Постанова
від 06.02.2012 по справі 2а-0870/11869/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 лютого 2012 року < Текст > Справа № 2а-0870/11869/11

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі головуючого - судді Артоуз О.О. при секретарі судового за сідання Сподіновій А.М.

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

ВСТАНОВИВ:

14 грудня 2011 року до Запорізьк ого окружного адміністратив ного суду надійшов адміністр ативний позов Державної пода ткової інспекції у Комунарсь кому районі м. З апоріжжя до Товариства з обм еженою відповідальністю «Мі гметсервіс»; треті особи: О СОБА_1, ОСОБА_2 про припин ення підприємницької діяльн ості юридичної особи.

В позовній заяві вказано, що Товариство з обмеженою відп овідальністю Фірма «Мігметс ервіс» не надає більше року о рганам державної податкової служби податкові декларації та документи фінансової зві тності. Позовні вимоги обґру нтовуються частиною 2 ст. 38 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» в ід 15.05.2003, № 755-IV.

06.02.2012 позивач у судове засіда ння не з' явився, направив до канцелярії суду заяву про ро згляд справи без його участі .

Відповідач у судове засіда ння, також, не з' явився, про п ричини неявки до суду не пові домив, про дату та час судовог о засідання був повідомлений належним чином.

Судові повістки про виклик направлялись відповідачу ре комендованим листом з повідо мленням про вручення на юрид ичну адресу внесену до Єдино го державного реєстру юридич них осіб та фізичних осіб-під приємців.

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС Укр аїни, розписку про одержання повістки (повістку у разі нем ожливості вручити її адресат у чи відмови адресата її одер жати) належить негайно повер нути до адміністративного су ду. У разі повернення поштово го відправлення із повісткою , яка не вручена адресату з нез алежних від суду причин, вваж ається, що така повістка вруч ена належним чином, але були п овернуті суду з відміткою по шти «за закінченням терміну зберігання».

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами ст. 41 КА С України суд розглянув спра ву на підставі наявних доказ ів, фіксування судового засі дання за допомогою звукозапи сувального технічного засоб у не здійснювалось.

Вивчивши матеріали адміні стративного позову, з' ясува вши обставини справи та пере віривши їх доказами, суд прих одить до наступних висновків .

Згідно довідки № 95-11 від 13.05.2011 ро ку, відповідачем до Державно ї податкової інспекції у Ком унарському районі м. Запоріж жя остання податкова звітніс ть не надавалась останні три роки.

Відповідно до п. 15.1 ст. 15 Подат кового кодексу України платн иками податків визнаються фі зичні особи (резиденти і нере зиденти України), юридичні ос оби (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені п ідрозділи, які мають, одержую ть (передають) об' єкти опода ткування або провадять діяль ність (операції), що є об' єкто м оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими за конами, і на яких покладено об ов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом .

За правилами ч. 2 ст. 38 Закону У країни «Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб-підприємців» від 15.05.2003 № 755-IV підставою для постановлен ня судового рішення щодо при пинення юридичної особи, що н е пов' язано з банкрутством юридичної особи є неподання протягом року органам держав ної податкової служби податк ових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону, а також наявні сть в Єдиному державному реє стрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до п.п. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 П одаткового кодексу України п латник податків зобов' язан ий подавати до контролюючих органів у порядку, встановле ному податковим та митним за конодавством, декларації, зв ітність та інші документи, по в' язані з обчисленням і спл атою податків та зборів.

Згідно п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст. 20 Податко вого кодексу України органи державної податкової служби мають право у випадках, встан овлених законом, звертатися до суду щодо припинення юрид ичної особи та підприємницьк ої діяльності фізичної особи -підприємця про визнання нед ійсними установчих (засновни цьких) документів суб' єктів господарювання.

Враховуючи викладене, суд в важає вимоги позивача такими , що підлягають задоволенню.

За правилами ч. 4 ст. 94 КАС Укра їни у справах, в яких позиваче м є суб' єкт владних повнова жень, а відповідачем - фізич на чи юридична особа, судові в итрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються .

Враховуючи вищезазначене, на підставі ст. ст. 94, 158-163, п. 3 ст. 167 К АС України, ч. 2 ст. 38 Закону Укра їни «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців», п.п. 20.1.12 п. 20.1 ст . 20 Податкового кодексу Україн и суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Комунарському районі м. Запоріжжя до Тов ариства з обмеженою відповід альністю «Мігметсервіс»; тре ті особи: ОСОБА_1, ОСОБА_2 про припинення підприємниц ької діяльності юридичної ос оби - задовольнити в повном у обсязі.

Припинити юридичну особу П риватне підприємство Фірма « Мігметсервіс» (код ЄДРПОУ 33210517 ).

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скасо вано, набирає законної сили п ісля повернення апеляційно ї скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження аб о набрання законної сили ріш енням за наслідками апеляцій ного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії п останови, апеляційної скарги , з подачею її копії відповідн о до кількості осіб, які берут ь участь у справі.

Якщо суб' єкта владних пов новажень у випадках та поряд ку, передбачених частиною че твертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можлив ість отримання копії постано ви суду безпосередньо в суді , то десятиденний строк на апе ляційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п' ятиденного строку з моменту отримання суб' єктом владни х повноважень повідомлення п ро можливість отримання копі ї постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис/ О.О. Артоуз

Дата ухвалення рішення06.02.2012
Оприлюднено21.03.2012
Номер документу21948267
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0870/11869/11

Ухвала від 19.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Постанова від 06.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 06.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 11.01.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 19.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні