Постанова
від 28.02.2012 по справі 0870/781/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2012 року Справа № 0870/781/12

Запорізький окружний ад міністративний суд у складі:

головуючого - судді Артоу з О.О. при секретарі судового з асідання Сподіновій А.М..

представник поз ивача: не з' явився

відпов ідач: не з' явився

розглянув у відкритому суд овому засіданні адміністрат ивну справу

за позовною заявою: Державн ої податкової інспекції у За водському районі м. Запоріжж я

до: Приват ного підприємства «Хотел кон салдінг гроуп»

про: стягне ння податкового боргу

ВСТАНОВИВ:

31 січня 2011 року Державна пода ткова інспекція у Заводськом у районі м.Запоріжжя звернул ася до Запорізького окружног о адміністративного суду із позовною заявою до Приватног о підприємства «Хотел консал дінг гроуп» про стягнення по даткової заборгованості.

В позовній заяві вказано, що відповідач має заборгованіс ть перед бюджетом в сумі 1499 грн . 15 коп.

Вказана сума податкового б оргу відповідачем не оскаржу валась та на сьогоднішній де нь залишається не сплаченою. Позивач просить позов задов ольнити та стягнути зазначен у заборгованість.

Представник позивача в суд ове засідання не з' явився, н адав до суду заяву про розгля д справи за його відсутності .

Відповідач в судове засіда ння не з' явився. Про час і міс це судового засідання був по відомлений належним чином. С удові повістки про виклик на правлялись відповідачу реко мендованим листом з повідомл енням про вручення на юридич ну адресу внесену до Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців саме: вул. Євпаторійсь ка 2/21, м. Запоріжжя, 69009, але були п овернуті суду з відміткою по шти «за зазначеною адресою н е знаходиться».

Відповідно до ч. 4 ст. 128 КАС Укр аїни, у разі неприбуття відпо відача, належним чином повід омленого про дату, час і місце судового розгляду, без поваж них причин розгляд справи мо же не відкладатися і справу м оже бути вирішено на підстав і наявних у ній доказів.

Частиною 8 ст. 35 КАС України в становлено, що вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена з а адресою, внесеною до відпов ідного державного реєстру, а бо за адресою, яка зазначена ї ї представником, і це підтвер джується підписом відповідн ої службової особи.

Відповідно до ч 4. ст. 33 КАС Укр аїни у разі ненадання особам и, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або су дове повідомлення надсилают ься юридичним особам та фізи чним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (мі сця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстр і юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. У разі ві дсутності осіб, які беруть уч асть у справі, за такою адресо ю вважається, що судовий викл ик або судове повідомлення в ручене їм належним чином.

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС Укр аїни, розписку про одержання повістки (повістку у разі нем ожливості вручити її адресат у чи відмови адресата її одер жати) належить негайно повер нути до адміністративного су ду. У разі повернення поштово го відправлення із повісткою , яка не вручена адресату з нез алежних від суду причин, вваж ається, що така повістка вруч ена належним чином.

Згідно з ч. 1 ст.41 КАС України с уд під час судового розгляду адміністративної справи зді йснює повне фіксування судов ого засідання за допомогою з вукозаписувального технічн ого засобу. У разі неявки у суд ове засідання всіх осіб, які б еруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цьог о Кодексу розгляд справи зді йснюється за відсутності осі б, які беруть участь у справі ( у тому числі при розгляді спр ави в порядку письмового про вадження), фіксування судово го засідання за допомогою зв укозаписувального технічно го засобу не здійснюється.

Керуючись приписами ст. 41 КА С України суд розглянув спра ву на підставі наявних доказ ів, фіксування судового засі дання за допомогою звукозапи сувального технічного засоб у не здійснювалось.

Вивчивши матеріали адміні стративного позову, з' ясува вши обставини справи та пере віривши їх доказами, суд прих одить до наступних висновків .

Приватне підприємство «Хо тел консалдінг гроуп» (ідент ифікаційний код - 33920989) зареєс тровано виконавчим комітето м Запорізької міської ради 28.1 1.2005 за №11031020000009824.

Зазначена заборгованість виникла у відповідача з пода тку на додану вартість у розм ірі 483 грн. 09 коп. внаслідок вине сення податкового повідомле ння рішення 30001021502/573 від 16.06.2011.

Крім того, у відповідача існ ує заборгованість з податку на прибуток у сумі 1016 грн. 06 коп., яка виникла внаслідок донар ахування штрафних санкцій ві дповідно до податкового пові домлення рішення №0002271504 від 27.10.2011 .

Згідно до п.п 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону №2181-111 податкове зобов'язання п латника податків, нараховане контролюючим органом відпов ідно до пунктів 4.2 та 4.3 статті 4 ц ього Закону, вважається узго дженим у день отримання плат ником податків податкового п овідомлення, за винятком вип адків, визначених підпунктом 5.2.2 цього пункту.

Що стосується самостійно з адекларованих податкових зо бов'язань слід зазначити, що п . 57.1 ст. 57 Податкового кодексу Ук раїни, визначено, що платник п одатків зобов'язаний самості йно сплатити суму податковог о зобов'язання, зазначену у по даній ним податковій деклара ції, протягом 10 календарних дн ів, що настають за останнім дн ем відповідного граничного с троку, передбаченого цим Код ексом для подання податкової декларації.

Відповідно до п. 14.1.175 ст. 14 Пода ткового Кодексу України вста новлено, що до податкового бо ргу відноситься сума грошово го зобов' язання (з урахуван ням штрафних санкцій за їх на явності), самостійно узгодже ного платником податків або узгодженого в порядку оскарж ення, але не сплаченого у вста новлений цим Кодексом строк , а також пеня, нарахована на с уму такого грошового зобов' язання.

Враховуючи, що суми грошови х зобов' язань відповідача н е сплачені у законодавчо вст ановлені строки , тому у відпо відності до пп. 14.1.175 Податковог о Кодексу України грошові зо бов' язання визнаються сумо ю податкового боргу платника податків.

Згідно зі ст. 59. Податкового к одексу України у разі коли пл атник податків не сплачує уз годженої суми грошового зобо в'язання в установлені закон одавством строки, орган держ авної податкової служби надс илає (вручає) йому податкову в имогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) под аткового повідомлення-рішен ня.

Податкова вимога може не на дсилатися, якщо загальна сум а податкового боргу платника податків не перевищує одног о неоподатковуваного мініму му доходів громадян.

Податкова вимога надсилає ться не раніше першого робоч ого дня після закінчення гра ничного строку сплати суми г рошового зобов'язання.

Податкова вимога повинна м істити відомості про факт ви никнення грошового зобов'яза ння та права податкової заст ави, розмір податкового борг у, який забезпечується подат ковою заставою, обов'язок пог асити податковий борг та мож ливі наслідки його непогашен ня в установлений строк, попе редження про опис активів, як і відповідно до законодавств а можуть бути предметом пода ткової застави, а також про мо жливі дату та час проведення публічних торгів з їх продаж у.

Податкова вимога надсилає ться також платникам податкі в, які самостійно подали пода ткові декларації, але не пога сили суми податкових зобов'я зань у встановлені цим Кодек сом строки, без попереднього надсилання (вручення) податк ового повідомлення-рішення.

У зв'язку з несплатою платни ком податків узгоджених сум податкового зобов'язання ДПІ вживалися заходи щодо стягн ення податкової заборговано сті у встановленому законода вством порядку, а саме була на правлена платнику податків п одаткова вимога від 08.08.2011 №260.

Згідно з пп. 20.1.18. п. 20.1 ст. 20 Податк ового кодексу України, орган и державної податкової служб и мають право звертатися до с уду щодо стягнення коштів пл атника податків, який має под атковий борг, з рахунків у бан ках, обслуговуючих такого пл атника, на суму податкового б оргу або його частини.

Відповідно до п. 95.1. - 95.3. ст. 95 П одаткового кодексу України, орган державної податкової с лужби здійснює за платника п одатків і на користь держави заходи щодо погашення подат кового боргу такого платника податків шляхом стягнення к оштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недоста тності - шляхом продажу майна такого платника податків, як е перебуває у податковій зас таві.

Стягнення коштів та продаж майна платника податків про вадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня наді слання такому платнику подат кової вимоги.

Стягнення коштів з рахункі в платника податків у банках , обслуговуючих такого платн ика податків, здійснюється з а рішенням суду, яке направля ється до виконання органам д ержавної податкової служби, у розмірі суми податкового б оргу або його частини.

На підставі викладеного, су д вважає вимоги позивача по с тягненню з відповідача кошті в з платника податків обґрун тованим та таким, що підлягаю ть задоволенню в повному обс язі.

Керуючись ст.ст. 161, 162, 163, 167 КАС У країни, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Де ржавної податкової інспекці ї у Заводському районі м. Запоріжжя до Приватно го підприємства «Хотел конса лдінг гроуп» про стягнення п одаткової заборгованості з адовольнити в повному обсязі .

Стягнути з Приватного підп риємства «Хотел консалдінг г роуп» (ідентифікаційний код3 3920989) на користь Державної пода ткової інспекції у Заводсько му районі м. Запоріжжя суму по даткового боргу у розмірі 1499 (т исяча чотириста дев' яносто дев' ять) грн. 15 коп.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку подання апеляційної скарг и, якщо вона не була подана у в становлені строки. У разі под ання апеляційної скарги судо ве рішення, якщо його не скас овано, набирає законної сили після повернення апеляційн ої скарги, відмови у відкритт і апеляційного провадження а бо набрання законної сили рі шенням за наслідками апеляці йного провадження.

Постанова може бути оскарж ена в апеляційному порядку д о Дніпропетровського апеляц ійного адміністративного су ду через Запорізький окружни й адміністративний суд шляхо м подачі в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі скла дення постанови у повному об сязі відповідно до статті 160 К АС України, або прийняття пос танови у письмовому провадже нні - з дня отримання копії пос танови, апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіс ть отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, т о десятиденний строк на апел яційне оскарження постанов и суду обчислюється з наступ ного дня після закінчення п'я тиденного строку з моменту о тримання суб'єктом владних п овноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис/ О.О. Артоуз

Дата ухвалення рішення28.02.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22097265
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/781/12

Постанова від 28.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

Ухвала від 03.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Артоуз Олеся Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні