Постанова
від 20.03.2012 по справі 5026/374/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"20" березня 2012 р.                                                  Справа №04/5026/374/2012          

Господарський  суд  Черкаської  області  в  складі: головуючого - судді  Гури І.І, при секретарі судового засідання Мирошниченко Б.В., за  участю  представників: від кредитора - ОСОБА_1. за довіреністю, від  боржника: представник не з'явився, розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Черкаської області матеріали справи за заявою Державної податкової інспекції у м. Черкаси до Черкаської міської молодіжної громадської організації "Пейнтбольний клуб "Ягуар" про визнання банкрутом відсутнього боржника, -

ВСТАНОВИВ:

          Господарським судом Черкаської області 06 березня 2012 року на підставі ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” (далі - Закон) за заявою Державної податкової інспекції у м. Черкаси порушено провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника - Черкаської міської молодіжної громадської організації "Пейнтбольний клуб "Ягуар" (м. Черкаси, вул. Руставі, буд. 11, кв. 16, ідентифікаційний код 34609096) у зв’язку з неспроможністю останнього виконати грошові зобов’язання перед ініціюючим кредитором, а саме щодо сплати податку на прибуток в сумі 1690,01 грн.

Наявність безспірних вимог підтверджується наданими суду доказами, зокрема судовим рішенням у справі №2а-6610/10/2370 та виконавчими документами, актами перевірок та податковими повідомленнями-рішеннями, поштовими повідомленнями про їх вручення.

          Заявником зазначено, що відповідно до Довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців в Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних-осіб підприємців внесено запис про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням; майна не виявлено; підприємство більше року як припинило свою фінансово-господарську діяльність.

У судове засідання представник боржника не з‘явився,  відзиву на заяву про порушення справи про банкрутство не надав, ухвала суду про порушення справи про банкрутство, направлена на адресу боржника, повернулася до суду з довідкою пошти:  "за закінченням терміну зберігання".

Представник кредитора у судовому засіданні вимогу про визнання відсутнього боржника банкрутом підтримала та надала згоду на призначення кредитора ліквідатором боржника.

          Суд розглядає справу в порядку ст. 75 ГПК України за наявними матеріалами.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи представника кредитора, суд вважає за  необхідне винести постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури і призначення ініціюючого кредитора ліквідатором банкрута.           

У судовому засіданні встановлено,  що  боржник неспроможний сплатити ініціюючому кредитору 1690,01 грн. податкового боргу, відсутній за своїм місцезнаходженням, більше року до органів державної податкової служби не звітується та не виявлено інших ознак, які могли б засвідчувати про проведення боржником господарської діяльності.

Відповідно до ст. 52 Закону у разі, якщо громадянин-підприємець -боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов‘язань.

Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

          На підставі зазначеного, керуючись ст. 52  Закону  України  “Про   відновлення  платоспроможності  боржника  або  визнання  його банкрутом”,  суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Черкаську міську молодіжну громадську організацію "Пейнтбольний клуб "Ягуар" (м. Черкаси, вул. Руставі, буд. 11, кв. 16, ідентифікаційний код 34609096) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Призначити ліквідатором Черкаської міської молодіжної громадської організації "Пейнтбольний клуб "Ягуар" Державну податкову інспекцію у місті Черкаси.

          Зобов’язати ліквідатора у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом, опублікувати у офіційних друкованих органах відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Скасувати арешт, накладений на все майно боржника та кошти на його рахунках ухвалою суду від  06 березня 2012 року.

Копію постанови направити сторонам, Головному управлінню юстиції у Черкаській області, Соснівському відділу державної виконавчої служби Черкаського міського управління юстиції, державному реєстратору Виконавчого

комітету Черкаської міської ради, ДПА у Черкаській області.

          Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного господарського суду.

Суддя                                                                                І.І. Гура

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22038577
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5026/374/2012

Ухвала від 14.03.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Постанова від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

Ухвала від 06.03.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гура І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні