Ухвала
від 21.10.2008 по справі 8329-6/0
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8329-6/0

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

21.10.08           Справа №8329-6/0.

Суддя Господарського суду Сумської області Гордієнко М.І., розглянувши матеріали

за заявою  –Управління Пенсійного фонду України в Путивльському   районі

до боржника – Приватного підприємства «Каменка» (код 33001467)

про порушення справи про банкрутство,

В С Т А Н О В И В :

Заява № 3583/08-07 від 03.10.2008р. підлягає поверненню без розгляду враховуючи нижчезазначене.

Відповідно до ч.1 ст.52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”у разі якщо громадянин- підприємець –боржник або керівні органи боржника- юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням або у разі ненадання боржником протягом року до органів ДПА податкової звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника,  заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана незалежно від розміру вимог кредитора та строку виконання зобов”язань.

Відповідно до ст. 17 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу, а також відомості про зарезервовані найменування юридичних осіб.

Відповідно до вимог частин 1, 3 ст. 18 названого Закону якщо відомості які підлягають внесенню до державного реєстру були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін. Якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру не були до нього внесені вони не можуть бути використані в спорі з третьою особою.

Названий Закон також визначає порядок внесення до Єдиного державного реєстру записів про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які здійснюються державним реєстратором (п.7 ст.19 Закону). Виходячи з вимог ч.2 ст. 34 ГПК України обставини справи які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідно до абзацу 5 ст.1 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців”місцезнаходження юридичної особи- адреса органу або особи яка відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені (виконавчий орган).

Єдиним належним доказом відсутності керівних органів боржника за місцезнаходженням є наявність такого запису в Єдиному державному реєстрі.

Всупереч  вимогам закону заявник такого доказу суду не подав, як і не надав належних доказів того, що боржник не займається підприємницькою діяльністю, тому не вбачається підстав для порушення справи про банкрутство по ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Тому враховуючи вищевикладене та керуючись п.3 ч.1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України,  ст.9 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суддя

У Х В А Л И В :

Заяву з доданими до неї документами повернути заявнику без розгляду.

                                        Додаток : всього на 84 арк.

СУДДЯ                                                                                            М.І.ГОРДІЄНКО

Суддя Гордієнко Михайло Іванович  

Дата ухвалення рішення21.10.2008
Оприлюднено31.10.2008
Номер документу2208123
СудочинствоГосподарське
Сутьповернення позовної заяви 21.10.08           Справа №8329-6/0.

Судовий реєстр по справі —8329-6/0

Постанова від 23.12.2008

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Могилєвкін Ю.О.

Ухвала від 21.10.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні