Ухвала
від 01.03.2012 по справі 2а-1670/9076/11
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної зая ви без розгляду

01 березня 2012 року м. Полтава Справа № 2а-1670/9076/11

Полтавський окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого судді - Удов іченка С.О.,

при секретарі - Авдєєнку Є .В.,

за участю:

представників відповідача - ОСОБА_1, ОСОБА_2,

розглянувши у відкри тому судовому засіданні спра ву за адміністративним позов ом Приватного акціонерного т овариства "Полтавський хлібо завод № 2" до Державної податк ової інспекції у м. Полтаві пр о скасування податкового пов ідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В:

31 жовтня 2011 р. Приватне а кціонерне товариство "Полтав ський хлібозавод № 2" звернуло ся до Полтавського окружного адміністративного суду з по зовною заявою до Державної п одаткової інспекції у м. Полт аві про скасування податков ого повідомлення - рішення ві д 27.07.2011 № 0001182310.

Ухвалами Полтавсько го окружного адміністративн ого суду від 16 листопада 2011 рок у провадження у справі за дан им адміністративним позовом відкрито та закінчено підго товче провадження та признач ено справу до судового розгл яду.

Як слідує із матеріалів сп рави, в судове засідання, приз начене на 21 лютого 2012 року, пози вач явку уповноваженого пред ставника не забезпечив, хоча в справі наявні докази, що він належним чином повідомлений про час та місце розгляду дан ої справи, що підтверджуєтьс я повідомленням про вручення поштового відправлення. 20 лют ого 2012 року від позивача надій шло клопотання про відкладен ня розгляду справи у зв'язку і з неможливістю забезпечити у часть представника в судовом у засіданні. При цьому будь-як их доказів, в підтвердження п ідстав відкладення розгляду справи суду не надано.

Відповідно до пункту 2 части ни першої статті 128 Кодексу ад міністративного судочинств а України суд відкладає розг ляд справи в разі неприбуття в судове засідання позивача , належним чином повідомлено го про дату, час і місце судово го розгляду, якщо від нього не надійшло заяви про розгляд с прави за його відсутності.

На виконання приписів вказ аної норми судом відкладений розгляд справи до 01 березня 2012 року, проте в судове засіданн я представник позивача повто рно не з'явився. Судова повіст ка про виклик в судове засіда ння, направлена на адресу поз ивача згідно із даними Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб - під приємців.

У відповідності до ча стини восьмої статті 35 Кодекс у адміністративного судочин ства України вважається, що п овістку вручено юридичній ос обі, якщо вона доставлена за а дресою, внесеною до відповід ного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її п редставником, і це підтвердж ується підписом відповідної службової особи.

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 155 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд своєю ухв алою залишає позовну заяву б ез розгляду, позивач повторн о не прибув у попереднє судов е засідання чи у судове засід ання без поважних причин, якщ о від нього не надійшло заяви про розгляд справи за його ві дсутності.

Вказана норма також кореспондується із положенн ям частини третьої статті 128 К одексу адміністративного су дочинства України відповідн о до якої, у разі повторного не прибуття позивача, належним чином повідомленого про дату , час і місце судового розгляд у, без поважних причин, якщо ві д нього не надійшло заяви про розгляд справи за його відсу тності, суд залишає позовну з аяву без розгляду.

Зазначена норма проц есуального закону є імперати вною і підлягає застосуванню судом.

При вирішенні питанн я про застосування до позовн ої заяви Приватного акціонер ного товариства "Полтавський хлібозавод № 2" процесуальних наслідків, встановлених пун ктом 4 частини першої статті 15 5 Кодексу адміністративного судочинства України, судом т акож враховано, що згідно з ча стиною першою статті 122 Кодекс у адміністративного судочин ства України адміністративн а справа має бути розглянута і вирішена протягом розумно го строку, але не більше місяц я з дня відкриття провадженн я у справі, якщо інше не встано влено цим Кодексом.

Отже, неявка представ ника позивача у судові засід ання створює перешкоди для с воєчасного розгляду справи п о суті.

Крім того, позивачем т ак і не виконано вимоги суду п ро надання додаткових доказі в, які необхідні для всебічно го та об'єктивного розгляду с прави.

При цьому суд звертає увагу, що чинне законодавств о не обмежує коло представни ків позивача при розгляді ад міністративної справи.

Враховуючи те, що від п озивача зави про розгляд спр ави у його відсутності не над ходило, суд, вважає за можливе залишити позовну заяву Прив атного акціонерного товарис тва "Полтавський хлібозавод № 2" без розгляду.

На підставі викладен ого, керуючись частиною 3 стат ті 128, пунктом 4 частини 1 статті 155, статтями 160, 165 Кодексу адміні стративного судочинства Укр аїни, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Приватно го акціонерного товариства " Полтавський хлібозавод № 2" до Державної податкової інспек ції у м. Полтаві про скасуванн я податкового повідомлення-р ішення залишити без розгляд у.

Роз'яснити, що особа, позовн а заява якої залишена без роз гляду, після усунення підста в, з яких заява була залишена б ез розгляду, має право зверну тися до адміністративного су ду в загальному порядку.

Ухвала набирає закон ної сили після закінчення ст року подання апеляційної ска рги, якщо таку скаргу не було п одано. У разі подання апеляці йної скарги судове рішення, я кщо його не скасовано, набира є законної сили після поверн ення апеляційної скарги, від мови у відкритті апеляційног о провадження або набрання з аконної сили рішенням за нас лідками апеляційного провад ження.

Ухвала може бути оск аржена до Харківського апеля ційного адміністративного с уду через Полтавський окружн ий адміністративний суд шлях ом подання апеляційної скарг и протягом п'яти днів з дня про голошення ухвали з одночасни м поданням її копії до суду ап еляційної інстанції. У разі я кщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні аб о складення ухвали у повному обсязі відповідно до частин и третьої статті 160 Кодексу ад міністративного судочинств а України, або без виклику осо би, яка її оскаржує, апеляційн а скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання коп ії ухвали.

Суддя С.О. Удовіченко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.03.2012
Оприлюднено20.03.2012
Номер документу21912456
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/9076/11

Ухвала від 16.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 16.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 02.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 01.03.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 21.02.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 02.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Удовіченко С.О.

Ухвала від 16.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Удовіченко С.О.

Ухвала від 16.11.2011

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Удовіченко С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні