Ухвала
від 02.03.2012 по справі 2а-1670/1159/12
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

           

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у забезпеченні позову

02 березня 2012 року

м. Полтава

Справа № 2а-1670/1159/12

          

          Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Удовіченко С.О., розглянувши клопотання Державної податкової інспекції у м. Полтаві про забезпечення позову у справі  за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Приватної фірми "Легіон - В" про стягнення податкового боргу,  -

В С Т А Н О В И В:

          28 лютого 2012 року Державна податкова інспекція у м. Полтаві звернулася  до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Приватної фірми "Легіон - В" про стягнення податкового боргу в розмірі 793,57 грн.

          Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 01 березня 2012 провадження у справі за даним адміністративним позовом  відкрито.

          Прохальна частина цього адміністративного позову містить клопотання про забезпечення позову в порядку статей 117, 118 Кодексу адміністративного судочинства України шляхом заборони вчиняти будь-які дії щодо відчуження майна та списання грошових коштів з рахунків на суму 793,57 грн.

          Згідно із частиною  першою статті 117 Кодексу адміністративного судочинства  України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.

                Позивачем не надано суду доказів, які свідчать про наявність обставин, визначених частиною першою статті 117 Кодексу адміністративного судочинства України.

          При цьому суд враховує, що вказаний вид забезпечення позову є явно не співрозмірним із заявленими позивачем вимогами щодо стягнення боргу в сумі 793,57 грн.

          Таким чином, суд приходить до висновку про необхідність відмови у заявленому клопотанні.

          На підставі викладеного, керуючись статтями  117, 118 Кодексу адміністративного судочинства України,  -

У Х В А Л И В:

Відмовити в задоволенні клопотання про забезпечення адміністративного позову Державної податкової інспекції у м. Полтаві до Приватної фірми "Легіон - В" про стягнення податкового боргу.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали з одночасним поданням  її копії до суду апеляційної інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або складення ухвали у повному обсязі відповідно до частини третьої статті 160  Кодексу адміністративного судочинства України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

          Суддя                                                                                С.О. Удовіченко

Дата ухвалення рішення02.03.2012
Оприлюднено20.03.2012
Номер документу21912738
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідмову у забезпеченні позову 02 березня 2012 року

Судовий реєстр по справі —2а-1670/1159/12

Постанова від 29.03.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 02.03.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 02.03.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні