає у податковій декларації.

Пункт 5.1 ст. 5 Закону «Про поря док погашення зобов'язань пл атників податків перед бюдже тами та державними цільовими фондами» зазначає, що податк ове зобов' язання, самостійн о визначене платником податк ів у податковій декларації, в важається узгодженим з дня п одання такої податкової декл арації.

Відповідно до п.п 5.3.1 п. 5.3 ст. 5 За кону України «Про порядок по гашення зобов' язань платни ків податків перед бюджетами та державними цільовими фон дами» платник податків зобов 'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язанн я, зазначену у поданій ним под атковій декларації, протягом десяти календарних днів, нас тупних за останнім днем відп овідного граничного строку, передбаченого підпунктом 4.1.4 пункту 4.1 статті 4 цього Закону для подання податкової декл арації.

09.11.2009 р. до Державної податков ої інспекції у Ленінському р айоні м. Запоріжжя Товариств ом з обмеженою відповідальні стю «Крон-Альфа» подана Под аткова декларація з податк у на прибуток № 101615 за 3 квартал 2 009 р.

Відповідно до Податкової декларації підлягало спла ті 825 гр. 00 коп. податку. У зв»язку з існуючою переплатою в сумі 549 гр., сума боргу становить 231 гр .

09.02.2010 р. до Державної податков ої інспекції у Ленінському р айоні м. Запоріжжя Товариств ом з обмеженою відповідальні стю «Крон-Альфа» подана Под аткова декларація з податк у на прибуток № 131756 за 2009 р.

Відповідно до Податкової декларації підлягало спла ті 825 грн. 00 податку.

Згідно з п.п. 5.4.1 п. 5.4 ст. 5 Закону України «Про порядок погашен ня зобов' язань платників по датків перед бюджетами та де ржавними цільовими фондами» узгоджена сума податкового зобов'язання, не сплачена пла тником податків, визнається сумою податкового боргу плат ника податків.

Відповідно до п.п. 6.2.1 п. 6.2 ст. 6 За кону України «Про порядок по гашення зобов' язань платни ків податків перед бюджетами та державними цільовими фон дами» у разі, коли платник под атків не сплачує узгоджену с уму податкового зобов'язання в установлені строки, податк овий орган надсилає такому п латнику податків податкові в имоги.

Державною податковою інсп екцією у Ленінському районі м. Запоріжжя Товариству з обм еженою відповідальністю «Кр он-Альфа» направлена Перша п одаткова вимога від 24.11.2009 р. № 1/1197/ 20564 на суму 231гр. 00 коп. та Друга по даткова вимога № 2/1344/30822 від 29.12.2009 р . на суму 231 гр. 00 коп.

Згідно до п. 95.1, п. 95.2, п. 95.3 ст. 95 Под аткового кодексу України орг ан державної податкової служ би здійснює за платника пода тків і на користь держави зах оди щодо погашення податково го боргу такого платника под атків шляхом стягнення кошт ів, які перебувають у його вла сності, а в разі їх недостатно сті шляхом продажу майна так ого платника податків, яке пе ребуває у податковій заставі . Стягнення коштів та продаж м айна платника податків прова дяться не раніше ніж через 60 к алендарних днів з дня надісл ання такому платнику податко вої вимоги. Стягнення коштів з рахунків платника податкі в у банках, обслуговуючих так ого платника податків, здійс нюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податково ї служби, у розмірі суми подат кового боргу або його частин и. Орган державної податково ї служби звертається до суду щодо надання дозволу на пога шення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платн ика податків, що перебуває у п одатковій заставі. Рішення с уду щодо надання вказаного д озволу є підставою для прийн яття органом державної подат кової служби рішення про пог ашення усієї суми податковог о боргу. Рішення органу держа вної податкової служби підпи сується його керівником та с кріплюється гербовою печатк ою органу державної податков ої служби. Перелік відомосте й, які зазначаються у такому р ішенні, встановлюється центр альним органом державної под аткової служби.

За таких обставин, суд дійшо в висновку, що заявлені Держа вною податковою інспекцією у Ленінському районі м. Запорі жжя позовні вимоги про стягн ення з Товариства з обмежено ю відповідальністю «Крон-Аль фа» 1056 гр. 00 коп. податкової забо ргованості є обґрунтованим и і підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС Укр аїни у справах, в яких позивач ем є суб'єкт владних повноваж ень, а відповідачем - фізична ч и юридична особа, судові витр ати, здійснені позивачем, з ві дповідача не стягуються.

Керуючись ч. 4 ст. 41, ст.ст. 94, 95, ст .ст. 158-163 КАС України; п.п 4.1.1 п.4.1, ст. 4; п.п. 5.2.1 п. 5.2, п.п. 5.3.1 п 5.3, п.п. 5.4.1 п. 5.4 ст. 5; п .п. 6.2.1 п. 6.2 ст. 6 Закону України «Пр о порядок погашення зобов' я зань платників податків пере д бюджетами та державними ці льовими фондами»; п. 95.1, п. 95.2, п. 95.3 с т. 95, Податкового кодексу Укра їни,суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Кр он-Альфа» (вул. Ладозька, буд . 19, кв. 98, м. Запоріжжя, 69096, код ЄДР ПОУ 30599907) на користь державного бюджету Ленінського району м. Запоріжжя (розрахунковий р ахунок р/р 31117009700006, код платежу 1102100 0, банк - ГУДК у Запорізькій обл асті, МФО 813015), податкову заборг ованість в сумі 1056 грн. 00 коп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя Л.О.Нестеренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.12.2011
Оприлюднено19.03.2012
Номер документу21898307
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/9266/11

Постанова від 26.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 30.11.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 26.10.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні