Ухвала
від 23.03.2012 по справі 19/5007/5-б/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



* 10002, м. Житомир, майдан Пу тятинський, 3/65, '481-620

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

"23" березня 2012 р. Справа № 19/5007/5-Б/12.

Господарський суд у склад і судді Макаревич В.А. розг лянувши матеріали

за заявою Комунальног о підприємства "Русичі" (м.Жи томир)

до боржника Комунальн ого підприємства "Русичі" (м .Житомир)

про визнання банкрутом

визнав їх достатніми для пр ийняття заяви до розгляду

Заяву про порушення сп рави про банкрутство Кому нального підприємства "Рус ичі" (м.Житомир) подано з дотри манням вимог п. 5 ст. 7, ст. 11 Закон у України "Про відновлення пл атоспроможності боржника аб о визнання його банкрутом" (да лі - Закон) та Господарського п роцесуального кодексу Украї ни.

Пункт 5 ст. 7 Закону передб ачає, що боржник зобов'язаний звернутися в місячний строк до господарського суду з зая вою про порушення справи про банкрутство у разі, коли орга н боржника, уповноважений ві дповідно до установчих докум ентів або законодавства прий няти рішення про ліквідацію боржника, прийняв рішення пр о звернення в господарський суд з заявою боржника про пор ушення справи про банкрутств о.

З матеріалів заяви вбач ається, що згідно рішення Жит омирської міської ради від 14 .04.2011р. було прийнято рішення пр о припинення КП "Русичі" шляхо м ліквідації; призначено лік відаційну комісію з припинен ня КП "Русичі".

За заявою боржника спра ва про банкрутство порушуєть ся господарським судом за на явності хоча б однієї з підст ав, передбачених ч.5 ст. 7 та ст.с т. 51, 53 Закону (даної позиції дот римується Вищий господарськ ий суд України у постанові ві д 20.12.2011р. по справі 4/5007/16/11-П).

В даному випадку, заявн ик послався на одну з підстав , передбачених ч. 5 ст. 7 Закону, а саме на те, що боржник зобов"я заний звернутись в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справ и про банкрутство у разі, якщо при ліквідації боржника не у з"язку з процедурою банкрутс тва встановлено неможливіст ь боржника задовольнити вимо ги кредиторів у повному обся зі.

Відповідно до частини 1 с т. 11 Закону, суддя, прийнявши за яву про порушення справи про банкрутство, не пізніше ніж н а п'ятий день з дня її надходже ння виносить і направляє сто ронам та державному органу з питань банкрутства ухвалу п ро порушення провадження у с праві про банкрутство, в якій вказується про прийняття за яви до розгляду, про введення процедури розпорядження май ном боржника, призначення ро зпорядника майна, дату прове дення підготовчого засіданн я суду, яке має відбутися не пі зніше ніж на тридцятий день з дня прийняття заяви про пору шення справи про банкрутство , якщо інше не передбачено цим Законом, введення мораторію на задоволення вимог кредит орів.

Якщо при прийнятті заяв и про порушення справи про ба нкрутство призначити розпор ядника майна неможливо, розп орядник майна призначається на підготовчому засіданні.

Відповідно до статті 13 З акону право запропонувати к андидатуру розпорядника май на належить ініціюючому кред итору. Однак забезпечення ре алізації зазначеного права м ожливе при дотриманні нижче наведених умов.

Відповідно до ч. 2 ст. 13 Зак ону, розпорядник майна призн ачається господарським судо м із числа осіб, зареєстрован их державним органом з питан ь банкрутства як арбітражні керуючі, відомості про яких н адаються в установленому пор ядку Вищому господарському с уду України. Окрім того, відпо відно до ч.3 ст. 3-1 Закону до приз начення арбітражним керуючи м особа має подати до господа рського суду заяву, в якій заз начається, що вона не належит ь до жодної категорії осіб, на ведених в цитованій нормі За кону.

Відповідно до статті 4-1 Г ПК України господарські суди розглядають справи про банк рутство у порядку позовного провадження, передбаченому ц им Кодексом, з урахуванням ос обливостей, встановлених Зак оном .

Відповідно до ст. 12 Закон у господарський суд має прав о за клопотанням сторін або у часників провадження у справ і про банкрутство чи за своєю ініціативою вжити заходів щ одо забезпечення вимог креди торів, в тому числі, визначени х статтею 67 ГПК України.

Господарський суд, розгл янувши подані боржником дока зи, вважає за необхідне вжити заходи щодо забезпечення ви мог кредиторів шляхом заборо ни посадовим особам боржника та власникам його майна, а так ож податковій інспекції за м ісцем знаходження боржника в чиняти будь-які дії, спрямова ні на відчуження належного п ідприємству майна, в тому чис лі і того, що знаходиться у под атковій заставі, реорганізац ію чи ліквідацію юридичної о соби боржника, створення юри дичних осіб або прийняття рі шення про участь в інших юрид ичних особах, створення філі й і представництв, а також зуп инити стягнення на підставі виконавчих документів або ін ших документів, за якими стяг нення здійснюється у безспір ному порядку.

При вжитті заходу щодо забезпечення грошових вимог кредиторів як зупинення вик онавчого провадження господ арський суд враховує положен ня Постанови Пленуму ВСУ від 18.12.2009 року № 15 "Про судову практи ку в справах про банкрутство ".

Згідно пункту 6 статті 7 За кону у разі, якщо справа про ба нкрутство порушується за зая вою боржника, боржник одноча сно повинен подати план сана ції відповідно до вимог Зако ну. Оскільки, в матеріалах зая ви відсутній план санації, го сподарський суд приходить до висновку зобов'язати боржни ка Комунальне підприємс тво "Русичі" (м.Житомир) до насу пного судового засідання под ати план санації підприємств а відповідно до вимог чинног о законодавства.

Крім того, відповідн о до п.10 ст.11 Закону господарсь кий суд вважає за необхідне з обов'язати боржника Комун альне підприємство "Русичі " (м.Житомир) до наступного суд ового засідання надати аудит орський висновок стосовно фі нансово - майнового стану під приємства та встановлення не можливості виконання грошов их зобов'язань в повному обся зі перед кредиторами.

Згідно із ч.8 ст.5 Закону У країни "Про відновлення плат оспроможності боржника або в изнання його банкрутом", поло ження цього Закону не застос овуються до юридичних осіб - п ідприємств, що є об'єктами пра ва комунальної власності, як що стосовно них виключно на п ленарному засіданні відпові дної ради органів місцевого самоврядування прийняті ріш ення щодо цього. За таких обст авнин потребує доведення фак т відсутності рішення Житоми рської міської ради стосовно незастосування до Комунал ьного підприємства "Русичі " (м.Житомир), яке перебуває в ко мунальній власності територ іальної громади м.Житомира, п оложень даного Закону.

На підставі п. 8 ст. 37 Зако ну України "Про виконавче про вадження", ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних та фізичних осіб-підп риємців" та керуючись ст. 65, 67 ГП К України та керуючись п.5 ст.7, с т.ст. 8,11-13 Закону України "Про від новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом", господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву до ро згляду.

2. Порушити провадження у сп раві про банкрутство Комун ального підприємства "Руси чі" (10014, м.Житомир, вул. Київська, 10, ідентифікаційний код 31888870).

3. Справу призначити до розг ляду в підготовчому засіданн і на "19" квітня 2012 р. о 09:20 у приміщен ні господарського суду за ад ресою: 10002, м. Житомир, майдан Пут ятинський, 3/65 кімн. № 409.

4. Заявнику Комунальному підприємству "Русичі" надати до наступного судового засі дання господарському суду:

- докази на підтверд ження відсутності рішення Жи томирської міської ради стос овно незастосування до Ком унального підприємства "Ру сичі" (м.Житомир), яке перебува є в комунальній власності те риторіальної громади м.Житом ира, положень Закону України "Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом";

- оригінали документів, по дані в обґрунтування заявлен их вимог у копіях;

- довідку органу державної в иконавчої служби про наявніс ть виконавчих проваджень по стягненню заборгованості з б оржника;

- акт інвентаризації майнов их ( немайнових) активів товар иства, складений відповідно до вимог чинного законодавст ва України;

- відомості про загальну сум у заборгованості боржника пе ред кредиторами, у тому числі по заробітній платі працівн икам підприємства у розрізі кожного працівника, а також, з аборгованості по податках і зборах;

- відомості про наявне у під приємства майно (майнові пра ва, цінні папери, в тому числі - довідки БТІ, Державтоінспек ції, Держкомзему, Держтехнаг ляду), дебіторську заборгова ність та грошові кошти, назви та поштові адреси обслугову ючих підприємство банківськ их установ;

- довідку про включення підп риємства до ЄДРПОУ станом на дату підготовчого засідання ;

- оригінали Статуту та Свід оцтва про державну реєстраці ю підприємства ( належним чин ом завірені копії - до матеріа лів справи.

5. Зобов'язати боржника Комунальне підприємст во "Русичі" (м.Житомир) до насуп ного судового засідання нада ти аудиторський висновок сто совно фінансово - майнового с тану підприємства та встанов лення неможливості виконанн я грошових зобов'язань в повн ому обсязі перед кредиторами .

6. Зобов'язати боржника Комунальне підприємство "Р усичі" (м.Житомир) до насупного судового засідання подати п лан санації підприємства від повідно до вимог чинного зак онодавства.

7. Ввести мораторій на задов олення вимог кредиторів відп овідно до ст. 12 Закону України " Про відновлення платоспром ожності боржника або визнанн я його банкрутом".

8. З метою забезпечення грош ових вимог кредиторів:

а) заборонити посадовим осо бам боржника та власникам йо го майна, а також податковій і нспекції за місцем знаходжен ня боржника вчиняти будь-які дії, спрямовані на відчуженн я належного підприємству май на, в тому числі і того що знах одиться у податковій заставі ;

б) заборонити посадовим осо бам боржника та власникам йо го майна реорганізацію чи лі квідацію юридичної особи; ст ворення юридичних осіб або п рийняття рішення про участь в інших юридичних особах; ств орення філій і представництв ;

в) зупинити виконавче прова дження по стягненню з боржни ка заборгованості на підстав і виконавчих документів або інших документів, за яким стя гнення здійснюється безспір ному порядку.

9. Корольовському ВДВС Житом ирського МУЮ надіслати на ад ресу суду не пізніше дати про ведення підготовчого засіда ння суду копії постанов про з упинення виконавчих провадж ень за вимогами до боржника н а які поширюється дія морато рію.

10. ДПІ у м. Житомирі звільнити майнові активи боржника Ко мунального підприємства "Р усичі" (м. Житомир) з податково ї застави.

11. Головному управлінню ста тистики в Житомирській облас ті надіслати довідку про вкл ючення до ЄДРПОУ Комунальн ого підприємства "Русичі" (м . Житомир, ідентифікаційний к од 31888870).

12. Державному реєстратору В иконавчого комітету Житомир ської міської ради надіслати на адресу господарського су ду довідку з ЄДР про внесення відомостей про судове рішен ня про порушення провадженн я у справі про банкрутство зг ідно запиту.

13. Явка уповноваженого пр едставника заявника (боржник а), Житомирської міської ради з документами, що посвідчуют ь особу та підтверджують пов новаження в засідання суду о бов'язкова.

Суддя Макаревич В.А.

Віддрукувати:

1 - в справу;

2 - заявнику -рек. з повідомле н.

3 - Головному управл. юстиції у Житомир. обл. (терит. органу з питань банкрутства) ;

4 -Корольовському Відділу де ржавної виконавчої служби Жи томирського МУЮ - рек. ;

5 - Державному реєстратору Ж итомирської міської ради ра зом із запитом - рек..

6 - Житомирській міській р аді - рек.

7 - Головному управлінню ста тистики в Житомирській обл.

8 - ДПІ у м. Житомирі

Дата ухвалення рішення23.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22054887
СудочинствоГосподарське
Сутьвід новлення платоспроможності боржника або визнання його б анкрутом", господарський суд

Судовий реєстр по справі —19/5007/5-б/12

Ухвала від 30.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 05.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 05.10.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 07.08.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 10.05.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

Ухвала від 23.03.2012

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Макаревич В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні