Ухвала
від 19.03.2012 по справі 0870/2407/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АД МІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯ ВИ БЕЗ РУХУ

19 березня 2012 року С права № 0870/2407/12

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окр ужного адміністративного су ду Конишева О.В., перевіривши м атеріали адміністративного позову

за позовною заявою: Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Дизель-Запчастина»

до: Державної податкової сл ужби у Василівському районі Запорізькому районі

про: скасування податкових повідомлень-рішень від 17.02.2012 №0 000132300, №0000142300

ВСТАНОВИВ:

До Запорізького окру жного адміністративного суд у надійшов вказаний адмініс тративний позов.

Позовна заява не відп овідає вимогам статті 106 КАС У країни з огляду на наступне.

Відповідно до частин и третьої статті 106 КАС Україн и до позовної заяви додаютьс я її копії та копії всіх докум ентів, що приєднуються до неї , відповідно до кількості від повідачів, а також документ п ро сплату судового збору.

01.11.2011 набрав чинності За кон України «Про судовий збі р».

Підпунктом 1 пункту 3 частин и другої статті 4 Закону Украї ни «Про судовий збір» передб ачено, що за подання до адміні стративного суду адміністра тивного позову майнового хар актеру встановлюється ставк а судового збору в розмірі 1 ві дсотка розміру майнових вимо г, але не менше 0,1 розміру мінім альної заробітної плати та н е більше 2 розмірів мінімальн их заробітних плат.

Частиною першою статті 4 Зак ону України «Про судовий збі р» встановлено, що судовий зб ір справляється у відповідно му розмірі від мінімальної з аробітної плати у місячному розмірі, встановленої законо м на 1 січня календарного року , в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у в ідсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксовано му розмірі.

Згідно із ст.13 Закону Україн и «Про державний бюджет Укра їни на 2012 рік», на 2012 рік установ лено мінімальну заробітну пл ату: у місячному розмірі: з 1 сі чня - 1073 гривні, з 1 квітня - 1094 гри вні, з 1 липня - 1102 гривні, з 1 жовтн я - 1118 гривень, з 1 грудня - 1134 гривн і.

Зі змісту позовної за яви вбачається, що позивач ос каржує рішення відповідача. Таким чином, оскарження зазн аченого рішення спрямовано н а захист прав позивача у публ ічно-правових відносинах з м етою збереження належного йо му майна, оскільки оскаржува не рішення вплинуло на майно вий стан позивача, а відтак за значений позов відноситься д о категорії майнових.

Відповідно до частини перш ої статті 4 Закону України «Пр о судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної зар обітної плати у місячному ро змірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або с карга подається до суду, - у в ідсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксовано му розмірі. Частиною другою ц ієї статті визначено, що за по дання до адміністративного с уду позову майнового характе ру ставка судового збору - 1 в ідсоток розміру майнових ви мог, але не менше 0,1 розміру мін імальної заробітної плати та не більше 2 розмірів мінімаль них заробітних плат.

Згідно зі статтею 13 Закону У країни «Про Державний бюджет України на 2012 рік» розмір міні мальної заробітної плати у м ісячному розмірі на 1 січня 2012 р оку становить 1073,00 грн.

Отже, розмір судового збору , який позивач мав сплатити пр и зверненні до адміністратив ного суду з даним позовом, вих одячи з розміру майнових вим ог, становить 1291,83 грн.

Кім того, відповідно до п. 14 І нструкції про порядок обчисл ення та справляння державног о мита, затвердженої наказом Державної податкової інспек ції 22.04.1993р. №15 при сплаті державн ого мита готівкою до докумен та, щодо якого вчинюється ві дповідна дія, додається ори гінал квитанції кредитної у станови, яка прийняла платіж , а при перерахуванні мита з р ахунку платника - останній пр имірник платіжного дорученн я з написом (поміткою) кредит ної установи такого змісту « Зараховано в дохід бюджету __ __ грн. (дата)».

Судом встановлено, що позив ач додав до позовної заяви до кумент, яким підтверджується сплата судового збору в розм ірі 32,19 грн. Зазначений розмір с удового збору передбачений д ля вимог немайнового характе ру.

Таким чином, позивачу необхідно надати докази доп лати судового збору.

Крім тог, згідно з листом Де ржказначейства України «Про надання реквізитів» державн е мито при подачі позовних за яв до Запорізького окружного адміністративного суду пере раховується на рахунки, відк риті в управліннях Державног о казначейства за місцем зна ходженням суду, зокрема, при з верненні до Запорізького окр ужного адміністративного су ду державне мито перераховує ться на : Отримувач коштів: Дер жавний бюджет Ленінського ра йону м. Запоріжжя; МФО : 813015; ЄДРП ОУ: 38025423; Банк отримувача: ГУДКСУ у Запорізькій області; р/р 312152067 84006; код бюджетної класифікаці ї : 22030001; призначення платежу: су довий збір, код 35450335; прізвище, і ніціали, ідентифікаційний но мер.

Відповідно до ч. 1 ст. 1 08 КАС України суддя, встановив ши, що позовну заяву подано бе з дотримання вимог, встановл ених ст. 106 цього Кодексу, поста новляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у які й зазначаються недоліки позо вної заяви, спосіб їх усуненн я і встановлюється строк, дос татній для усунення недолікі в.

За таких обстав ин позовна заява підлягає за лишенню без руху з наданням с троку для усунення недоліків .

Керуючись ст. 106, 10 8, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву - залиши ти без руху.

Встановити позивачу строк до 20.04.2012 (з урахуванням строку н а пересилання поштою) для усу нення недоліків позовної зая ви.

Роз' яснити позивачу, що ві дповідно до ст. 108 ч. 1 п. 1 КАС Укра їни, позовна заява повертаєт ься позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Ухвала набирає законної си ли після закінчення строку п одання апеляційної скарги, я кщо вона не була подана у вста новлені строки. У разі поданн я апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасова но, набирає законної сили піс ля повернення апеляційної с карги, відмови у відкритті ап еляційного провадження або н абрання законної сили рішенн ям за наслідками апеляційног о провадження.

Ухвала може бути оска ржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Запорізький окружн ий адміністративний суд шлях ом подачі в 5-денний строк з дн я проголошення ухвали (у разі якщо ухвалу було постановле но в письмовому провадженні або згідно з ч. 3 ст. 160 цього Коде ксу, або без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний стро к з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної ск арги, з подачею її копії відпо відно до кількості осіб, які б еруть участь у справі.

Якщо суб'єкта владних повно важень у випадках та порядку , передбачених частиною четв ертою статті 167 КАС України, бу ло повідомлено про можливіст ь отримання копії ухвали суд у безпосередньо в суді, то п'я тиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчи слюється з наступного дня пі сля закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання с уб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду .

Копія апеляційної скарги о дночасно надсилається особо ю, яка її подає, до суду апеляц ійної інстанції.

Суддя /підпис/ О.В. Кон ишева

УХВАЛИВ:

20 квітня 2012 року

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.03.2012
Оприлюднено27.03.2012
Номер документу22097688
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/2407/12

Постанова від 22.05.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Постанова від 22.05.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 23.04.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 19.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні