Постанова
від 28.05.2012 по справі 5023/923/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"28" травня 2012 р. Справа № 5023/923/12

вх. № 923/12

Суддя господарського суду Лавренюк Т.А.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

За участю:

представника ліквідатора - ОСОБА_1, дов. б/н від 14.0.12р.

По справі за заявою ТОВ "Кельма Плюс", смт. Покотилівка

до ТОВ "Кельма Плюс", смт. Покотилівка

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Харківської області від 13.03.2012р. Товариство з обмеженою відповідальністю «КЕЛЬМА ПЛЮС» визнано банкрутом і відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено голову ліквідаційної комісії Федоту Ларису Миколаївну, яку було зобов'язано відповідно до ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон) виконати всі дії, передбачені вказаною статтею.

Ліквідатором було надано повний звіт та документи, які підтверджують виконання роботи по ліквідації підприємства у повному обсязі у відповідності до ст.ст.22-32 Закону.

Так, на виконання постанови суду в газеті „Урядовий кур'єр" № 50 від 20.03.2012р. ліквідатором було надруковане оголошення про визнання ТОВ «КЕЛЬМА ПЛЮС» банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

На офіційну публікацію в газеті „Урядовий кур'єр" з вимогами до банкрута звернувся кредитор: Харківська ОДПІ у Харківській області ДПС (заявлена сума вимог з урахуванням уточнень - 457 802,32 грн.), які були визнані ліквідатором у повному обсязі та включені до реєстру вимог кредиторів, відповідно до ст. 31 Закону (334 680,65 грн. основного платежу - 3 черга задоволення, 123 121,67 грн. штрафних санкцій - 6 черга задоволення), про що кредитора повідомлено належним чином.

Будь-які інші кредитори з вимогами до банкрута після публікації оголошення до суду та ліквідатора не звертались.

Вимоги кредиторів, заявлені після закінчення встановленого місячного строку та не заявлені взагалі, вважаються погашеними на підставі ч. 2 ст. 14, ч. 3 ст. 51 Закону.

Ліквідатором складено реєстр вимог кредиторів на загальну суму 457 802,32грн.

Відповідно до ст. 25 Закону ліквідатором проведено інвентаризацію майнових активів банкрута, за результатами якої виявлено, що будь-які активи у банкрута відсутні. Також ліквідатором не виявлені нематеріальні активи, корпоративні права банкрута у інших суб'єктів господарювання, відсутні об'єкти інтелектуальної власності, промислової власності та об'єкти авторського права і суміжних прав.

Згідно з даними КП "Харківське районне БТІ" право власності на нерухоме майно за банкрутом не зареєстровано.

Згідно з даними Міськрайонного управління Держкомзему у м. Люботині і Харківському районі Харківської області право власності або користування земельними ділянками за банкрутом не зареєстровано.

Згідно з даними УДАІ ГУМВС України в Харківської області транспортні засоби за банкрутом не значаться.

Згідно з даними Інспекції Держтехнагляду Харківської області спеціальна техніка за банкрутом не зареєстрована.

Згідно з даними Державної інспекції сільського господарства України в Харківській області спеціальна техніка за банкрутом не зареєстрована.

Згідно з даними Територіального управління Держгірпромнагляду у Харківській області спеціальної техніки за банкрутом не зареєстровано.

Згідно з витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна банкрут не має цінного рухомого майна, що знаходиться в заставі.

Згідно з витягом з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна банкрут не має нерухомого майна, що знаходиться в іпотеці.

Згідно з відповіддю Департаменту державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців при виконкомі Харківської міської ради отримати інформацію щодо наявності у власності банкрута корпоративних прав у господарських товариствах технічно неможливо.

Згідно з відповіддю Східного територіального управління Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку отримати інформацію про наявність у власності банкрута цінних паперів неможливо.

Згідно з довідкою Харківської ОДПІ Харківської області ДПС банкрут не має відкритих рахунків. Руху коштів під час ліквідаційної процедури не було.

Дебіторської заборгованості також виявлено не було. Згідно з довідкою виконавчої служби виконавчих проваджень, у яких стороною є банкрут, немає.

Ліквідатор виконав інші заходи по ліквідації банкрута, а саме: печатка банкрута знищена (акт про знищення від 28.04.12р.), відкриті рахунки у банкрута відсутні.

Документи, що відповідно до законодавства підлягають довгостроковому зберіганню, передано для зберігання до архівної установи, що підтверджується відповідними документами.

Ліквідатором сповіщено відповідні державні органи про закінчення ліквідаційної процедури та складений реєстр непогашених вимог кредиторів на загальну суму 457,8 тис. грн. Вимоги вищезазначеного кредитора ліквідатором не було задоволено та залишено неоплаченими в зв'язку з відсутністю майнових активів та грошових коштів у банкрута.

Згідно з п.6. ст. 31 Закону передбачено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Ст. 4-1 ГПК України встановлені форми господарського судового процесу. Господарські суди розглядають справи про банкрутство з урахуванням особливостей, встановлених Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно з абз.15 ст.1 Закону передбачено, що ліквідація є припинення діяльності суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення визнаних судом вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Згідно ст. 32 Закону передбачено, що господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Відповідно до п.2 ст.32 Закону якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Отже, враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії по ліквідації банкрута, ліквідатором представлений суду ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 457,8 тис. грн., при таких обставинах суд вважає за необхідне затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора та припинити провадження по справі.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 32, п.6 ст.40, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «КЕЛЬМА ПЛЮС» (код 36308345; адреса: 62458 Харківська обл., смт. Покотилівка, вул. Петровського, буд. 16).

Визнати вимоги Харківської ОДПІ у Харківській області ДПС в сумі 457 802,32 грн. та незаявлені вимоги погашеними.

Провадження у справі припинити.

Зобов`язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

Ухвалу направити ліквідатору, кредитору, Харківському обласному управлінню статистики, відділу з питань банкрутства ГУ Міністерства юстиції в Харківській області, державному реєстратору, фондам.

Суддя Лавренюк Т.А.

Дата ухвалення рішення28.05.2012
Оприлюднено05.06.2012
Номер документу24376489
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/923/12

Ухвала від 15.05.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 06.04.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 28.04.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Постанова від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Постанова від 13.03.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні