Ухвала
від 19.12.2011 по справі 2а-0870/11869/11
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

19 грудня 2011 року Справа № 2а-0870/11869/11

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Артоуз О.О., перевіривши матеріали адміністративного позову

ВСТАНОВИВ:

14 грудня 2011 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя до Підприємства об'єднання громадян (релігійної організації, профспілки) товариства осіб з пересадженими органами «ОЛПО» «Медтехніка» про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

Відповідно до ч. 3 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Так, відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 106 КАС України, у позовній заяві зазначаються ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі.

В адміністративному позові зазначено відповідача як Приватне підприємство «Медтехніка», яке розташоване за адресою: вул. Комарова, 9, м. Запоріжжя, 69104. Відповідно до Свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи від 29.10.1998 та Довідки про взяття на облік платника податків від 21.11.2011 № 1902/10/29-035, наданих до адміністративного позову, за зазначеною адресою значиться Підприємство об'єднання громадян (релігійної організації, профспілки) товариство осіб з пересадженими органами «ОЛПО» «Медтехніка».

Враховуючи викладене, позивачу необхідно уточнити юридичну назву відповідача та надати до суду підтверджуючі правоустановчі документи.

Також, рішення у справі може вплинути на права, свободи та інтереси осіб, які входять до зазначеного Підприємства об'єднання громадян (релігійної організації, профспілки) товариства осіб з пересадженими органами «ОЛПО» «Медтехніка» та засновників і третьої особи, а саме керівника цієї релігійної організації (за умови підтвердження інформації щодо юридичної назви та організаційно-правової форми) - ОСОБА_1 та засновника - Товариство осіб з пересадженими органами «ОЛПО». Тому, суд вважає за необхідне залучити їх до участі у справі, як третіх осіб на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Статтею 3 Закону України «Про об'єднання громадян», встановлено, що громадською організацією є об'єднання громадян для задоволення та захисту своїх законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних, спортивних та інших спільних інтересів.

Згідно вимог ч. 2 ст. 106 КАС України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач зазначає докази, про які йому відомо і які можуть бути використані судом.

При дослідженні матеріалів справи, суддею встановлено, що у додатках до адміністративного не містяться відомості щодо місця знаходження (перебування) керівника Підприємства об'єднання громадян (релігійної організації, профспілки) товариства осіб з пересадженими органами «ОЛПО» «Медтехніка», що позбавляє суд можливості залучити його до участі у справі як третю особу на стороні відповідача.

Згідно з ч. 5 ст. 106 КАС України, якщо позовна заява подається позивачем, то у ній зазначається ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Частина 2 ст. 58 КАС України встановлює, що повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду.

Адміністративний позов Державної податкової інспекції в Комунарському районі м. Запоріжжя підписаний начальником - ОСОБА_2 Але до поданої позовної заяви не надані докази, які підтверджують повноваження начальника (голови комісії).

Відповідно до ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

Недоліки позовної заяви можуть бути усунені шляхом надіслання на адресу суду до встановленої дати, з урахуванням вимог пункту 4 Нормативів і нормативних строків пересилання поштових відправлень та поштових переказів (затверджених Наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 12 грудня 2007 року № 1149) доказів щодо виправлення зазначених недоліків.

Керуючись ст. 106, ч. 1 ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя до Підприємства об'єднання громадян (релігійної організації, профспілки) товариства осіб з пересадженими органами «ОЛПО» «Медтехніка» про припинення підприємницької діяльності юридичної особи - залишити без руху.

Державній податковій інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя, у строк до 20 січня 2012 року, усунути недоліки позовної заяви, шляхом надіслання на адресу суду із супровідним листом з посиланням на номер справи, з урахуванням вимог пункту 4 Нормативів і нормативних строків пересилання поштових відправлень та поштових переказів (затверджених Наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 12 грудня 2007 року № 1149) докази щодо виправлення недоліків.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя /підпис/ ОСОБА_3

< Текст > 20 січня 2012 року < Текст >

< Текст >

Дата ухвалення рішення19.12.2011
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46535107
СудочинствоАдміністративне
СутьЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ 19 грудня 2011 року Справа № 2а-0870/11869/11 м. Запоріжжя

Судовий реєстр по справі —2а-0870/11869/11

Ухвала від 19.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Постанова від 06.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 06.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 11.01.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 19.12.2011

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні