Постанова
від 13.03.2012 по справі 5023/923/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. ка нцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банк рутом

"13" березня 2012 р. Спра ва № 5023/923/12

вх. № 923/12

Суддя господарського суд у Лавренюк Т.А.

при секретарі судового за сідання Трофименко С.В.

За участю представників ст орін:

представника голови лікві даційної комісії - ОСОБА_1 ., дов. б/н від 14.02.12 р.

Розглянувши справу за заяв ою

ТОВ "Кельма Плюс", смт. Покоти лівка

до ТОВ "Кельма Плюс", смт. Поко тилівка

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Голова ліквідаційної комісії товариства з обмеже ною відповідальністю „КЕЛЬМ А ПЛЮС” звернувся до господа рського суду з заявою про пор ушення у відношенні боржника справи про банкрутство і виз нання боржника банкрутом на тій підставі, що зборами учас ників товариства з обмеженою відповідальністю „КЕЛЬМА ПЛ ЮС” 15.11.2011року було прийняте рі шення про ліквідацію та про п ризначення ліквідаційної ко місії. Під час проведення лік відаційної процедури ліквід аційною комісією було здійсн ено необхідні заходи щодо лі квідації боржника та встанов лено, що вартості майна боржн ика недостатньо для задоволе ння вимог кредиторів, у зв' я зку з чим ліквідаційною комі сією ТОВ „КЕЛЬМА ПЛЮС” було п рийнято рішення про зверненн я до господарського суду з за явою про визнання боржника б анкрутом.

В судовому засіданні предс тавник голови ліквідаційної комісії підтримує заяву про визнання боржника банкрутом та пояснив, що боржник фактич но припинив фінансово-господ арську та статутну діяльніст ь, а активи для задоволення ви мог кредиторів у боржника в п овному обсязі відсутні.

Розглянувши надану суду за яву і додані до заяви докумен ти, матеріали справи, вислуха вши пояснення представника г олови ліквідаційної комісії , суд встановив, що на час відк риття ліквідаційної процеду ри боржник фактично припинив свою господарську діяльніст ь. Також, судом встановлено, що зборами учасників товариств а з обмеженою відповідальніс тю „КЕЛЬМА ПЛЮС” 15.11.2011року було прийняте рішення про ліквід ацію та про призначення лікв ідаційної комісії. Під час пр оведення ліквідаційної проц едури відповідно до вимог ЦК України було встановлено, що боржник має визнану кредито рську заборгованість в розмі рі 457 134,61грн. при цьому активи, як і можуть бути направлені на п огашення кредиторської забо ргованості, у боржника відсу тні. За даними проміжного бал ансу станом на 13 лютого 2012року, боржник має неліквідний бал анс, актив балансу становить 0тис.грн., пасив балансу також становить 0тис.грн., при цьому загальна кредиторська забор гованість складає 28,9тис.грн., н епокритий збиток становить 4 57,2тис.грн.

Відповідно до аналізу фіна нсово - господарського стан у боржника всі показники фін ансової діяльності боржника є нижчими за нормативні, що св ідчить про повну неплатоспро можність підприємства.

Враховуючи викладене суд в важає, що товариство з обмеже ною відповідальністю „КЕЛЬМ А ПЛЮС” виконало вимоги циві льного та господарського зак онодавства, провело інвентар изацію наявного майна в поря дку ст. 60 ГК України, здійснило публікацію повідомлення про припинення юридичної особи для виявлення кредиторів в п орядку ст. 105 ЦК та склало промі жний ліквідаційний баланс.

Таким чином, враховуючи, що вартості майна боржника недо статньо для задоволення вимо г кредиторів, суд вважає за не обхідне визнати боржника бан крутом та відкрити ліквідаці йну процедуру.

Присутній у судовому засід анні представник голови лікв ідаційної комісії заявив кло потання про покладання обов' язків ліквідатора ТОВ „КЕЛЬМ А ПЛЮС” на голову ліквідацій ної комісії Федоту Л.М.

Дослідивши матеріали спра ви, враховуючи, що інших пропо зицій щодо кандидатури лікві датора до суду не надходило, с уд вважає за можливе признач ити ліквідатором боржника го лову ліквідаційної комісії Ф едоту Л.М.

На підставі вищевикладено го, керуючись ст. ст.1, 22-25, 51 Закону України “Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом”, с т.86 Господарського процесуал ьного кодексу України, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю „КЕЛЬМА ПЛЮС” (код ЄДРПОУ 36308345, місцезнаходж ення: Харківська обл., смт. Пок отилівка, вул. Петровського, буд. 16) банкруто м та відкрити ліквідаційну п роцедуру.

З дня прийняття постанови п ідприємницьку діяльність ба нкрута припинити, строк вико нання всіх грошових зобов' я зань, та зобов' язань щодо сп лати податків і зборів (обов' язкових платежів) вважається таким, що настав, припиняєтьс я нарахування неустойки, про центів та інших економічних санкцій за всіма видами забо ргованості, вимоги за зобов' язаннями банкрута, що виникл и під час проведення процеду р банкрутства, пред' являють ся в межах ліквідаційної про цедури. Припинити повноважен ня ліквідаційної комісії бан крута і повноваження власник а майна.

Скасувати арешти, що наклад ені на майно боржника, і інші о бмеження щодо розпорядження майном боржника у тому числі податкові застави. Накладан ня нових арештів або інших об межень щодо розпорядження ма йном банкрута не допускаєтьс я.

Призначити ліквідатором б анкрута Федоту Ларису Микола ївну, ідентифікаційний номе р НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА _1.

Зобов' язати ліквідатора відповідно до п.3,5 ст. 23 Закону У країни “Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом” в п' ятиденний строк опублікуват и відомості про визнання бор жника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в оф іційних друкованих органах, закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основ ний рахунок для проведення р озрахунків з кредиторами, ви конати інші дії, передбачені ст. ст. 25- 34 Закону України “Пр о відновлення платоспроможн ості боржника або визнання й ого банкрутом” і надавати су ду щомісячно звіти про хід лі квідаційної процедури, про ф інансове становище і майно б оржника станом на день відкр иття ліквідаційної процедур и, використання коштів боржн ика.

Зобов' язати ліквідатора в строк до 13.09.2012 року виконати л іквідаційну процедуру, надат и суду обґрунтований звіт пр о виконану роботу, всі докази , що свідчать про виконання лі квідаційної процедури, у том у числі, акти інвентаризації майна, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам ко шти, договори купівлі-продаж у майна банкрута, довідки уст анов банку про закриття раху нків банкрута, копію повідом лення органу державної подат кової служби про закінчення ліквідаційної процедури, коп ії повідомлень Пенсійного фо нду та центру зайнятості про закінчення ліквідаційної пр оцедури, довідку архіву про п рийняття документів, які під лягають довгостроковому збе ріганню, оригінали установчи х документів і свідоцтва про державну реєстрацію, докази , що свідчать про стягнення де біторської заборгованості, а бо докази що свідчать про нем ожливість її стягнення, дові дку банку про рух грошових ко штів по поточному рахунку за весь час проведення ліквіда ційної процедури, баланси пі дприємства за весь час робот и ліквідатора та ліквідаційн ий баланс, відшкодування вит рат ліквідатора, інші докуме нти, що свідчать про виконану ліквідатором роботу з лікві дації банкрута.

Постанову суду надіслати б анкруту, ліквідатору, Відділ у з питань банкрутства ГУ Юст иції у Харківській області, В ДВС Харківського РУЮ Харківс ької області, державному реє стратору.

Суддя Лавренюк Т.А.

Дата ухвалення рішення13.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22037969
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/923/12

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 06.04.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 28.04.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Постанова від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Постанова від 13.03.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні